Nudelsoppa med kyckling

Tisdagens rätt i matkassen var nudelsoppa med kyckling. Enkelt och väldigt gott! Inte så mycket av en soppa kanske, nästa gång reder jag nog av såsen med lite maizena! Kommer absolut lagas fler gånger.

Äggnudlar 200 g
Paprika, röd 1 st
Pepparfrukt ½-1 st
Purjolök 1 st
Minimajs 1 brk
Kycklingfilé 2 st
Sweet chilisås ½ dl
Buljong, höns 1 l (H)
Soja 2 msk (H)
salt (H)
Svartpeppar (H)
Paprikapulver (H)
Olja 2 tsk (H)
Minibaguetter

Grädda brödet efter anvisningarna på förpackningen. Koka nudlarna i 3 – 4 minuter. Häll av vattnet och kyl. Strimla paprika, purjolök och pepparfrukt, som är urkärnad. Heta upp en gryta och fräs grönsakerna i lite olja. Krydda med salt, peppar och paprika. Strimla kycklingen och fräs den i en stekpanna. Salta
och peppra, lägg över i grytan. Häll på buljong och tillsätt chilisås och soja. Sjud ett par minuter. Lägg i nudlarna och låt koka ihop. Tillsätt eventuellt mer vätska. Smaka vid behov av med mer kryddor.

LOADING..