Timeout på slottet och mera julgodis

Hej hej! Blev en liten timeout från bloggen, fick inte appen i mobilen att funka! Men nu är vi nyss hemkomna från en underbar vistelse på Görvälnsslott. (vilken tungvrickare att uttala!)

Tror aldrig jag har sovit så gott i hela mitt liv!! Men mer om vistelsen senare. Nu bär det av på födelsedagsfirande hos svärföräldrarna. Ett litet tips på ännu ett klassiskt julgodis först bara. Mozartkulor är så enkelt att göra och brukar vara riktigt poppis. Snygga blir de oxå 🙂 Så testa detta nu om ni inte redan gjort det..

200 g nougat (gärna Odense)
200 g mandelmassa
150 g mörk blockchoklad

Skär nougaten i fyrkanter, ca 25 st. Rulla dem till bollar och ställ in i frysen en stund så de stelnar. Dela mandelmassan i lika många delar och tryck ut till platta rundlar. Lägg en nougatboll på varje och täck runt om med mandelmassan. Rulla till dem till släta bollar. Smält chokladen i micro eller vattenbad. Doppa kulorna i choklad och lägg på bakplåtspapper att stelna.

För att få lite fint mönster på dem kan man ta resterande choklad och ringla över med hjälp av en gaffel.

Hörs lite senare!

 1. Vilket underbart slott!
  Idag har jag gjort en variant av mozartkulorna – Har bytt ut nougaten mot SVARTVINBÄRSGELÉ! Det blev supergott och fräscht! Är inget fan av nougat.

 2. Hej!
  Har just nu tomteskumfudge (polka) och vanlig tomteskumfudge på kylning! Testade förra året efter att ha sett recept här, så god!!!!! Har tjuvsmakat lite på polkan och tror att den blir minst lika god! 😉 Imorgon måste jag iväg och köpa ingredienser till mozartkulor! Tack för en inspirerande blogg! Önskar er en riktigt God Jul.

 3. Hej!
  Är så nyfiken på hur er vsitelse på slottet var!
  Visste att det var något i julgodisväg som jag missat,; MOZARTKULOR! 🙂 Har gjort chokladcrisp och chokladkola , så mozartkulor ska jag ge mig på att göra imorgon när jag handlat.

  Vår helg har gått i julstökets tecken, lusse-och pepparkaksbak igår chokladkola och köttbullar idag. Sen ikväll ska jag nog baka den speciella fruktkakan vi brukar ha varje år, Jättegod!!! Vill du ha receptet så hojta till!
  KRAM

 4. Ja mozartkuor är min julfavorit! Men jag gör mandelmassan själv, det är så lätt ändå (särskilt om man har mandelmjöl och slipper mala) och så får man precis den mängd man behöver.

  Att byta ut hälften av mandeln (eller hela) mot pistagemandel ger ännu godare kulor. Prova det! Citygross har både mandelmjöl och pistagemandel.

  Nu har jag förresten bloggat om det jag tjatade på om senast, gällande dyr/billig mat:

  http://regnavdagar.blogspot.com/2011/12/dyrare-mat-nu-eller-kanske-anda-inte.html

 5. Imorgon ska jag prova på att baka dina saffransbiscotti. Smör finns ju inte att få tag i för tillfället här i Skåne iaf så jag får nog också ta till bregott. Problemet är att jag inte har någon hushållsvåg så det blir inte så lätt att mäta hur mycket bregott jag ska använda….. Något tips??? Tack för en fin blogg! 🙂 Jeanette

 6. Hej!!

  så kul att höra om slottsvistelsen. Denna helg har gått i ditt tecken, först gjorde jag saffransbiscottin, så goda. Sen baka jag dina saffransbullar, men eftersom jag inte tål mandelmassa, så rev jag ned vitchoklad istället,Till middag åt vi nudelsoppan.

  Kram kram

 7. Måste tacka för en helt underbar blogg som är det första jag kollar varje dag efter jobbet sen ca 1år tillbaka!! I helgen bakade jag dina fina saffranskorpor som familjen älskade, själv har jag gluten så jag ska i veckan prova att baka dessa på mitt mjöl! Tack än en gång för en underbart inspirerande blogg

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..