Pistageknäck & romantik på flaska

Godkväll. Dan före dan före dopparedan. Börjar ni bli redo? Inte jag :) Storstädning, julklappsköp och inslagning och matlagning kvar. Men det ska ju vara julstress sista kvällen, det hör till! Uppesittarkväll med lack, glögg, jul-tv och grandoft. Ahhhh. Men det blir i morn det. I kväll chillar vi i soffan med ostar och vin som blev kvar från festen. Notera den snygga flaskan ;-)

Och provsmakar årets knäck som blev pistageknäck! Tycker det ser så läckert ut med det gröna i :) (Och dessutom tål jag inte mandel så då får man exprimentera lite).

Jag gör alltid följande recept:

2 dl vispgrädde + 2 dl socker + 2 dl sirap. Koka ca 20 min tills smeten klarar kulprovet. ta av plattan och vispa ner 1 msk smör. Hacka valfria nötter och rör ner i smeten. Häll upp i formar och ställ kallt att stelna. Yummi!

Det finns ju otaliga moderna smaksättningar av knäck. Har ni testat nåt gott så tipsa gärna! Polka är jag nyfiken på, nån som smakat?

0

0 reaktioner på “Pistageknäck & romantik på flaska”

 • MikaelaLouisa skriver:

  Gud vad sugen jag blev på ostbricka nu!

 • katten77 skriver:

  Hej Victoria!

  Snygga ni är du och Micke :)

  Här är det också stressigt värre. Hör liksom till.

  Önskar dig en fin dag! Varm kram <3

 • Anne-LiB skriver:

  Godmorgon!

  Vad kul med ett ”eget vin” Hur har ni gjort det? Här hemma är det Stora sjukstugan just nu 4 av 4 är sjuk, men jag har hunnit gjort både Mozart kulor och en busenkel Fudge.

  God Jul !

 • Maja skriver:

  Vad lustigt att du skriver just polkaknäck. Jag testade att göra polkagriskola igår för första gången och det blev grymt gott! Receptet hittade jag hos Allt om Mat http://www.alltommat.se/recept/Polkagriskola-17394
  Min man kommenterade dock att man bör vara försiktig med tänderna när man äter kolan (är han 80 år tänkte jag). Brytningen mellan att kolan är mjuk och polkagrisen hård kan iofs vara bra att tänka på ;)! Hoppas inte att svärföräldrarna gör illa tänderna, för jag har slagit in en hel del kolor i cellofanpåse till dem. KRAM

 • Frostrosor skriver:

  Lite ingefära i knäcken ger härlig hetta!

 • mrssunshine skriver:

  Har precis slagit in den sista julklappen, puh!! Nu drar vi till Norrland:-)

  Ha en riktigt GOD JUL!

 • annso1974 skriver:

  Vi gjorde polkaknäck i år, rekommenderas ! Följde samma grundrecept som du.
  Kram!

 • mrsmalinski skriver:

  Polkaknäck är min favorit, gjort det flera år i rad. Supergott! I år har det dessvärre inte blivit någon knäck alls.

 • sannalind skriver:

  Åh så bra! Jag ska göra knäck imorgon (för första gången)
  Kanske är lite dum nu men hur gör man ett kulprov?
  Grattis till bröllopet förresten :)

  • Victoria skriver:

   Man klickar i lite smet i ett glas med kallt vatten och testar att forma det till en kula. är det för löst så ska det koka lite till. När man kan forma en bra kula med lagom tuggmotstånd är smeten klar. :)

   kram

 • Carla skriver:

  Stort grattis igen Fru Riis!

  Vilken fin flaska, ska bli kul att höra hur festen var.

  Ville bara önska er en riktigt God Jul och Gott Nytt År.

  Kram kram

 • Blomman skriver:

  Vad roligt med egen etikett! Hur har ni fixat det? Grattis till bröllopet, hoppas du får tid över o berättar lite mer om det snart! Men innan dess får du ha en kanonjul!!

 • al68 skriver:

  Jag är helt klar så imorgon hittar jag o lillkillen bara på
  myssaker ; ) Synd bara att det regnar här så imorgon är väl snön borta : (

  Ha en gooo kväll, tror snart att jag skall lägga mig o läsa.
  Kram kram

 • Caroline84 skriver:

  Godkväll!

  Ville bara önska dig en God Jul, och ännu en gång säga grattis till giftermålet! Kärlek är underbart!

  Tack för allt du delar med dig!
  Kram

 • Misha skriver:

  Pepparkaksknäck! Man kör i lite pepparkakskrydda när knäcken kokat färdigt bara :) jättegott!

 • MinnaS skriver:

  Hej! Har precis gjort mozartkulorna. En liten fråga: kan man förvara dem i rumstemperatur? Vet du ungefär hur länge de är bäst före? Kram

 • shsh skriver:

  Jag kokade polkagrisknäck igår för första gången och det blev jättegott! Polkagrisen bröt av bra mot den annars väldigt söta knäcken. Jag gjorde som så att jag kokade knäcken precis som vanligt och hällde upp i formar, och sen toppade jag med lite krossade polkagrisar. Jättegott!

 • lindalala skriver:

  Polkagrisknäck är SÅÅÅÅÅÅ gott! Gjort för andra året i rad och de brukar bli ett poppis bjudgodis bla bland mina kollegor! Nu har de flesta av mina kollegor också gjort polkagrisknäck!

 • Ankim skriver:

  La den sista sillen i burk i dag, städade och inhandlade den sista julklappen (till maken faktiskt), så här är allt redo inför julen. Men så har jag varit ledig från jobbet dessa två dagar också, perfekt:)
  Riktigt fin flaska, kul med degen etikett.

 • Biia skriver:

  Vad fiffigt att byta ut mandeln mot pistage :)
  Jag har kollat runt lite och överallt stöter jag på lakritsknäck.
  Jag älskar lakrits så i mina öron låter de jätte gott och jag tror att de kommer bli årets julgodis 2011 :)
  Men man vet ju aldrig ;) hihi!

  Kram

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen