**Nyårsmeny! **

Det drar ju i hop sig till årets sista dag. Det nya året ska ringas in och det görs allra bäst i sällskap av extra god mat tycker jag!! Och några goda vänner oxå 😉 Har ni menyn bestämd till årets sista måltid redan?! Vad blir det för gott?!!!

Förra året åt vi detta:

hum2

ox1

bla1

bla3

Glada gänget vid tolvslaget :)

Gratinerad hummer till förrätt. Helstekt oxfilé med kantarellsås, plasternackspuré och rotfruktspytt till huvudrätt. Och hemlagad blåbärsglass med crumble till dessert.

Gudagott alltihop!

 1. Det enda vi har bestämt till nyår hittills är såsen. 🙂 Vi ska göra grönpepparsåsen du har lagt ut recept på, fast vi tar rosépeppar istället, blir verkligen supergott! Sen få vi se vad vi ska äta för gott till det.
  Ha en fin dag! kram

 2. Hej!
  Vi ska fira tillsammans med goda vänner på deras landställe. Då vi bestämt att jag står för för- och efterrätt och dom för varmrätten.
  Efterrätten får bli pannacotta med hallonsirap och så ska jag försöka mig på att göra såna där ”sockerflarn” och sticka ner med ett tomtebloss så blir det lite festligt 😉 Förrätten blir lite svårare då det är mycket som måste uteslutas, då några inte äter tomat, skaldjur, avokado bland annat. Så det blir lite klurigare. Så tips mottages 🙂

 3. Åh det lät som en god meny:)

  Vi ska äta:

  Räkbakelse
  helstekt oxfilé med potatisgratäng, sallad
  saffranspannacotta

  Jag har ansvar för räkbakelsen, ska göra till 26 pers….) Lär ha att pilla med på lördag!

  Kram

 4. Förra året hade vi skaldjursfrossa och med lite annat plock så som oliver, lufttorkad salami mm kommer inte håg allt.
  I år är det tänkt hummer och ostron till förrätt. Oxfilé till huvudrätt har dock inte tänkt ut tillbehören än men kantarellsås var ett bra tips 🙂 ! Efterrätten är inte heller planerad än, är inte såå mycket för det så det är alltid den som för minst planering tyvärr. Men något med choklad är ju aldrig fel 😉

  Kram

 5. Nyårsmenyn är alltid lika rolig (och svår) att bestämma! Men i år blir det följande:
  Mousserande vin och 3 sorters snittar till förrätt. Till huvudrätt blir det rosmarin- och vitlöksmarinerade lammracks, serverade med pommes Anna och rödvinssky. Efterrätten blir 2 sorters chokladmousse med färska jordgubbar.
  Blir spännande att läsa vad som kommer att serveras för er del i år 🙂

 6. Här firas både Nyår och 20 årig bröllopsdag samtidigt.Till förrätt blir det skaldjurscanape,eller hur det nu stavas;) Varmrätten kommer bestå av helstekt oxfile med basilka,örter,potatisgratäng med vitlök,rödvinssås.Efterätten:Mörk chokaldtårta med lättsockrade hallon.Till detta har jag köpt ett Italienskt rött vin som heter Copertino Rosso.Ha en riktigt skön dag.Kram kram.

 7. Vi är ett gäng som ses och vi delqr på uppgiftern ett par gör förrätt, de andra huvudrätt och vi ska iår stå för efterrätten, är så sugen på att prova Nutellasemifroddo, kan det vara nåt eller är det för simpelt för nyår? Det är ju alltid kul att bjuda på någe nytt!

 8. Sitter och surfar runt på meny nu 🙂

  Tror det blir bruschetta till förrätt, har du några bra recept på det kanske?

  Sen blir det helstekt pepparfile med rödvinssås och potatisgratäng.

  Efterrätten har jag deligerat till gästerna 🙂

  Ska bli kul och kika på er meny sen!

  Kram!

 9. Jag och stortjejen (7 år och starka åsikter 😉 har slagit våra kloka huvud ihop och detta blir vad som bjuds:
  Förrätt: Halstrade vitlöksmarinerade jätteräkor och pilgrimsmusslor med tomat/avokado/melonsalsa.
  Huvudrätt: Ört- och citronmarinerd kyckling med potatis- och jordärtsskockspuré, honungsglaserade rödbetor med pinjenötter på ruccula.
  Efterrätt: Vit kladdkaka och nutellasemifreddo med hallongrädde.

  Hoppas det kan bli nåt 🙂

 10. Jag ska fira nyår med goda vänner nära en skidbacke, o i restaurangen serveras 3 rätters meny, hoppas den blir bra!!!! Tack för din blogg Vickan, bara älskar dina recept, har testat många o fler blir det, tiden räcker inte riktigt till:) Gott nytt år på dig o din familj!!!

 11. Vi kör på en klassisk nyårsmeny med toast skagen till förrätt, helstekt oxfilé med gratinerade potatismostoppar och rödvinssås till huvudrätt och avslutar sen med vaniljpannacotta med passionsfrukt. Såg att du hade tipsat om just den pannacottan i ett senare inlägg 🙂 Jag har faktiskt aldrig gjort pannacotta förut, trots mina 25 år, men det verkar ju enkelt 🙂

 12. Våran meny blir detta;
  Först Lite olika snittar; Skagen, getost-ruccola-bacon-honung,oliver-god ost. Gott bubbel till det
  Sen: älgfile eller hjortfile, potatisgratäng med västerbottenost, lindad bacon och kantarellsås, kanske ett vitlökssmör
  Å efter det: tänkte vit chokladpannacotta, men en av oss är inte jätteförtjust i det så det kanske blir mörk chokladbakelse som är fylld med vit choklad. Men är öppen för förslag.

  Ska bli spännande att se vad du bjuder på. GOTT NYTT ÅR!
  Kram Jenny
  http://www.jennysvardag.wordpress.com

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..