Vitlöksbomb!!

Godkväll! Hur har dagen varit? Den allra första med bättre matvanor för många därute misstänker jag. Hoppas det gått bra och att ni känner er laddade!

Kvällens middag blev en riktigt vitlöksbomb. Receptet på såsen httade jag i Doktor Dahlqvist och Airams LCHF-kokbok. (som serverar den med grillad kycklingfilé)

Kycklinglårfilé med gräddig vitlökssås, 4 port.

ca 600 g kycklinglårfilé
klyftorna från en hel vitlök
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
redning (använd ca 2-3 msk philadelphia istället för mjöl om ni vill göra rätten LC)
salt, peppar och rosmarin

Skär kycklingen i bitar och stek tillsammans med vitlöksklyftorna i rikligt med smör. Salta och peppra. Ta upp kycklingen och vitlök. Vispa ur pannan med grädde och creme fraiche och låt puttra tillsammans med hälften av vitlöksklyftorna och lite rosmarin. Mixa såsen med stavmixer. Smaka av med salt och red av till önskad konsistens. Lägg i kycklingen och resterande vitlöksklyftor och låt puttra tills kycklingen är genomstekt.

Servera med kokta grönsaker (ris är nog gott till om ni inte vill ha LC).

Micke är inte riktigt lika noga med presentationen när han lägger upp mat, hehe ;-)

Lär inte prata med någon i morgon med den här dosen vitlök 🙂 Vi åt dessutom inlagda vitlöksklyftor som tillbehör! Känner mig lite rasslig i halsen, men det botas förhoppningsvis av det här 🙂

Jättegott var det!!

Nu ska här städas undan det sista av julen och göras plats för vintervitt och vårblommor. Visst blir man sugen på att inreda/dekorera så här på det nya året när julen är förbi!? I morn är det jag som köper orkidéer och kastar ut alla hyacinter. Enough!!

Bröllopspresent från Eva får göra plats på matsalsskåpet i stället för tomtar ochh änglar. *tack snälla*

Och i kväll innan jag lägger mig tänkte jag ge mig tusan på mitt nyårslöfte. Att skaffa mig lite muskler.

Det ni!! 🙂 

LOADING..