Ljuvlig middag och trött mama

Ni är många som redan gissat rätt middag på facebooksidan. Visst var det Caesarsallad med hummer!!! (glöm inte gilla MATPLATSEN på fb så kan ni följa mig lite behind the scenes där!) Grymt gott! Caesarsallad är en av mina aaaabsoluta favoriträtter!! Och inte blir det sämre av lite hummer så här på lillördan. (Ni behöver inte gå och starta en tråd på fl.se nu, den var lika billig som kyckling. 😉 ).

Till dessert blev det faktiskt en liten pannacotta.

Ringen ja ;-) Hur många mail har jag fått om den??? Osannolikt många. Så jag ska ägna den ett eget inlägg snart och svara på era frågor.

Receptet på Caesarsalladen får jag faktiskt återkomma med i morn, för jag är så trött!! Ska bli riktigt skönt med långhelg och chans att sova ikapp lite. Nästan så det räknas som fredag i morn va?! Ja det bestämmer vi.

I morn vaknar vi på bästa fredagshumör allihopa! ok?

 1. Va mumsig salladen såg ut. Jag har faktiskt aldrig vare sig lagat eller ätit ceasarsallad, kanske dax nu då?! 🙂
  Apropå hummrar så fyndade vi riktigt billiga i frysdisken på ICA inför nyårsafton, lite lyxkänsla utan att det inte kostade skjortan…
  Kram och godnatt!

 2. Vapianos Ceasarsallad är min absoluta favvosallad! Finns ingen som gör sååå god som de gör den! Kanske din då..:)

 3. *haha* Ja det finns säkert nån som skulle skapa en tråd på FL om att Vickan äter hummer på en onsdag!!! Svenska avundsjukan kallas det 😉
  Varför inte lyxa till det lite, med en skitbillig, hummer på en onsdag?! Tror jag ska göra det i morgon, en helt vanlig torsdag 😀
  Ha det gott!

 4. Ceasarsallad är min favorit med, MÅSTE bara prova det med hummer istället. Jag gjorde en super god kycklinggryta med lök, kyckling, sidfläsk, hönsbuljong, grädde, vitlök och serverade den på en bädd av sallad och toppade med avokado, SÅÅÅÅ himla gott.

  Ikväll blir det hemmagjord LCHFpizza, längtar redan ; )

  Ha en skön dag, kram kram

 5. Caesarsallad är verkligen en toppenrätt!! ♥ Senast åt jag en på O’learys som var väldans god! Till den fick man ett vitlöksbröd som inte var av denna värld, mums!! Gör du egen dressing? Lägg gärna ut receptet isf för det har jag inte provat göra! 🙂 Just nu har jag köpt en ny på flaska som inte var så tokig, heter ”Caesardressing, av Erik Lallerstedt”.

 6. ”Ni behöver inte gå och starta en tråd på fl.se nu, den var lika billig som kyckling”
  HAHAHAHA 😉 Du är skön du Vickan!

 7. Testar just nu ditt recept på Gulaschsoppa. Hade brist på fantasi men visste att jag skulle göra något på köttfärs och då kom jag ihåg vad jag läst häromdagen! Tur att vi har ett välfyllt kryddskåp så alla ingredienser fanns! 🙂

  Den doftar ljuuuvligt redan efter ett par minuter här och jag räknar med succé 😉

  Tack för inspirationen!

 8. Åh vilken härlig kombo, hummer o Ceasar. Två riktiga favvisar! Det var länge sedan jag åt den salladen, men det får det bli ändring på! Stor kram

 9. Hej Victoria

  Har precis avnjutit en fantastisk god gulaschsoppa till middag. Tack för ännu ett recept till lilla samlingen.

  // Carina H

 10. Sedär!!
  Nu funkade det ju och jag har ett lösen :o))
  Läckert med Ceasarsallad med hummer. Håller med om att salladen för övrigt är toppklass ETT.
  trevlig kväll!

 11. Hej Victoria!

  Du skrev om fem minutersmetoden för ett tag sedan. Jag vill verkligen varmt rekommendera den. Den har fungerat på alla mina tre barn och vi kör den precis nu med minstingen. Han är precis som din son och vaknar femtioelva ggr på natten. Man är mer död än levande om dagarna. Jag har blivit utbränd av att jag får så lite sömn och för tre månader sedan så sa kroppen emot. Har stått ut och kämpat ändå och nu när han blev 7 månader så kände jag att vi måste ta tag i hans sömnproblem. De små mår ju inte heller bra att sova så oroligt. Med mina andra barn så har vi väntat i 10 månader innan vi testade metoden. Efter tre dagar så sov båda.(sen så har de sovit och sover väldigt dåligt i perioder pga av olika utvecklingsfaser, men det är ju nå annat 🙂 ) Det var inte så mycket skrikande som jag kan trodde det skulle bli med dem. Det hajjar väldigt fort att de ska sova. Första natten somnade båda inom 45 min, halva tiden andra natten och av sig själv tredje.

  Nu med minstingen så orkade jag inte vänta tills han var tio månader utan tänkte att vi testar och blir det för hjärtskärande så skippar vi det. Första kvällen somnade han på 25 min, utan att alls gråta men sen så vaknade han väldigt många ggr under kvällen och natten men han somnade snabbt om.
  Andra kvällen och tredje kvällen(som är i kväll) somnade han av sig själv.

  Nu förstår jag inte vad jag var så orolig för och hur jag kunde glömma att det funkade på de andra barnen.

  Så jag förstår din oro, då man som mamma och pappa inte vill bidra till att ens barn skriker, men ibland så har man barn som man måste hjälpa lära sig sova. Det handlar inte om att man inte är kärleksfulla föräldrar eller att man inte går itu när ens barn skriker och det är absolut inte något egoistiskt. Jag vet att många har olika tycken om fem minuters metoden, men för mig så har det varit den enda och bästa metod jag prövat. Den kanske inte funkar på alla barn, men jag tycker avsolut att den är värd att pröva.

  För dig handlar det ju inte om att din son vaknar 3ggr varje natt, utan många många fler gånger. Jag känner igen mig mycket i det du skriver om sömnbristen och nu när det funkat igen med metoden så var jag tvungen att skriva till dig och så hoppas jag att det funkar lika smärtfritt för dig! 🙂

  Lycka till! Jag tror att du kommer bli lika chockad som mig när det fungerar så lätt.

  Krama Maria

 12. Letade fram ditt inlägg om Annas sova hela natten metod. Jag vet inte vad det äår för metod. Den jag kör med heter fem minuters metoden. Det kanske är samma? Då går man in var femte minut tills de somnar och upprepar det natten igenom om de vaknar.

  Var ba tvungen tillägga detta….

  Kram igen

 13. Åh så gott, och med hummer måste det ju vara helt fantastiskt gott..

  haha ja man kan fynda hummer, förra nyårsdagen sålde dom ut alla färska hummrar dagen efter för 49 kronor så det kan man allt fynda 🙂

  Men nu vill vi höra mer om bröllopet, var det hemma, hemligt, allt vill vi veta 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..