Samkväm

Mysig kväll i går med god mat och goda grannar. Men gisses vad det är ett helt annat liv med barn alltså.. haha. Fullt ös. Och sällan alla vuxna vid bordet samtidigt. 😉

Finaste grannarna ♥

 

 

Vaskas det Champagne??! En vanlig dag i förorten med andra ord :)

Sebbelutten vaknade dock strax efter vi kom hem genomsnorig och natten blev därefter… Gäsp! Ingen som sov särskilt mkt i natt med andra ord. Eller ja Olivia kan visst inte vilda hästar väcka nuförtiden. Kunde man inte trott då hon var så lättväckt som bebis så det slutade med att Micke och jag fick flytta ut i vardagsrummet på tältsängar i lägenheten i Stockholm eftersom hon vaknade bara vi vände oss i sängen…

Det var helt enkelt läge för såna här till frukost för det här trötta gänget:

Med mycket sånt här på..

 

Läste på skoj innehållsförteckningen på paketet för att se hur många kolhydrater en våffla innehåller. Hade väl tänkt äta en 3 st men nöjde mig med knappt en om man säger så 😉

Sitter framför brasan och drömmer mig bort till varmare breddgrader. Nu igen 😉 Är det någon som har någon skön resa inbokad 2012? Vi – som älskar Sunwing – tänkte i år testa KRETAS Sunwing. Någon som varit där???

 

 1. Vi var på Kreta, Makrigrialos Sunwing nu i September. Det var tre olika byggnader och vi bodde på den som heter Ocean Beach. Bara ca 1 år gammalt så superfräscht, allt går i vitt=). Där var det lugnt och skönt, inte massor av folk för de flesta bodde på det stora komplexet där alla barnklubbar och aktiviteter hölls. På vårt hotell så var det ingen sån där ”matbespisningskänsla” på restaurangen heller, det var det där uppe. Här blev man serverad vid bordet trots att vi hade all inklusive och kunde ta hur mycket vi ville. Jag mailar en bild till din inbox på hotellet. Så fint! Solsängar med vita segeldukar över vid poolen där barnen kunde ta en tupplur:-). Just staden Makrigralos var ju inte så mycket att se men det fanns att göra på hotellområdet varje dag så det var inget vi saknade. Enda nackdelen är att transferen tar 2,5 timma dit.

 2. Jag har en resa till New York inbokad i maj, men då jag skall göra en hjärtoperation i mars är jag tvungen att boka om den till senare. Vilket förmodligen blir i september eller blir det över nyår och då även passar på att åka till Västindien. Min kompis som bor i NYC sade i veckan att det är billigt att åka dit om man åker från USA. Och blir det inte så, kanske det blir en solresa ändå, fast till Kanarieöarna eller liknande bara för att få sol.
  Vem vet 🙂
  Mm, ser gott ut med våfflor men inte så nyttigt i LC-fall.
  Kram

 3. Hihi, nää det ar sant. Sällan alla vid bordet samtidigt. Ibland skulle det vara skönt att få en middag utan barn men dom är ju så fruktansvärt söta!! Middagen såg himlans delikat ut! Ha en fin söndag! kram towe.

 4. Hej! Efter den natten är du värd flera våfflor! Jag har en 7 mån dotter som inte heller var så sugen på att sova inatt. Men då jag nyss börjat med lchf så kan jag inte ”fuska” än, så det fick bli ägg och bacon…helt ok!

  Ang. hotellet. Är det Sunwing Resort & Spa Makrigialos ni ska till på Kreta? Där har jag varit, dock utan barn då, för 1,5 år sedan och jag tyckte det var toppen.
  Men kan tyvärr inte säga hur det är för barn.

  Kram ha en underbar söndag!

  1. Ja det är detta! Kul att höra att fler äker till sunwing utan att ha barn, haha. trodde jag och Micke var ensamma om det.. Har åkt till flera sunwing sedan MED barn och de är ju snarlika med samma koncept så det kan inte annat än bli succé för barnen!

   kram

   1. Och jag åkte ensam en vecka till Blue Village Bahia Feliz inkl bamseklubb och allt.
    Det var den absolut bästa semester jag någonsin haft. Hade jobbat mycket innan och då kunde jag ligga vid poolen och bara ta igen mig genom att sola och läsa böcker samt inte behöva ta hänsyn till någon annan än mig själv.
    Om man gärna vill åka någonstans, men inte får med sig någon skall man absolut inte vara rädd för att åka ensam!
    Kram och ha en fortsatt skön kväll

 5. Åh, så god middagen såg, och visst är det så, att sällan alla vuxna sitter vid bordet samtidigt när kidsen är med, så ibland kan de där barnfria middagarna med vänner va riktigt sköna avbrott.

  Ang. Sunwing Makrigialos Kreta så har jag varit där för en massa årsen(ty p 12 år var jag då) med mina föräldrar, och det jag vill minnas var att jag älskade både poolområdet och stranden.

  Maten kan jag tyvärr inget säga nåt om, minns inte så jätteväl. Det är väl så att man som barn minns det som gjorde allra störst intryck och för egen del var det poolområdet och stranden. Jag tycker absolut ni ska boka en resa dit.

  I sommar tänkte vi bila ner till Polen (!) och ta in på något mysigt hotell nära någon fin strand, finns tydligen många fina stränder i Polen och man kan tydligen bo riktigt lyxigt för en billig penning ochså. Tänkte fira vår 10-åriga bröllopsdag där då, fast barnen är med
  Själva tänkte vi boka en tripp till Gran Canaria i början av oktober, blir all inclusive, känns osm det är smidigast när man har små barn i förskoleåldern.
  KRAM

 6. Hej!
  Vi var på Sunwing Kreta sommaren 2010 med tre barn. Hotellet har väldigt mycket trappor så det var en nackdel om man har småbarn som behöver vagn och att transfern tar 2,5 timmar. Annars var det väldigt mysigt! Eftersom vi fastnade för Sunwing blev det istället Rhodos i somras. Väldigt smidigt eftersom man kan flyga direkt från Örebro (bor också i Örebro), transfern tar bara 20 min och det är handikappvänligt så det är enkelt att dra vagnen. Så i sommar blir det Rhodos för oss igen! Annars har jag hört av andra att Sunwing på Cypern ska vara bra också.

  1. Ja det där med transfern är ett litet minus men man får väl göra det bästa av det.. Har testat Rhodos Sunwing vi med. Älskar Rhodos och deras sunwing var helt ok. Favoriten hittills är dock Cala Bona, men efter 2 år i rad på sunwing dör kände vi för nåt nytt 🙂 och Kretas sunwing har vi inte varit på tidigare men hört gott om!

 7. Åååh så gott med skaldjur. Vattnas ordentligt i munnen redan nu 😀 Ikväll vankas det inkokt lax med en krämig romsås till (hemgjord såklart :). Kommer bli perfekt efter ett härligt BodyPump-pass!
  Sommaren 2009 spenderade jag och min syster en vecka på Sunwing i Arguineguin. Det var underbart med god mat, kvällsunderhållning och fin strand. Dock vet jag inte hur det är för barn, men en underbart härlig semestervecka var det ialla fall 🙂

 8. Vi håller också på att kolla på eventuella sunwing resor. Har du något att rekommendera? Vart har ni varit och vad har varit det bästa?
  Och som alltid – tack för en toppen blogg! Den bästa!!

 9. Hej Victoria!
  Såg att du varit på Mallis och Cala Bona men jag tänkte rekommendera den andra Sunwing resorten på Mallis: Sunwing resort Alcudia. Nästan så man skäms att skriva det med vi åker dit nu i juni för tredje gången. Det är FANTASTISKT! Ligger precis vid den superfina långa stranden och en lagom strandpromenad mot hamnen, restauranger och shopping. Det finns olika hotell som ingår i resorten och vi har bott på Princesa och Villa Princesa. Det är där alla shower är på kvällarna. Vi har oxå provat på Cypern och Ayia Napa´s Sunwing men jag måste säga att Alcudia ”is the place to be”. Det här kanske blir sista gången vi åker just dit för man måste ju vidga sina vyer men jag ÄLSKAR Mallis… kommer nog alltid att göra.

  Ett tips från mig!

  KRAM
  Lindha

  1. Vi ska till solen i vår/sommar och jag längtar!! Det blir sunwing och det känns tryggt då barnen är med 🙂

   Har du något bra recept för att hotta upp torsk? Måste vara den tråkigaste fisken :/

 10. Tänkte tipsa dej om Nazar, Victoria! Gå in på deras hemsida o njut!! 🙂
  Vi har varit i Turkiet med nazar och stormtrivdes!

  Kramar //Rebecca

 11. Hej Victoria!
  Jag och min familj var på Sunwing på Kreta i september 2011, inte så längesedan. Det var jätte bra faktiskt, nackdelarna var den långa transfern och höjd skillnaderna. Att hotellet har så många olika hotelldelar och de ligger på lite olika ställen. Vi bdde på pallas athina de var jätte bra, havsutsikt, nära till pool och hav. Poolerna passade alla åldrar, bra för små barn. Resturanger finns det, men inte jätte många ute på byn. Maten på hotellet var jätte bra, varierad med olika teman varje dag. Ett otroligt fint hotell som jag rekommenderar att ni åker till!
  Eftersom det ligger i en by detta hotell finns det tyvärr inte så mycket shopping om man är ute efter det.
  Hoppas du fick lite tips och jag säger bara åk dit, jätte fint!

 12. Hejsan!!
  Mums, vilken god frukost.
  Såg ut som en mysig kväll igår, det blir ju lite si och så med småbarn
  vid bordet :))
  Ha nu en bra söndagskväll!
  Kraam/Anette

 13. Vad gott allt såg ut! Om en vecka åker jag till Australien, ska resa runt i lite mer än en månad och försöka se så mycket som möjligt 🙂 Sen avslutar jag med 2 veckor i Thailand. Hoppas på mycket värme och sol!
  Börjar få lite resfeber nu 🙂

  Kramar

 14. Maten såg riktigt god ut och er frukost var iaf nyttigare än vår, jag fick gravidcravings och ville ha mc donalds till frukost, och såfick det bli 🙂

  Ang semester ska vi till Fuerteventura med Ving om ca 6 veckor, Kreta var vi på för ca 2 år sedan, dock inte sunwing men kreta är ju underbart!

 15. Kolhydratsfria våfflor/pannkakor? Jag har receptet! Tränar väldigt mkt och försöker äta efter LCHF så gott det går. Brukar äta pannkakor som är helt kolhydratsfria. MUMMA! Dock måste du handla lite ingredienser som jag inte tror du har hemma 😉 Du behöver inte följa receptet till punkt och pricka utan känn dig fram tills du får rätt konsistans (jag har dock aldrig testat att göra våfflor på receptet.. men det bör fungera!) Såhär brukar jag göra mina:

  2 ägg
  2 äggvitor
  1.5 dl proteinpulver (detta kan du köpa lite varsom. Gymgrossisten eller Fitnessguru. Bäst smak är antingen vanilj eller naturell eller någon bärsmak)
  0.5dl mjölk (jag brukar använda sojamjölk för att undvika mjölksocker så mkt som möjligt)
  1 msk fiberhusk (här kan du använda bakpulver också)

  Vispa ihop allting. Stek. Njut. Taadaaa.
  Gillar du inte just mitt recept ere bara att googla proteinpannkakor. Finns huuur många recept som helst på olika fitnessbloggar. Alla med sin egen liten twist 🙂 vissa har nötter i sina, vissa lite fiberhavregryn, vissa med bär, vissa keso. Use your imagination. Seså! Nu vill jag allt se ett blogginlägg med proteinpannkakor från din sida 🙂

  1. Oj, glömde tillägga. Om du använder dig av fiberhusk måste du låta smeten stå en liten stund innan användningen så att fiberhusket får svälla lite. Annars sväller det i magen sen.. inte så bra ju.

 16. Var på Sunwing Makrigialos med tre barn i september 2011, bodde på Ocean Beach Club, väldigt fint och fräscht. God mat där med perfekt utsikt! Lite trist by, ingen shopping och en transfer som inte är något för åksjuka barn. Men finare hotell får man leta efter! Dock kanske inte bästa stället om man har barnvagn för det är mycket nivåskillnader och lång trappa ner till stranden.

 17. Vill även tillägga att även om maten var väldigt god och fräsch så är det inte samma utbud och överflöd där som på Cala Bona, dessutom smakar all läsk och kaffe klor…

 18. Såå skönt att ta en paus ifrån kylan =) Vi ska till Thailand – Khao Lak i mars. Ett Blue Village Exotic hotell. Det tror jag blir toppen! Det kan nog bli en spännande flygresa med en 1 ½ åring =)

  Ha en bra dag!

 19. Sunwing Resort is the shit. Perfekt. Man behöver inte lämna området.

  Jag har varit på Rhodos, Cala Bona, Alcudia, Bangtao & Cypern. Cala Bona är sjukt mysigt. Stranden är ett minus dock Jag vill rekommendera Cypern. Väldigt fin strand. Och jättefint hotellområde.

  Själv funderar jag på att åka hit med min två kids;

  http://www.ving.se/grekland/kolimbari-chaniakusten/avra-imperial-beach-resort-spa?TravelFinderQuery=0%3ad201201230%3ad201204190%3a0%3a0%3af0%3a0%3a1_c2_42%3a42%3af0%3a0%3a

  Inte lika lång transfer som Sunwing hotellet men Lollo & Bernie dyker upp & det finns aktiviteter för barnen. Ser sjukt lyxigt & fräscht ut. Är ju nyöppnat för i år.

  Här kan du läsa min budord om Sunwing Resort…Antar att du kommer känna igen dig!

  Som sagt. Sunwing det bästa!

 20. Jag fullständigt älskar Sunwing Makrigialos 🙂 Varit där ca 5 ggr, först när jag var mindre med mamma, pappa o syskon men även med bara syster när vi blivit äldre, visst det finns inte så mycket att göra men underbart om man önskar koppla av i den lille fiskebyn. Samt har restaurangen Gabbiano som ligger mitt över gatan vid huvudbyggnaden klart bästa maten- måste besökas för att ätas, njuta av de underbara människorna och deras specialnr som visas varje kväll. Underbart ställe! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..