Spring i benen

Godmorgon! Nu är det slut på jullovet och den spralliga 4-åringen får äntligen gå till sin älskade förskola några timmar! Full med spring i benen är hon. Jag har däremot inte det minsta spring i benen och tänker lägga upp fötterna högt och läsa alla tidningar som samlats olästa på hög här!

Nyårsinspiration funkar väl året om. Dessutom stundar födelsedagen, klart det blir festmeny då!

Måste passa på att tipsa om gryyymt god pepparsås som vi åt i fredags. Middagen var helstekt fläskfilé i ugn, stekt färsk broccoli och ugnsbakade tomater. Till detta bearnaisesås och pepparsås. Nom nom!!!! Som ni skåningar säger ;-)

Stek först fläskfilen med salt och masssssor med svartpeppar (icke nymalen utan ful-peppar på burk) i rikligt med smör. (Runt om så den får fin färg, sedan in i ugnen 150 C tills den fått innertemp 63 C)
Vispa ur skyn i stekpannan, häll i kastrull
tillsätt:
3 dl vispgrädde
3 msk Jensens pepparsås (koncentrat på flaska)
1 köttbuljongtärning
smaka av med salt

Låt puttra en bra stund så såsen blir tjock och smakrik (red ev av med redning eller philadelphia till önskad konsistens). Godaste pepparsåsen ever!!

Den såsen måste ni faktiskt testa! Jensens såser brukar finnas i de flesta välsorterade livsmedelsbutiker tror jag. Hittade min på Ica Maxi, Örebro. Enligt förpackningen ska man blanda hela flaskan med grädden men det tycker jag blir för stark/pikant smak. Mkt godare så här!! Och så räcker den till måååånga omgångar ;-)

0

0 reaktioner på “Spring i benen”

 • Asjak skriver:

  Måste bara skriva att jag blir lika glad varje gång du skriver förskola…det är ju faktiskt så det heter :)

  Rätten låter supersmarrig och den ska testas till helgen!

  • Victoria skriver:

   jag skulle bara våga säga dagis, då kommer lilla ordningspolisen Olivia och hötter med fingret och säger det heter föööööörskola!!!!!!!! så jag har faktiskt lärt om :)

 • Anette L skriver:

  Hejsan!!
  Såsen låter supergod!! Kanske ska testa den till helgen.
  Vad fin du är i håret:)
  Att inte du ställer upp i Mästerkockarna, du skulle nog vinna hela rubbet:)
  Ha det nu så bra!!
  Kraam/Anette

 • tyglina skriver:

  Låter kanon smarrigt… Stekt färsk broccoli??? Hur gör du då? Bara steker den i smör ? olja??? Ska ev ha gäster på lördag låter som en kanon rätt? Själv är jag oxå tillbaka i vardagen men det var såååå fint väder på luchen att jag önskade att det var ledigt ett tag till men icke… jag ska inte gnälla :-) Har ju lyckats med att anmäla mig till Zumba idag och fick plats i klassen :-) / Tyglina

 • Jojjo skriver:

  Ohh såsen låter verkligen god, ska absolut testas. Har också en grönpepparsås som väntar på att prövas. ;)

 • Nina1973 skriver:

  Oj vad gott det såg ut, det får vi testa nån dag. Idag vart det dock korvsås med sting ;) , ditt recept, barnen tog pasta till vi vuxna körde med broccoli och så hade jag i både röd och grön paprika, gjorde även en liten sats på sojakorv då sonens flickvän inte äter kött, det vart lika gott det med.

 • mrsmalinski skriver:

  Åh så skönt att slippa ge sig ut i kylan och sitta inomhus och läsa tidningar. Lyxigt :)

  Det var jag som skällde ut er i helgen (eller inte jag direkt, utan min fars hund som vi var hundvakt åt i helgen). Borde ha hälsat lite trevligare men hade fullt sjå med att få tyst på den lille vovven. Alla gillar ju inte hundar heller så ville inte klampa på :)
  Jag får vara trevligare nästa gång :)

 • 56kilo.se skriver:

  Nom nom nom!!! ;)
  Vi åt biffar med löksås och blomkålsmos i går! Lingon och inlagd gurka! ÄLSKAR husmanskost ;))

 • FruBengtsson skriver:

  Hej hej!
  Hur sjutton lyckas du göra så snygg fläta på dig själv??? urfin:)
  jag kan knappt fästa håret i svans jag men skulle gärna lära mig!

  pepparsåsen verkar nomnom som vi skåningar säger :)

  Ha en fin måndag!
  kram

  • Victoria skriver:

   Haha det här är min sovfrisyr!! (sebbe drar mig så i håret när jag matar honom på natten om det hänger utsläppt) och i bland hänger den i hela dan av tidsbrist ;-) men tack!! Älskar dock slarvigt inbakade flätor och klickar gärna i lite löshår för att få en tjockare och längre fläta!

   Kram

 • katten77 skriver:

  God morgon!

  Skönt för Olivia att få träffa sina kompisar igen. Hon har nog längtat.

  Min äldsta kille börjar skolan idag. Han går i 6:an. De andra två är hemma med mig och minstingen då deras skola har planeringsdag. I morgon återgår allt till vanliga rutiner. Idag har vi redan kollat in Smurfarna på film och ska försöka hitta på någon mer slapp grej snart :)

  Fin du är i håret :)

  Önskar dig en skön dag! Varm kram <3

  • Victoria skriver:

   Åh tack!! jag som känner mig sååå vintertråkig i håret och sitte roch surfar frisörer just nu :-)

   kram och ha en fin dag!!!

   • katten77 skriver:

    :) Hoppas du hittar någon bra frisör. Jag skulle också behöva fixa till håret. För länge sen egentligen. Så bekvämt med att bara sätta upp det när man har en liten hemma så jag har inte prioriterat det. Topparna är dock lite slitna nu så jag får nog också ta tag i det snart :)

    Kram kram

 • carris skriver:

  Låte jättegott med pepparsås, nu ska man bara få tag i den, finns det någon möjlighet att du kan lägga ut den i bild eller det kanske du inte kan, det är kanske reklam. det är alltid lättare att veta vad man letar efter om man har sett den.
  ha en härlig dag

 • kajsa3 skriver:

  Nom nom??? Det var något nytt även för en skåning ;)

 • emmag skriver:

  Jag har fått recept på en pepparsås som är så otroligt god!

  ½ dl Caj`Ps grillolja
  3 dl grädde
  ½ msk grovmalen svartpeppar
  lite margarin/smör
  2-3 msk vetemjöl
  lite mjölk

  Koka upp och låt sjuda i ca 15 min.

 • al68 skriver:

  Godmorron, ja, tillbaks till verkligheten fullt ut idag, känns lite jobbigt : (

  Måste testa såsen på detta vis, hag gjort den tidigare enligt flaskan, men tyckte som du skriver att det blev för stark.

  Ha en skön dag, själv sitter jag på jobbet och måste skicka iväg min tidning för tryck så hej då så länge ; )

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen