Ljust & fräscht

Är så trött på detta mörker!!! Det blir liksom aldrig ljust? Omöjligt att fota (utan blixt), hopplöst. Fick en extern blixt av tomten som jag inte hunnit plugga på än, men det är hög tid att lära sig använda den känner jag. Någon därute som har en Nikon + extern blixt och har några snabba komigångtips? Tas tacksamt emot!!!

En vecka gamla rosor i dag. Fortfarande krispiga och pigga! Fråga mig inte hur det gått till :-)

Ska se efterlängtad show på fredag med kollegorna på jobbet. Ljust & Fräscht! Någon som sett den? Himla kul ska det bli!!! Så himla goa tjejer som jobbar ute på Smultris, men det vet ju ni som bruka vara där redan 🙂 Var dit en sväng förra veckan och spanade in Odd Mollys nyheter  som kommit in och köpte några underbara plagg, kunde inte låta bli. Ska visa er senare! Sååååå himla fina plagg i årets kollektioner. (HÄR kan ni se vilka styles som finns på Smultrongården) Har knappt hunnit titta på dem eftersom vi blev sjuka i samma veva, men nu piggar de upp den här tisdagen där de hänger som små konstverk på sina galgar.

Happy tisdag på er!
(Appropå tisdag, nån som vet när DH börjar igen??!)

 1. Vi har ljust här nere idag, ligger mycket snö och solen strålar, helt underbart. Tror att jag får ta en promenix i det fina vädert. Jobbar hemifrån idag, såå himla skönt att kunna göra det ibland. Hämtar lillkillen vid två-tiden när skolan slutar, sen blir det nog våfflor till mellis, låter inte helt fel om du frågar mig ; )

  Ha en skön dag, kram kram

 2. Här är det ljust & fräscht idag 🙂 Solen skiner och det är kallt, fick istappar i håret när jag cyklade till jobbet tiiidigt i morse…

  Längtar också efter D.H.W!

  Kram

 3. ja, jag har sett showen. verkligen sevärd! allt kändes väldigt genomtänkt. kan tipsa om deras bok med samma namn också, den kompletterar showen bra.

 4. Ååå du har verkligen något att längta till! Showen är hur bra som helst! Vi var på den i Sthlm i höstas och jag skulle lätt kunna se den igen. Köpte biljetter till min mamma istället så hon ska på den ihelgen med.

  Ha en bra dag!

  kram Emma

 5. Ja, här nere i Kristianstad ligger snön och solen skiner. Perfekt dag för att fota lite grann tror jag 😉 De tips jag har ang. den externa blixten är att rikta blixten upp mot taket, på så vis studsar ljuset och hela rummet blir upplyst. Det blir ju inte lika bra som naturligt ljus, men det är bättre än en vanlig blixt vid höst/vinter. Jag vet inte om du läser några fotobloggar? Om inte, så har jag ett bra tips! Emelie Ohlsson heter hon och är jätteduktig, där kan du få många tips! 🙂 http://emelie.shootmagazine.se/
  Ha en bra dag, kramar!

 6. Jag är hopplös när det gäller fotografering, är inte ens särskilt intresserad, men jag ska försöka redogöra för vad min bror (fotograf) svamlade om i julas när han tog kort med extern blixt. Att om man bara vill förstärka ljuset utan att få ”blixt-ljus” så ska man rikta blixten mot närmaste naturliga ljuskälla och på så sätt förstärka det ljuset. Alltså, om du är vid ett fönster och ska ta kort på buketten som står på bordet, rikta blixten mot fönstret. Fattar du? Jag fattar knappt själv. Men hans kort blev väldigt fina i alla fall 🙂

 7. Hej victoria..
  Läser din blogg varje dag, den gör mej glad ..Älskar dina recept och har provat många av de.
  Jag har köpt en chokladfontän lika dan som din, det jag undrar över är hur många chokladkakor går det åt. Så jag inte köper för lite för jag ska annvända den på lördag för första gången. Blandar du i nån olja i chokladen? för jag har läst lite på andra sidor och det finns de som gör det..
  Du får ha en toppen tisdag…
  Kram susanne

 8. DH dröjer nog lite till….längtar också!! 🙂
  Måsta fråga dig Victoria och alla er andra som läser denna blogg. Vi är så sugna att åka till Legoland i vår/sommar. När är bäst att åka? Bro eller färja? Vart ska man bo? Hur har ni gjort?
  Gå gärna in på min blogg och ge mig tips……Tack gulliga ni på förhand!!

  http://www.familjenhenemo.blogg.se

  KRAM, Carina

 9. Godkväl!

  Va skönt att ni äntligen har blivit friska, och kul att ha något att se fram emot på fredag.
  Jag och sambon ska gå och se den i februari när den kommer till Linköping, ska bli spännande att höra vad du tycker om den.
  Måste försöka ta mig till Smultrongården någon gång snart, dom verkar ju ha hur mycket mysigt och fint som helst.
  Ha en fortsatt bra kväll.

  Kram Heléne

 10. Den pajen lät ju görsmarrig, måste helt enkelt testas snart. Annars är ”din” salami-och brieostpaj en favvo här hemma, måste nog göra den till nästa veckas fredagsmys 🙂

  Kul med Ljust och fräscht, den ska vi se när den kommer till götet i mars, har hörst så mkt. bra om den, du får gärna skriva vad du tyckte om showen!

  Gissar att du har A piece of cake???! Isf måste du bara testa Leilas banana chip chocolate muffins, har iofs bar smakat smeten (då jag har fikaförbud på vardagar) men mannen sa att dom var supergoda kika gärna in på anna-nazima.blogspot.com, så finns även receptet där.

  Ha en fin onsdag!
  Här på Västkusten har vi snö och minusgrader
  Kramar

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..