Krämig kycklinggratäng med purjolök & chutney

Godmorgonförmiddag på er! Som några av er redan läst på FB så stratade vi projekt Sova hela natten i går (AW). Ska inte tråka ut er med en massa prat om det men tänkte återkoppla med status efter de 4 kurätterna om nån är intresserad. Och en slutlig rapport efter uppföljningsveckan. Wish me luck! (är det någon som har positiva erfarenheter av SHN så får ni gärna tipsa och dela med er, här på FB eller via mail!! Tack!)

I går åt vi en suuuuupergod kycklinggratäng så den ska ni få recept på. (För krämiga gratänger blanda gärna creme fraiche & grädde! Bara grädde blir lätt blaskigt utan redning. Bara creme fraiche blir lätt för syrligt.)

3-4 port
1 grillad kyckling, rensas och skäres i bitar
1 purjolök, strimlad
smör att steka i
3 dl grädde
2 dl creme friache
2 msk mango chutney
1 msk soja (kinesisk)
1 msk kalvfond
salt & svartpeppar

Lägg kycklingköttet i en ugnsform. Stek purjolöken mjuk i smör. Tillsätt mango chutney, grädde, creme fraiche, soja och fond. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Häll detta över kycklingköttet.

Ställ in gratängen i ugnen 200 C ca 20 min tills allt är genomvarmt och fått lite fin färg. Servera med ris eller bara en god sallad (lchf). Yummi!!!!

Gott gott gott. Så där så man skrapar tallriken efteråt. Så testa det här nu!!

Nu ska jag försöka rädda resterna av min receptsamling som Sebbe hittat och gjort konfetti av. Hade plockat fram ett gäng att-testa-recept men högen har krympt avsevärt nu kan man säga 🙂

Hörs lite senare och då blir det tääääävling!

 1. Hej goaste Vickan, håller tummarna för dig med att nätterna skall blir bättre.

  Själv testade jag ett super gott recept igår, hittade det på nätet, det var inga direkt mått men blev sååå himla gott. Man tog Kolja filéer och doppade i uppvispat ägg sen i riven lagrad ost (ev. lite störbröd), salt och citronpeppar. In i ugnen i 10 minuter. Sen hällde jag på visgrädde där jag slängde i lite fiskbuljong + mer riven ost. In i ugnen igen i 10-15 minuter. Jag serverad blomkålspure till, det var verkligen SUPER gott och enkelt. Kul med nya recept som man lyckas med. Skall testa ett nytt med torsk och bacon nästa vecka, spännande ; )

  Ha en skön dag, själv sitter jag och fryser på jobbet, ingen värme alls idag. Men nu kom fastighetsvärden med en byggfläkt, SKÖNT.

  Kram kram

 2. Oh, skönt att höra att ni äntligen ska få sova!
  Det funkar, jag lovar!
  Se till o veta hur du ska göra, så kommer du snart lära sebbe
  Att sova Gött!
  Jag har följt aw, med båda mina tjejer, o kan varmt rekommendera det.

 3. Du får inte glömma att uppdatera oss här. Jag har inte FB. Min karl har ”förbjudit” mig. Han påstår att jag kommer hänga vid datorn jämt då ;). Han kan ha rätt om jag säger så…. Jag blir LÄTT beroende och måste begränsa mitt surfande, så fejjan tror jag inte att jag kan läsa med måtta, hahaha.

  Tyvärr har jag inga tips om shn då jag inte ha behövt då mina har sovit bra. Men jag är övertygad att du får hjälp av andra som har erfarenhet här.

  Håller tummar och tår ändå för er skull.

 4. Pepp pepp pepp! Aw kommer gå strålande. Mina bästa knep: stryk allt onödigt i kalendern de kommande veckorna, dagarna ska ju se exakt likadana ut. Ge inte upp, var bestämd och förstå varför du gör si och så. Bered dig på en slitig period men sen kan du ”casha in”. Det är fullkomligt underbart att få sova om nätterna! och det är så skönt att ha struktur på dagarna, för oss fick resten av familjen bättre rutiner automatiskt. Maja sover tom bättre, utan att vi kurat henne. Nu vaknar hon sällan innan sju hon med, innan var halvsex-sex standard. Lycka till!!! Kram

 5. Efter att ha läst Felicias bok så kan jag tyvärr inte ta något som har med AW att göra på allvar.
  Maten ser god ut iaf 🙂

 6. Hej! Har kört ”5 minuters metoden” på båda mina pojkar när dom var ca 8 månader och dom sover som prinsar vart vi än är nånstans. Viktigt att inte ge efter eller ge upp! Det kommer lyckas bara man tror på det och båda föräldrarna MÅSTE vara på samma bana annars blir det skitjobbigt att stå och diskutera mitt i natten. Vi valde dock att inte lämna mer än 3 minuter i taget vilket kändes lagom. Vi hade 2 kaosnätter med båda och sen sov dom efter det!

 7. Oj då blandade nog ihop Sova hela natten med 5 minutersmetoden men det var 5 minutersmetoden vi körde! Provade sova hela natten kuren först men vi kunde inte ta det där buffandet på allvar…

 8. Hej! Härlig blogg du har 🙂
  Vill tipsa om en bok som jag håller på att läsa som heter ”Somna utan gråt” en väldigt bra bok hur man ska få sitt barn att somna utan just gråt 🙂 den kostar endast 43 kr hos adlibris. Bara ett litet tips som sagt.

  Ha en fortsatt bra dag 🙂

 9. vad lyklig jag blir ännu ett gott kycklingrecept! slurp, me like. Detta påminner ju om ett du tidigare tipsat om. En av mina storfavoriter med cf smaksatt av saffran, har också provat med paprika chili och himmel så gott.
  Men det här receptet får stå på menyn imorgon:) Tusen tack!

 10. Körde sova hela natten med min kille när han var ca 5 månader, slopade nappen samtidigt, och det funkar! De 3 första nätterna sover man inte mycket, men sen vänder det, o det håller i sig. Vi nattar killen lillen kl 19, och han sover till nästa morgon kl 7 utan problem. Har fått höra många kommentarer om varför det nu ska vara så viktigt med rutiner, men när det går upp för folk att vi nu haft 2år utan en endaste nattmatning eller sömnlös natt blir de oftast tysta… Kämpa på, och lycka till!

 11. Måste testas. Påminner lite om ett recept på mangokyckling som jag hittat hos dig och som blivit en av mina absoluta favorit rätter. Tack för att du finns och gör min vardag lite roligare.

 12. Nu har jag läst din blogg ett tag så det är väl på tiden att jag skriver några rader;)
  Tycker verkligen om att läsa vad du har att skriva!
  Jag är själv mamma till en kille på 4,5 år & en liten flicka på 14 mån.
  Kan berätta att jag kura min kille när han var 1,5 år & de var absolut det bästa.
  Påstår inget annat än att det var en väldigt tuff tid men det vart det värt.
  Nu vet jag inte hur mycket du läst på innan men jag läste boken 2 gånger & sen var det bara att ge gärnet med den rätta attityden & som andra skrivit innan GE INTE UPP!
  Jag har en vän som är kurare & hjälpte mig mycket med frågor under tiden men annars har dom ett super bra forum där man kan få lite tips eller inspiration när det känns lite jobbigt.
  Jag vet om att detta kommer gå jätte bra. Om några nätter kommer du få en god natt sömn!!

 13. Hej och tack för en fin blogg!
  Vi testade ditt middagstips och blev mycket nöjda. Gjorde dock på kycklingfilé som stektes i små bitar med grillkrydda och chiliflakes istället för grillad kyckling och det blev supergott det med.

 14. Hej. ingen direkt erfarenhet av sova hela natten på så sätt. Men mitt äldre barn som är snart 3 år, gjorde vi så att när han blev 9 månader och slutade amma tycktr vi att de var dags att lära sig sova själv. Så vi gjorde en mysig natt rutin la honom i sängen gick ut lät han skrika ca 5 minuter gick tillbaka buffa honom lite i rumpan, och ut igen. SÅ höll vi på tills han somnade. Även på natten om han vaknade. För vi avvänjde honom att äta på natten runt ca 8 månader. Knepen är att man måste full följa de man påbörjat. Jag var urkass på de och ville så klart ta upp honom trösta honom osv. Och någon gång när jag inte orkade mer så gjorde jag de. Han lugnade sig och sen när jag la homom igen var det bara att börja om. Så barnens pappa skötte detta till en början medan jag tog men en liten promenad eftersom jag inte klarade av att bara låta han gråta. De tog 2 ,5 vecka. Sedan har han sen dess alltid sovit själv och utan problem. Min mindre son är 5 månader och vi har redan från början kört på att inte lägga honom i sängen fören han ska sova och inte lägga ner honom sovande utan vaken men trött och bufffa lite i rumpan. Och han sover redan nu själv och vaknar en gång på natten för mat .. LYCKA TILL IAF:) Du verkar vara en topppen mamma. OCh alla barn är ju olika så man ska nog följa de som passar bäst för en själv och sitt barn

 15. Men herregudars så gott detta var. trots att jag tog rödlök istället för purjo och buljon istället för fond. hur ska detta då inte bli med rätt ingridienser 😀
  Har lovat sonen 3-rätters på hans födelsedag igentligen, men jag vet faktiskt inte om jag kan låta bli att bjuda på detta underbara recept. Vilken tur att jag sökte på detta 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..