Sweet dreams

Förhoppningsvis sover vi ju som kungar här hemma snart så jag passade på att klicka hem sprillans nya (varma, vi har ju så förbenat kallt!) duntäcken och kuddar från Norsk Dun i dag på Campadre (halva priset!). Det var vi värda tycker jag 🙂

I går blev det bakad potatis till middag med skagenröra, räkor, skinkröra (skinka + ananas+ majonnäsm + gräddfil) riven ost och sallad till. Yummi yummi! (Även om jag lyckats få tag i konstiga bakpotatisar som blir överkokta direkt) 

Har noll idéer på lunch i dag. Vad gör ni om ni inte alls vet vad ni ska laga och inte direkt har mycket i kylen. Har ni nån snabbfavorit som ni rör i hop då som man nästan alltid har ingredienser till hemma?

Tips tack!!

 1. Blanda en burk creme fraiche med två teskedar dijonsenap. Smöra en ugnsform och gnid in botten med vitlök. Lägg i färsk fisk, salta och bred röran över. In i ugnen 225 grader ca 25 minuter. Servera med ex. jasminris. Underbar Fisk under täcke!

  vh
  Mamma Monika

 2. Hej!
  Har aldrig kommenterat här förut men bara kände att jag måste berömma dig för dina super bra tips på mat, både till vardags och fest. Inga krångliga saker med 28 ingredienser, utan bra, god och enkel mat. Jag bor inte i Sverige och har ibland svårt att hitta alla ingredienser som motsvarar det svenska. Nu i LCHF tider så är det ju poppis med typ fiberhusk och dinkelflingor, vilket inte är något jag kan hitta här där jag inte ger mig in i någon längre diskussion i mataffären på franska, tyska eller engelska.
  Jag använder ofta dina recept och uppskattar dem jätte mycket. Jag är hemma om dagarna när barnen är i skolan, då blir det ofta bara keso, apelsin och banan med lite solrosfrön på. Ingen kulinarisk höjdare direkt, så jag är jätte tacksam för enkla recept som man orkar fixa till för sig själv. Är ju inte så kul att laga mat till 1 pers.
  Kram kram
  Helena i Luxemburg

 3. Här kommer tre tips från en som har tomt i kylen rätt ofta:

  1. Har jag en riktigt dålig kylskåpsdag brukar jag göra någon form av soppa fryst blomkål, broccoli, morötter eller spenat. Går ju att göra klar buljongsoppa om man inte har mjölkprodukter hemma, eller blanda i typ kokosmjölk (och thaikrydda det hela!) eller vad som helst. Lite grönsaksbuljong o kryddor fixar smaken! Annars är ju en tomatsoppa på nån form av tomatkonserv (typ passerade eller krossade) toppen. Vill du ha bröd till brukar en ugnsgrillad skiva vanligt tråkigt rostbröd med vitlök o olivolja (ev. timjan o flingsalt ) göra susen.

  2. Under många fattiga studentperioder har wokgrönsaker + ris/couscous varit min räddning. Går att variera hur mycket som helst med olika konsistenser, modeller o smaker. Soja, ostronsås, currypasta eller sweet chilisås kan vara bra saker att utgå från, fast inte allt i en rätt kanske.

  3. Men vanligast förekommande blir nog min familjs ”vardags-carbonara” som pappa alltid gjorde till oss när jag var liten. Kokt spagge, bacon, mycket nymald svartpeppar, ost och en äggula. Snabbt och jävligt gott, och liiite nyttigare än det krämiga varianten med grädde;)

  Nu utgår jag från sånna saker som alltid finns i mitt skafferi och min frys, så det kanske inte alls är likadant för dig ! Kram!

 4. Het tomatsoppa med fetaost eller riven osttopping. En burk krossade tomater, salt, chilipeppar, kalvfond eller gronsaksfond efter smak. Servera med topping. Mumma! Varmer dessutom gott i kylan och en burk krossade tomater har man ju oftast hemma. kram towe.

 5. Omelett! Alltid omelett… Lite skinka eller kanske en salami? Lök, olika grönsaker och så ett par skivor av någon god ost. Gott!

 6. Vi klickade hem ett täcke till maken och nya kuddar till oss båda sist Norsk Dun var på Campadre. Vi är supernöjda!!! Hoppas att ni också blir det och att plutten snart sover hela natten.
  Vi har kört AW-light sen dottern var 4 månader, vi har använt hennes tänk men anpassat det lite efter oss. Dottern är nu 10 månader och sover som en liten gris, jag hoppas att ni lyckas.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..