Vackert snötäcke och rutigt pajtäcke

Godmorgon. Vaknade av väckarklockan i dag (!!!) när hände det senast?! Fattade ingenting, var är jag, vem är jag, vilken dag är det, var är alla?? Riktigt utvilad i dag med andra ord. Tur det för vi ska snart gå med Olivia till förskolan. Har gett mig tusan på att gå fram och tillbaka till förskolan så länge det inte ösregnar, så dagens tjocka snötäcke är det bara att pulsa i väg i. Blir lite tungt med Sebbe i vagn och Olivia på ståbräda dock. Men det är ju bra för Beach 2012. Har fått många mail att det var så bra push förra året då vi peppade varandra och hade invägningar och rapporteringar om hur det gick med kosten och beach-kroppen inför sommaren 😉 (Vad duktiga ni var, det gick ju jättebra för många av er!! Många testade LCHF för första gången och föll pladask i samma takt som ni mådde bättre och oönskade kilon rann av er, så kul att höra!!)  Är ni många som är sugna på det i år igen? Isåfall kör vi en repris när det närmar sig!

Poncho Gina Tricot. Tunika Lindex.

I dag blir det rester till lunch. Lagade köttfärspaj häromdagen. I bland är det gott med icke äggstamnings-paj tycker jag och då gör vi ofta den här.

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk vatten

Fyllning:
500 g köttfärs
100 g bacon alt rökt skinka
1 st gul lök
3 st röda paprikor
1-2 tsk salt
2 tsk mejram
2 tsk basilika
2 msk vinäger (gärna rödvins)
2 dl vatten
1 1/2 dl creme fraiche

(ägg att pensla med)

Gör degen till pajlocket och låt vila kallt en stund.

Stek baconen klippta i småbitar (alt skinka) tillsammans med färsen. Hacka löken och paprikan i små bitar och låt fräsa med. Tillsätt salt, mejram, basilika, vinäger och vatten. Sjud försiktigt ca 5 min. Tillsätt cremefraichen. Häll köttfärsröran i en pajform. Rulla degen i tunna remsor och lägg överst i rutmönster.

Pensla med uppvispat ägg. Grädda pajen i nedre delen av ugnen 225 C ca 25 min

Pssst i morgon har” kampanj igen! Både till tjej/kille/kids, gissa om jag ska hänga på låset. Aldrig har jag varit så varm om fossingarna som denna vinter då jag köpte mina första UGG´s. (Både inne och ute, har ett par tofflor oxå). Dessvärre råkade jag gå i slaskväder med dem en dag, utan att ha impregnerat dem, så nu är de lite fläckiga 🙁 (kan man göra något åt sådant eller är det kört?). Nåväl, varma är de iallafall och jag har på mig dem varenda dag!

 1. Så skönt att ni sovit gott, inte en dag för tidigt eller hur ; )

  Vi var ute och gick igår kväll, det känns i ryggen för det snöade som f… och man fick spänna sig hela tiden, skönt med lite träningsvärk. Idag skall jag träffa en PT och få ett program som jag skall följa, äntligen ett nytt gym ; )

  Ha en god dag, kram kram

 2. Härligt att du är utvilad. När man inte är van att vakna av väckarklockan (utan av barn) så är man heeelt lost, precis som du beskrev… var är jag???? nästan så det känns som man försovit sig 🙂 I går så hade vi lite kalas här hemma då sonen fyllde 8 år. Tiden bara rusar iväg. Sonen fick bestämma mat eftersom han fyllde år, så han valde kebab. Inte direkt en alla hjärtans dag middag, men men, får ta det en annan dag.

  Ang dig blogg så är det hela grejjen för mig, att inget inlägg är det andra lik. En blandning av vardagen med en massa godbitar av allt. Jag KRÄVER INTE att du ska komma med recept dagligen. Det känns som en omöjlighet faktiskt. Däremot brukar jag ofta söka i arkivet efter inspiration, där finns ju mycket att välja mellan. Så kör som du själv vill. Det är ju det som är hela grejjen, att du skriver om det du vill, och vill dela med dig av.

  Tack för en superbra bolgg!

 3. Tack! Du gav mig precis dagens middag.
  Gått hela morgonen och funderat vad jag ska göra med köttfärsen jag tog fram. Hoppas den smakar lika gott som den ser ut och låter 🙂

 4. När mina blivit fläckiga brukar jag ta en svamp (antingen en vanlig eller en såndär svamp för skor..shiner heter dem ibland) och borsta på dem och sedan impregnera dem igen, gärna i två omgångar.

  tipsar också om att nya fårskinnssulor finns på hööks hästshop.. ibland kan det vara skönt att stoppa i ett par nya för att få den där omslutande känslan tillbaka när man traskar mycket i dem 🙂 49 spänn!

  /Ida

 5. Appropå UGG’sen så finns det en speciell rengöringskräm som man kan göra rent med innan man impregnerar. Jag fick mina i present och fick med både rengöringen och impregneringen så jag har inte koll på vad de kostar och så men de är också av märket UGG’s.

  /Anneli

 6. härligt med rejäl nattsömn – det är ni verkligen värda. vore kul med en liten uppdatering av vikt – där vi kan peppa varandra inför beach 2012. känner mig själv lite slapp just nu så det vore kanon att få en liten extra morot att jobba med.
  nu är det snart middagsföreberedelser här – fisk idag – vad blir det hos er?
  ha en fortsatt bra dag – kram

 7. Själv har jag tre par UGG (ljusbeige, chokladbruna och skinn med metallplatta därbak) och barnen har ett par svarta och ett par bruna. I looove them! Förutom att de är kassa rent ergonomiskt förstås, men håller med om att man ALDRIG fryser om fossingarna längre. Håller värmen, garanterat! Ska komplettera samligen med ett par mystofflor i maj när jag åker tillbaka till NY. Där är de mycket prisvärda i UGG-store och man hittar alla modeller man kan tänka sig, (fullsortiment). Som någon skrev ovan, har jag oxå köpt till något som heter Sheepskin Care Kit. Finns säkert något likande att köpa härhemma. Där står bl a: ”Wet entire boot/shoe with cold water. Apply small amount of UGG Sheepskin Cleaner to a clean sponge or softbrush. Clean entire area thoroghly & evenly. Rinse clean in cold water. Reshape by stuffin with paper towel. Allow to dry naturally & slowly, do not dry in direct heat or sunlight”. Pust!!! Lycka till med rengörningen, kram Veronica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..