Ost med hål?

Godmorgon. Härliga måndag! Älskar ju måndagar, ny vecka nya möjligheter. Olivia fick stanna hemma och vila upp sig lite i dag defter helgens förkylning. Vi har laddat upp med massa film och en utsövd lillebror så jag hoppas på en riktigt mysig dag. Det kliar dock sååå på hans små kinder, de torra fläckarna ser snarare ut som utslag/eksem. Ska åka en sväng till apoteket strax och köpa något bättre att smörja med. Har ni några tips?

Sötaste små minikrukorna med pärlhyacinter (väl?) gömde sig i ena paketet från Eva, Hanna & Helena på Smultris. Hur söta!!?

Öppnade en ny ost till morgonens obligatoriska Finn Crisp. En Maasdamer denan gång. Tycker det är så svårt med vanliga påläggsostar. Köper oftast Gräddost eller Gouda men i bland känner jag för nån smak och då vet jag inte vad jag ska ta?? Vad har ni för favoriter?? Ni vet såna där vanliga hederliga ostar som Herrgård, Maasdamer, Cheddar, Präst, Husålls, Gouda etc.. Och hur smakar just den favoriten?

Denna smakar lite sött och nötigt, nästan lite kola? Mycket smak men inte stark. Inte så salt och luktar lite tåfis. 🙂 Får 3/5 i betyg. Lite för söt för min smak för att vara frukotost.

Kicka i gång den här veckan på toppumör nu!!

 1. <hej!
  Jag har en son med problem med huden främst vinter tid och den salva som är helt oslagbart bäst är locobase repair, för mycket torr hud, finns på apoteket.
  tycker vi testat det mesta och ingen annan är i närheten av denna. Elias får torra fläckar, Eksemliknande på kinderna mest. Och smörjer vi med denna morgon och kväll och gärna en gång på dagen så blir han mycket bättre. Man ska ha rejält med salva och massera in den, då funkar det bästa,
  Ha en bra dag.

  1. kom på att jag skulle skriva nåt om ost oxå. 🙂
   vill vi ha ost med smak blir det prästost eller ockelbo svart.

 2. Smörgkinderna med lite lite olivolja inget annat :-)… När det gäller ost tycker vi bäst om den svarta klosterosten…/ Tyglina

 3. Bepanthen är en bra salva. Annars kör vi med Idominsalva. Fast om det är eksem så tror jag tyvärr inte de hjälper så mycket….

  Jag gillar grevèost och prästost. Lagrad cheddar är inte heller fel.

  Go måndag!

 4. Åh vilka underbara krukor!!
  Jag har fobi mot ost med stora hål i. De jag provat smakar precis så som fotsvett luktar, väldigt obehagligt 🙂
  Undviker att komma i närheten av dem!

 5. God morgon Victoria!

  Hoppas du och Sebbe har sovit ok 🙂

  Locobase repair eller vanlig locobase och inotyol är mitt tips. Inotyolen använder hela familjen till småeksem, små brännskador, självsprickor och till röd liten barnrumpa såklart 🙂

  Min favorit är Prästost. Arlas vanliga hushåll har vi nästan alltid hemma också.

  Läste om din dag igår. Vilken otursdag! Rätt bra odds på att denna dag blir bättre i alla fall 🙂

  Ha en fin dag och krya på Olivia!

  Varm kram <3

  1. Mildisonsalvan är kanon också. Receptfri kortison salva. Hade den när lillen fick röda utslag i armvecken. Ej runt ögonen! Kram

 6. God måndag!
  Ceridal innehåller inget vatten och inga konserveringsämne.
  Passar utmärkt på barnens kinder och resten av kroppen.
  Den är dock ganska fet så en liten klick räcker, finns på apoteket.
  Kram

 7. Hej!
  Favoritenosten är för tillfället Bondmora 31% lagrad i 12 månader. Den kommer från gäsene mejeri (svårt att ha en annan ost när jag själv jobbar i mejeriets ostbutik)
  Bondmora är en krämig ost med mycket smak, även om den inte är stark.
  Jag tror att Örebro ost har haft den. Men kollar gärna upp närmaste butik annars.

 8. Min favoritost är västerbotten :)! Till och med sonen på 1,5 tycker om den, helt otroligt. Makens favorit är prästost.

 9. Mildison är det bästa när det behövs en behandling när det är som värst. Locobase och andra hudkrämer är bra att underhålla med, men absolut Mildison nu om det är mycket rött. Använd mycket kräm och massera in, två till tre gånger / dag, tills det blivit bättre. Och undvik att komma för nära ögonen.

 10. Hejsan! Jag gillar bäst en lagrad Greve, men det är inte så ofta vi köper den då barnen bara äter Gouda. Jag har inget bra tips till kinderna då vi själva behöver tips till torra och nariga små kinder. Jag kikar in senare och kollar vad alla har tipsat om.

  Hoppas ni får en mys dag!

 11. Älskar västerbotten!

  Tänkte fråga dig som har rest med barn om du inte skulle kunna göra ett inlägg med tips och råd vad man ska tänka på när man reser med en liten plutt samt hur en dag/kväll kan se ut?! Vi ska nämligen åka för första gången i sommar med vår son som då kommer vara 1 år och 3 månader. Även resemålstips/hotelltips vore toppen! Vi är lite nervösa och rädda för att det ska vara för varmt osv. 🙂

 12. Godmorgon!

  Våran Lilla Rasmus har oxå väldigt torra kinder. Så, Jag smörjer in hans kinder varje kväll (1-3 ggr) med endera Locobase Repair eller Miniderm. Men aldrig under dagen då han alltid sover sina ”naps” utomhus dagtid.
  Dessutom låter vi alltid honom bada i badvatten med vanlig barnolja i, ex Barnängens, och den gnider jag in lilla kroppen i efter att jag torkat honom och innan pyjamasen åker på.

  Miniderm köpte jag förra veckan åt honom och jag märker en jättestor skillnad på småkinderna. Köpte tuben, men då den är slut så går jag tillbaka till Apoteket och köper den som var på stor pumpflaska, den var så bra att smörja in hela kroppen med oxå!

  Skillnaden mellan Locobase Repair o Miniderm är att LR tillför mer fett och M tillför mer fukt, så därför brukar jag kombinera dem, smörjer först in M och efter att det torkat så åker LR på =)

  Lycka Till!!

  Kram Suzanne

 13. Vi hade också problem med ena sonens hud när han var liten, både kinder och handleder.
  Vi hade Locobase Repair och Miniderm, sedan fick vi även Mildison rekommenderat och som någon annan skrev så får det inte komma nära ögonen. Om du använder kortisonsalvan behöver man varva med typ Miniderm också för bästa resultatet om jag inte minns helt fel. Jag vet att vi fick både Miniderm och Mildison på recept av BVC för att det skulle gå på högkostnadsskyddet på Apoteket och så fick vi större förpackningar, men jag vet inte hur det fungerar nu för jag har sett att det finns stora förpackningar att köpa receptfritt.
  Hoppas att det löser sig för lille Sebbe.

  Ha en bra dag!
  Kram

 14. Våran dotter hade torr hud och vi använde miniderm som är helt underbar! den använder jag själv när jag får torra händer och så. Ibland såg hennes torra fläckar också ut mer som eksem och då använde vi mildison och då gick det över på ett dygn.
  Hoppas ni får en fin måndag!

 15. Min favoritost är lagrad prästost, sån med små hål. Allra godast är Boxholms borgmästarost, tips! 🙂

 16. Jag använde mildison till min son när han var liten och hade utslag på kinderna. Hjälpte bra på honom, men det är klart att det fungerar olika på olika barn.
  Om jag var du skulle jag ju höra med dem på apoteket eller besöka bvc för att få det som passar er bäst.

  När vi kommer till ost så finns det för mig ingen godare ost än den goda tomatosten som de säljer i Norge, men om vi ska välja någon på denna sidan gränsen så gillar jag nog gouda…Om det ska vara en starkare ost så är det prästosten som hägrar…

  Kram

 17. Har själv eksem, kör med Canoderm krämen från Apoteket som är riktigt mjukgörande.

  På enstaka riktigt torra fläckar duttar jag på Oriflame Tender Care (deras klassiker i en liten rosa pumla). Den är vaselinliknande men sugs snabbt in och återfuktar fnasiga eksem.

  Den är ju löjligt dyr i sammanhanget men jag brukar slå till när dom säljer den till extrapris, typ ”ta 2 betala för 1”. Den är också väldigt dryg om man bara behandlar en liten yta. Och det viktigaste – den svider INTE!

  Jag har provat det mesta på mina eksem och tro mig, det är inte skönt när det svider. Jag har t.o.m. struntat i vissa krämer som är jättebra bara för att dom svider för mycket när man smort in sig.

  Lycka till!

 18. Ost? Lagrad präst eller herrgård om det är vardagsostar – annars västerbotten eller liknande.

  Eksem? Smörja är bra, men ta dig en funderar på om det är något som S inte tål. Jag tänker med tanke på att din man är allergiker. Min son var också ”vintertorr” och vi smörjde med allehanda grejer, även kortisonkrämer, men det försvann inte förrän vi fick veta att han inte tålde gluten. Samma sak kan gälla andra allergena födoämnen, det är t ex vanligt att ägg orsakar eksem. Så be barnläkarna kolla för säkerhets skull.

  Vad gäller insmörjning rekommenderar jag att välja någon produkt utan mineraloljor alteranativt något så enkelt som en ren olja. Olivolja fungerar till exempel alldeles utmärkt. Mandelolja vet jag inte om jag vågar rekommendera pga nötallergin – annars finns det på apoteket.

  Lycka till!

  Charlotta
  http://blogg.familyliving.se/tillbakadaralltborjade/

 19. Hej Victoria!
  Jag har jobbat bakom en delikatessdisk … och jag är kräsen när det gäller ostar. Vill ha en krämig ost men med smak. Kan rekommendera Allerums prästost! Testat den? Där jag bor finns en krämig, lagrad hushållsost som heter Bondmorans. Världsklass!!

  Kram Sara

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..