MEGA-familjen :)

Godmorgon tisdag!! Tisdagar brukar vara = DH (Desperate Housewives) och om 2 veckor drar de ääääntligen i gång sista delen av sista säsongen. Lite sorgligt nästan. Dags att dra i hop grannfruarna igen med andra ord. Några har hunnit flytta och några tillkommit sen sist. Både tråkigt och kul.

Påtal om det ska jag och småttingarna hem till en ny granne nu på fika/playdate! Konstigt det där när man känner sig hemma i ett hus redan för man varit där så mycket men nu bor det en ny familj där som man knappt känner, men ändå känner sig hemma hos?!

I går kväll hämtade vi hem en matkasse från Ica Maxi! Så denna vecka bjuder på förbestämd meny. Ovanligt för oss men ganska skönt 🙂

Extra plus för de snygga receptkorten som följer med för respektive maträtt! Älskar att se en BILD på det man ska laga.

Nähäpp nu ska jag få lilla familjen startklar här. Det ska bytas om från pyjamas till kläder, bytas blöja/gå på toaletten, äta frukost, kammas och tvättas, klä på ytterkläder (bara tanken på overaller och diverse tillbehör gör mig svett!) och packa skötväska. Och samtidigt själv få i mig frukost, duscha, sminka mig, klä mig och få på ytterkläder. Och plocka in och undan efter alla morgonbestyr. Det tar inte 10 minuter längre som det gjorde förr så att säga 😉 (Micke har redan åkt till jobbet när vi vaknar så det är vi 3 om mornarna).

Och approp lilla familjen. Känns familjen i bildspelet HÄR bekanta??! 🙂

 1. Vilket fint bildspel, tyckte jag kände igen dom ; )

  Själv väntar jag på att äggen skall koka färdigt, sen blir det en god frukost. Har kört lillkillen till fritis, dom skall på utflykt idag, pulka och skridsko åkning.

  Själv tar jag en jobbdag hemma, har haft en j…. huvudvärk så jag känner mig inte hundra. Skönt att man kan jobba hemifrån då. Sen kan man hämta hem lilleman lite tidigare ; )

  Ha en god dag, kram kram

   1. Känns faktisk redan bättre i huvudet, hoppas bara det håller i sig. Maken ligger där uppe och är sjuk så jag hoppas inte att det är nått på G för min del med : (

    kramis

 2. Godförmiddag!
  Den här veckan har kidsen sportlov så då tar det bara typ 45 min att fixa till sig på morgonen= lite längre sovtid:)

  Tyckte bestämt också att jag kände igen lilla familjen i bildspelet vad roligt!
  undrar lite surt varför vår maxi inte har matkasse här…muttrar…

  Är sugen på att baka när jag kommer hem, har du något roligt förslag? Inte 2 timmars bak,,,utan lätt och gott..:)

  Hoppas ni får en mysig dag hos nya grannfamiljen, kram!

 3. Vilka fina blider i bildspelet. jag vann ju en Ica kasse här hos dig som jag provade förra veckan. Självklart blev jag jätte glad för vinsten men jag tyckte inte om själva Ica kassen. Tyckte att recepten var lite för omständiga för att hinna göra på vardagen när man jobbar och barnen har aktiviteter och inte så barnvänliga (smak) men det var jätte fina råvaror och snygga recpet kort mm. Så jag lagade egenkomponerade rätter utfrån råvarorna jag fick och det blev ju jätte bra. Så stort tack ännu en gång för vinsten 🙂
  Kram och ha en härlig dag!

 4. Nämen vilka snyggingar! Värsta kändisfamiljen 😉

  Hoppas ni får en mysig playdate på nya grannarna! (och JA, jättekonstigt med ny familj i ett hus man är van att vara i med en annan familj, haha)

  Kram

 5. Ja men visst är man trött på vinteroveraller! Av och på – hitta mössor och sockor och jaha, bara en vante var fasen är den andra – leta medans man toksvettas och barnen börjar bli liite varma och griniga och den minsta börjar ta av sig det man äntligen lyckats tråckla på… Puh. Ge mig vår. Eller semester:-)
  Fina ni är i bildspelet!

 6. Umgås ni nästan alla granntjejer? Själv har jag knappt koll på hälften som bor i området ännu (förutom dig då som jag följer här på bloggen ;), men jag är ju rätt ny granne (har dock samlat på mig nu dryga 7 månader 🙂 Kanske beror på att vi inte har några barn ännu så det blir inte lika naturligt att man stannar och pratar. Speciellt inte nu när det är mörkt när man kommer hem på kvällarna, och alla sitter inne i sina vrår.

  1. Jag bor oxå i området, har heller inga barn, vi är nog inte ute på samma sätt:) har heller ingen koll på boende i området. Jag har ändå bott här över två år. Kanske blir bättre när det blir sommar o man är ute mer…

 7. Hej igen, de här blir det ikväll igen, blev en favorit sist 🙂
  Synd att det inte funkar att ladda hit bilden 🙂

  Havreflarn med choklad och nutella fyllning

  2 dl havregryn (vi hade bara fiberhavregryn hemma, men det funkade väldigt bra också, blev lite mer tuggmotstånd)
  1,5 dl socker
  0,25 dl sirap
  100 g smält margarin
  2 msk grädde
  1 dl vetemjöl
  1/2 tsk bakpulver
  2 msk kakao

  1 burk nutella

  Blanda samman alla ingredienserna. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, inte för tätt och grädda i ugn, 175 grader, 7–8 minuter.

  Låt kakorna svalna. Innan servering, bre på ett lager nutella på en av kakorna (generöst [Image] ) och avsluta med ett till flarn ovanpå.

  NOM NOM 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..