Ugnspytt med senapskräm

Har vintern regnat bort hos er med? Här har det regnat hela dan och smattrar fortfarandemot fönstrena. Myspys. Ut med snön och in med våren nu!

Har precis ätit middag och fått två trötta barn i säng. Testade en rätt ur Icas Matkasse och den var faktiskt otippad god. Micke åt som han aldrig sett mat förr och det blev inte en smula kvar (receptet var för 4 port!) Olivia spottade dock ut hälften av sitt.. ! Sebbe satt med öppen mun och svalde allt som kom ihans väg. Varierande betyg men så här ser det oftast ut här hemma 🙂 Jag gjorde dock en stor miss!!! Mer om den snart..

Ingredienser
4 morötter
3 majrovor
450 g sparrispotatis
1/2 tsk torkad timjan
2 msk olja
salt och peppar
ca 400 g kassler

2 dl crème fraiche
1 1/2 msk dijonsenap
1/2 msk vitvinsvinäger
1/2 msk flytande honung

Sätt ugnen på 225°C. Skala morötter och majrovorna. Skär rotfrukterna och potatisen i bitar. Blanda rotsakerna med timjan, oljan, salt och peppar på en plåt. Rosta i mitten av ugnen ca 30 minuter. Strimla kasslern och blanda med rotsakerna på plåten när det återstår 10 minuter av tillagningstiden.

Vispa crème fraiche med elvisp. Vänd i dijonsenap och förvara i kylen fram till serveringen. Nu läste jag dock fel i receptet och hade även i vinäger och honung i creme fraichen!! Det skulle egentligen varit en vinegrette till salladen man skulle servera vid sidan av??!! MEN, det blev supergott!!!! Mycket godare än den ursprungliga röran på bara creme fraiche och senap. Så det var ju tur att jag klantade till det.. 🙂 ( i ursprungsreceptet skulle man blanda i machésallad och krasse i pytten nu med vinegretten på, men vi skippade salladen denna gång)

Servera pytten (med eller utan sallad i) med cremefraicheröran. Gott gott gott!!

Nu ska vi somna i soffan se LOST här och äta nybakad sockerkaka a la Olivia 🙂

Trevlig lillördag på er!!

 1. Härligt när det blir lyckade tabbar!
  Vi testade ICA matkasse förra veckan och tyckte att den var helt ok. Men smällde din M i sig rubbet? Hihi! Vi som tyckte att det blev så mycket varje dag att det räckte till matlådor. Men då var nog vår ICA affär väldigt generös också. När det t.ex. stod 600 gram fisk så hade vi fåt 800 gram och istället för 600 gram kotletter hade vi fått 900 gram. Väldigt generös!

 2. Det där låter väldigt gott tycker vi, precis i vår smak. Men så är det ju också ICA som står bakom påsen (nej då, vi är inte alls partiska på något vis… 🙂 )
  Och tänk så många kanonrecept som kommer till av just misstag som begåtts i köken!

 3. Vi har också ICA’s matkasse denna veckan, men den laktosfria. Tyvärr va det lätt creme fraiche med i kassen och den blir inte så krämig och fin som ”riktig” när den vispas, men det blev fortfarande gott.
  Vi gjorde salladen till, men blandade i machésalladen och krassen med morötterna istället för i pytten (enligt va bilden visade).
  Tycker som du, otippad god! Å min sambo vart lika såld på rätten som din man verkar det som =) Min dotter åt morötterna 😉
  Ikväll gjorde jag Frittatan och tomatsoppan. Soppan va mycket enkel och god, min lilla dotter ville ha påfyllning 2 ggr, så det måste va ett gott betyg. Dock ratade hon frittatan. Tyckte själv inte den va så speciell, rätt smaklös. Så mer krydda!

 4. Nu blev jag ju nyfiken på att testa ICAs matkasse… Ska fundera lite till… det är den biten att man måste hämta den själv i vår stad som strular till det… jag tycker liksom halva poängen är att den står vid ytter dörren… Vilken är det du har den vanliga eller den billiga?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..