DH-premiär, smörgåstårta och nytt till fossingarna

Godmorgon. Hoppas solen skiner på er var ni än bor. Här i Örebro strålar den från klarblå himmel även om det är iiiskallt ute. Olivia är lämnad på förskolan, Sebbe sitter brevid mig och mular i sig min äggröra (har lärt mig att göra dubbla portioner nu, detta händer nämligen dagligen..) och själv smuttar jag på en latte och laddar upp bilder i datorn.

Älskar denna tid om året! Våren gör sig påmind och framför oss ligger sommaren och väntar. Men om några veckor kommer jag gnälla om ur mycket jag avskyr våren, var så säker.. (ja ni kanske kan gissa varför?)

I går gick premiären av DH av staplen och DH-gänget samlades hemma hos mig. Några nykomlingar i gänget, kul! Bjöd på smörgåstårta och lucky me har rester kvar till lunch i dag 🙂

Denna fick två lager fyllning, Underst gurkmajo + skinka och det andra med kokt ägg + grundröra. Sen täcker jag tårtan med grundröran (som består av vispad grädde, majonnäs och mjukost – blanda efter tycke och smak) och trycker dit krossade ostbågar runt om. Låt stå i kylen över natten, då blir den godast! Dekorera innan servering och låt fantasin flöda.

Låter inte så svårt va?! Det är det inte heller!

Fick ett efterlängtat paket i går med mina & Olivias UGG´s. Helt såld på dessa mjukisar till skor!!! (fyndade på Campadre)

Nu ska jag spana in filmutbudet i videobutiken. Den lille herrn har nämligen den goda smaken att ta en middagstupplur i ca 2 h varje dag (bara för jag skrev detta så kommer han ju sova max 30 min i dag, är det inte alltid så?!!) och då passar jag på att mammalyxa med en hyrfilm i soffan! I går såg jag ”Friends with benefits”. Bra tycker jag som gillar sånt där romantiskt dravel 😉 Ger den 3/5 i betyg. I förrgår såg jag ”Som maskrosblad för vinden” – handlar om en adoptionstvist. Ingen feelgood film direkt, tårarna sprutade, men det är ju skönt med såna filmer i bland. Får 2/5. Tar tacksamt emot tips på filmer, gärna nyheter!

Nu ska jag roa lilleman här som börjat gå banans på inredningen med en gaffel. Hej så länge!

 1. Hej.
  Så gott – blir alldeles hungrig. Fick oxå mina Uggs igår, dock inte lika färgglada då jag tog de svarta med skinnförstärkning på foten. Gick emot ditt tycke och gick upp en stl då jag ligger precis mitt emellan och de passade perfekt, nästan synd att vintern är slut då mina inte passar så bra soliga vårdagar. Men kommer använda de massor nästa vinter.
  Ha en härlig dag/ vecka. Kram Ulrika

 2. Visst är det underbart väder, sååå himla gott. ÄLSKAR verkligen våren, tycker bara ibland att vi inte får så mycket vår utan sommarn kommer direkt, iallafall här nere i landet. Så jag hoppas vi får en lång och härlig vår i år. Skall snart träffa mannen på en mysig lunch, härligt att träffas utan barnan ibland ; )

  Ha en super duper dag, kram kram

 3. Hej Victoria!

  Vilken snygg tårta! Perfekt att ha kvar lite till idag. Blev så sugen! Hoppas du hittar en bra film att kolla på också. Min lilla kille drog sovstunden nu. Sover också två timmar. Antingen i streck eller uppdelat i två omgångar. Vi får se hur det blir idag 🙂

  Solen skiner även här. Helt underbart! Det är väl Grey´s ikväll? Har längtat kan jag säga.

  Ha nu en fin dag!

  Kram kram <3

 4. Åh kan du inte lägga ut recept på nån av dina fantastiska smörgåstårtor?
  Jag är så rädd för att det ska bli torrt, och vill gärna ha någorlunda exakta mängder =)

  1. Exakta Mängder är svårt, beror helt på hur stor man gör men till denna hade jag ungefär:
   5 dl vispad grädde
   1 dl majonnäs
   1 dl mjukost gouda

   1 liten bukt gurkmajonnäs
   1 frp Pärsons kokta skinka i tunna skivor
   4 kokta ägg

   3 lager bröd med 2 x 4 skivor formfranska

   Och sen pyntar man med det man vill.

 5. Jag gissar på pollenallergi!? Tacksam för de ungefärliga måtten till smörgåstårtan du skrev ovan! Är bra att veta de ungefärliga proportionerna när man aldrig gjort den förr. Kram

 6. Smörgåstårtan ser riktigt god ut! Kul med dom salta pinnarna 🙂 Skorna var skitsnygga, härlig färg!

 7. Nej, nu måste jag bara kommentera..! 😉

  Allvarligt, har ni sett Fem myror är fler än fyra elefanter? I ett avsnitt bakar Brasse sockerkaka med korv och karameller i eftersom: sockerkaka=gott, korv=gott, karameller=gott. Lite samma sak med denna älskade smörgåstårta, det verkar inte finnas några gränser för vad man kan blanda. Utifrån bilden ovan måste jag fråga… Vem här skulle äta en sallad på räkor, skinka, rostbiff, clementiner, druvor, ost, majonnäs och creme fraiche toppat med ostbågar och salta pinnar om ni blev serverade det på restaurang? Och är det bara jag som mår lite illa av en sån stor smörgås?! Ni är tokiga..! 😉

 8. Mmm smörgåstårtan ser riktigt fin ut!
  Det fina med smörgåstårta är ju att man KAN blanda lite mer och det smakar gott! Har dock aldrig prövat att göra med grädde, brukar ta crème fraiche el.likn.

  Snygg färg på skorna UGGsen!
  /Christine

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..