Krämig grekisk lax

Godkväll! Nu ska ni få ett sånt där suuuuuupergott enkelt recept som ni bara måste testa.

4 port
1 stor bit lax eller 4 portionsbitar
2 pkt Cantadou basilika och vitlök
5 dl vispgrädde
salt
blandade oliver (gärna med kärnor)
körsbärstomater (gärna romantica små kvisttomater – smakar ljuvligt just nu!)

Lägg laxen i en ugnsform. Strö över oliver, skär tomaterna i kvartar och lägg på dem. Vispa samman grädde och cantadou till en slät sås. Salta. Häll såsen över laxen och ställ in formen i 225 C ca 20-30 min (beroende på hur tjock laxen är. Lägg på ett ark folie om rätten börjar få för mycket färg innan laxen är färdig.

Servera med en god avokadosallad (och ris eller pressad potatis om så önskas).

Gott gott gott!!! Så testa det här nu 😉

Nu ska jag slänga upp fötterna efter en hektisk dag. Promenad i stormen, babyfika-playdate på fm, 5 (!)sorters kakor bakade, lekbesök efter förskolan och vänner på middag. Det går i ett. Älskart! Men ack så skönt det är när lugnet sänker sig över huset några timmar så här på kvällen. 🙂 Färska jordgubbar & vispgrädde får förgylla den här måndagkvällen.

Kram på er!

LOADING..