Dulce de leche pannacotta

Välkommen måndag! Usch hade ingen bra kväll i går, bläää, men ny vecka nya möjligheter.

Fick tips på fb att testa dulce de leche pannacotta (tack Emma) och receptet löd så här:

Koka upp 5dl grädde, ha i lite mer än en halv burk dulche leche och lägg i 2 gelatinblad när smeten gått ihop sig. Alltså detta är SÅ oslagbart! Pannacottan blir suuuperkrämig och inte alls sådär gräddstabbig som den annars gärna blir. Spritsa ut rest. kräm som dekoration ( Om det finns kvar nån vill säga… 😉 ) Säger som du gör ibland; GÖR nu detta 😉

Klart man testar då 😉 Dessutom tipsade hon om att servera i små platsglas på buffé och det var ju en väldigt trevlig idé. Följde receptet men tog lite mer kolasmet så jag blandade 7 dl grädde med 1 hel burk dulce de leche och smakade av med lite salt, tycker det får fram kolasmak fint (hade därav inget kvar att dekorera med). Tänkte dekorera med färska röda vinbär men hittade inga hur jag än letade (ringde runt till halva stan!) så det fick bli hallon och några myntablad.

Min omgång gav ca 20 st såna här. (plastglas från ÖoB)

Gott, milt och krämigt! Smakade inte jättemycket kola men var väldigt gott. Och vilket gulligt inslag på ett buffébord! Sugen på att testa fler smaksättningar på pannacotta (som är min favvo-dessert!!) Har ni några på lager?

Glömde helt bort att köpa fredagsblommor så jag tror jag tar en promenix med kidsen till Blomsterlandet lite senare och införskaffar en uppiggande bukett. Och kanske lite fjäderprytt påskris. Tänk för ett halvår sedan tyckte jag det var jobbigt att till försolan, särsilt med båda barnen i vagnen. Emma fick tvinga med mig på promenader efter vi lämnat stora kidsen och jag tyckte det var sååå jobbigt. Ingen kondis! Men så en dag startade inte bilen och jag var så illa tvungen att börja gå. Och fortsatte faktiskt med det, och nu knatar jag hit och dit, kors och tvärs, fram och tillbaka. Sån himla bra vardagsmotion och så skönt det är!!

Happy start på veckan fina bloggisar!!

Ps) Sista dagen att vara med i Cantadou-tävlingen, skynda tävla!

LOADING..