Linas Barnkasse

Vi har testat Linas Matkasses nyhet Linas Barnkasse. Så här beskrivs den:

Linas Barnkasse är en matkasse med recept särskilt anpassade för att vara snabblagade, näringsriktiga och lätta att gilla. Barnkassen är framtagen tillsammans med Linas Matkasses egen barnpanel och är främst ett alternativ för barnfamiljer med lite yngre barn eller barn som upplever att Linas Originalkasse är för ”vuxen”. Matkassen har ingredienser för fem middagar till fyra personer och levereras hem till dörren varannan vecka.

Olivia är ingen storätare diret så jag hoppades att detta skulle gå hem hos lillafrökenkräsen! Svårflirtad är hon och ratade som vanligt det mesta. Men några rätter gick ner hos både stora och små (annars kan jag tycka rätterna var lite småtrista för oss vuxna, men det var ju barnens fokus så låt gå). Många av rätterna kunde man laga tillsammans och det uppskattas ju ofta av småttingarna! Och visst tror jag barnkassen är ett smidigt alternativ för småbarnsfamiljer!

En av rätterna var pizza. Gott. Gjord på färdig scones/pizzamix, färdig tomatsås, skinka och ost. Enkelt och snabbt.

Men det var inte den som var det godaste med rätten utan pizzasalladen. Att det var så enkelt och gott med hemgjord pizzasallad??!! Den här kommer vi absolut göra fler gånger!!!

400 g vitkål, finstrimlad
3 msk olja
2 msk äppelcidervinäger (jag använde rödvinsvinäger, gick bra det med!)
1 msk vatten
2 tsk socker
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Låt allt utom kålen koka upp i kastrull. Blanda den varma dressingen med vitkålen och låt stå i kylen och dra en stund. Klart. Supergod!!!

Och nu undrar ni väl vad en pizza gör på min tallrik? LCHF? Jo då kan jag berätta att jag gjorde helt enkelt en tunn omelett (2 ägg + 2 msk grädde) och bredde på tomatsås, strödde över skinka, ost och oregano och gräddade i ugnen precis som en pizza och den smakade faktiskt precis som en pizza!! Nom nom!

  1. God måndag! Såg att du efterlyste förvaringsbox till dynorna. Jag köpte min på Sitty gross förra året då det var den ända som var stor nog att få plats med 6 stora dynor. Om jag inte minns fel så tror jag den kostade 600 kr.
    Hoppas du hittar någon som passar. Kan tänka mig att många inte hunnit få hem ännu.

    Min är tät och har inte läckt in vatten.

    Lycka till!

  2. Vill tipsa om en smarrig pizzasallad, strimla isbergssallad och rödlök. Blanda med crème fraîche, senap (vanlig slotts typ) och pressa vitlök. Salta och peppra. SÅ gott och enkelt. Isbergssalladen blir av nån konstig anledning krispig. 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..