Gordon Ramsay Maze Grill

Jag har inte glömt bort besöket på Maze Grill i London. Inte på långa vägar! Vi hade ganska höga förväntningar på denna restaurang, men med all rätt tycker jag med tanke på hur Ramsay gormar åt allt och alla som inte håller måttet 😉

Beställde bord flera månader innan och då var en hel del redan uppbokat.. Så man ska nog gärna vara ute i god tid, särskilt om man är fler än 2.

När vi satt oss vid bordet fick vi in vinlistan – på en egen iPad! Där klickade man i vad man ville dricka. Very hightech 😉

Runt bordet vimlade det av servitörer hela kvällen – utan att märkas. Men de fanns alltid där om man ville något, pluspoäng! Sopade undan smulor om det blev några, fyllde på glasen etc..

Vi började med förrätt. Min var faktiskt ingen wow-upplevelse, Crayfish and shrimp cocktail, avocado, Marie Rose sauce.

Då var de andras förrätter godare, Field mushroom soup och Crispy soft shell crab with spicy mayonnaise.

Till huvudrätt valde vi kött. och det var en hel vetenskap i sig. Man kunde välja på olika slags kor, uppfödda på olika sätt, och hängmörade i olika antal dagar. Och när man väl valt det skulle man välja styckdel.. Tog sin tid 🙂 (fick dock hjälp av servitören som om ut med en vagn fullastad med kött och visade de olika delarna och sorterna)

Valde tillslut Aberdeen Angus grass fed, aged 28 days, fillet. Och sedan valde man tillbehör och sås. Vi tog in en himla massa tillbehör och delade på och såser valde jag bearnaise och blue cheese.

Köttet var helt perfekt och såååå gott. Kanske det godaste jag ätit faktiskt. Tillbehören goda och såserna fantastiska. En av de allra godaste måltider jag ätit nånsin.

Och dessutom ett helt fantastiskt gott vin till. Vi blev så mätta så tyvärr orkade vi inte dessert hur gott det än såg ut. Rullade hemåt i den ljumma vår-kvällen och skulle se Melodifestival-finalen på svtPlay inne hos Johan & Stina men jag somnade i första låten så mätt var jag 🙂

Har försökt googla detta vin men det verkar omöjligt att hitta, vill haaaa!

Så är ni i London reomenderar jag varmt ett besök på Maze Grill! Nån mer som varit där kanske? Berätta gärna vad ni tyckte!

 1. Det låter som ett fantastiskt restaurangbesök! Jag har varit i London många gånger, men aldrig där. När jag och maken tar oss för att resa utan barn blir det absolut London och då ska jag försöka besöka en Gordon restaurang. Tack snälla du för tips och recension! Just nu sitter jag mammaledig och planerar påskmaten. Vi blir åtta personer och jag och maken ska laga mat till hela svärfamiljen så att säga. Det blir påskbuffé tror jag, det vill säga nästan som ett litet julbord :)! Vad ska ni äta till påsk? Till efterrätt tänkte jag göra en liten kakbuffé, alla har så olika preferenser vad gäller efterrätt i det här sällskapet ;)! Jag tänkte försöka göra mazariner och undrar om de går att frysa? Vad tror du? KRAM

 2. Min sambo och jag var på Maze Grill i december. Jag tycker det var en härlig matupplevelse, och ganska annorlunda. Precis som du skriver så var det servitriser överallt och de fyllde på vatten, borstade bort smulor, dukade av tallrikarna perfekt efter att alla (båda två) ätit upp osv. Vi har diskuterat fler gånger efteråt vad som gjorde att servitriserna inte upplevdes som närgångna och påflugna – men vi kommer inte på det. De kändes bara underbart serviceminded.

  Maze Grill tillhör en av de bästa restaurangerna jag ätit på. Etta ligger Il Buco i New York där vi fick sitta och avnjuta fantastiska nio rätter i en vinkällare (när vi var nykära ;)). Ingenting slår det!

 3. Wow! Vilken kvalitetsmåltid! Och vilket high-tech sätt att beställa på! Om det blir London-weekend i höst ska jag absolut försöka få bord där! Tack för tipset. 🙂

 4. Kul att ni var nöjda! Vi var i London förra veckan men tyvärr får vi nog ta ett besök dit nästa gång vi åker när vi förmodligen kommer ha barnvakt med oss. Har dock goda vänner till mig som bor utanför London som var där förra veckan på samma restaurang och de var imponerade med all denna service och även med maten 🙂

 5. Låter som ett bra tips. Hur var priserna och var ligger restaurangen? Har du fler topprestauranger att tipsa om i London (och Stockholm!)? 🙂 Tack för inspirerande blogg! 🙂 Har jag inspirationstorka till middagen klickar jag bara igenom något utav alla dina smarriga recept. Mmm 🙂

 6. Åh så härligt att bli påmind om Maze grill! Jag var där i somras och jag var lika såld som du! Jag åt världens enklaste men ändå godaste förrätt, sardiner, tomater och rostat bröd. Som tillbehör till min köttbit valde jag den gruyeregratinerade spenaten, såå gott! Jag försökte mig på en efterrätt också och valde någon spännande paj i hop om upptäcka en ny favorit. Men det fick jag bittert ångra när mina vänners eaten mess kom in i stora, dignande dessertglas!
  Din blogg är så himla härlig, jag blir glad varenda gång jag klickar upp den!

  1. Lillakrakan, jag vill inte vara en besserwisser på nåt sätt, men du menar nog ”Eton mess”? Eaten mess låter inte så gott, något som någon redan har ätit? Hihi. Ta inte illa upp, det lät roligt!

 7. Hej Victoria
  Du har en jättefin kofta på bilderna ovan, är på jakt efter precis något liknande. Vill du avslöja var du köpt den? 🙂 Tack!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..