Favoritreceptet??

Det här måste vara ett av de mest uppskattade recepten jag publicerat. Får såååå många mail om den här rätten och hur gott ni som testat tyckte det var! Kul!! Receptet har jag fått av svärmor en gång i tiden.

3-4 port:

Bena ur 1 grillad kyckling

Koka upp i en kastrull:
1 msk smör
1 msk fransk senap
2 msk soya
1/2 msk grönpeppar (krossa den lite lätt)
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche

Lägg köttet i en form. Häll såsen över köttet och låt stå över natten (om man har bråttom funkar det med ett par timmar. Och har man jättebråttom kan man gå vidare direkt)

kycg1

Så långt kan man alltså förbereda. Värm sedan i ugn, 225 grader ca 15-25 min (beroende på hur kall rätten är när den åker in i ugnen, känn efter så den blivit varm i mitten!) och servera med ris eller en god sallad!!

Jag åt min med en god avokadosallad, bl.a innehållandes nyupptäckten mangold :)

Mums! Gick t.o.m hem hos Olivia som skrapade tallriken! Sebbe gapade som en liten fågelunge men han äter precis allt ;-).

Återkommer lite senare med en finfin tävling om jag hinner. Tror den kommer passa er. Sugna?!

Kram!

 1. Mmmm mums! Måste testas! Jag har ett suuuuuupergott tips på smarrig sallad. PROVA nu detta! 😉

  Marinad:
  Soja
  Olivolja
  Honung
  Rosmarin
  Citronsaft
  Vitlök

  Sallad:
  Mangold
  Avocado
  Körsbärstomater
  Grön sparris
  Sugarsnaps
  Chèvre
  Pinjenötter
  Kyckling

  Börja med att blanda marinaden i en skål. Strimla kycklingfilé grovt och häll över kycklingen. In i ugnen på ca 200 grader ca 15 min (i marinaden alltså) lägg upp salladen fint (gärna på ett stort mateusfat med spetskant) strö över alla grönsaker, sparrisen och sugarsnapsen ska kokas lätt. Nyp chevren i bitar och lägg på. Avsluta med den ljumna kycklingen och pinjenötterna. Jag brukar hälla över lite av den marinad som är kvar i formen, som dressing typ. Jag gör denna underbara sallad MINST 2 ggr/v på sommaren.

  HELT fantastisk smakkombo, den söta honungen med chevren. PROVA! En order 🙂

 2. Annars ä ju favvoreceptet ”Möööööra kycklingfiléer i gudagod sås” där jag upptäckte din blogg första gången :=)
  Idag har jag bakat philadelfiabullarna. WOW, de blev poppis kan jag säga, och jag som nästan helt slutat med fikabröd, av olika anledningar, klämde i mig 2 st. Kommer bli en favvo!
  Mangold är riktigt gott, liksom färska spenatblad. Superb sallad.
  kram Milla

 3. Tack för tipset! Den står nu i kylen och väntar på att värmas till ikväll! Men en fråga. När du skriver soja i recept, vilken är det du använder då??

 4. OMG!
  Detta åt vi till middag igår – mina barn SLICKADE tallriken! Detta kommer vi göra många gånger till!!!
  Tack för tipset!

 5. Detta gör jag med filéer. Häller såsen över tinade filéer sen står det i kylen över natten. Bara att sätta in i ugnen dagen efter när man ska ha det!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..