Stressig morgon, fynda fina smycken och kotletter i matkassen.

Morning! Fick en powerwalk till förskolan i morse som hette duga, försov oss visst! Hann varken hoppa ur nattlinnet eller äta frukost men nu så 🙂

Dagens tips, SNÖ of Sweden på kampanj hos Campadre i dag, upp till 70%! Älskar SNÖ och har nästan bara smycken därifrån.

Gårdagens middag blev en maträtt ur Middagsfrids nya Matkasse för 2. Kotletter i sås med glaserade rotfrukter (och ris).

1 palsternacka
2 morötter
1 1/2 msk honung
2 port ris (ingår ej, vi skippade detta)
1 gul lök
2 msk olja
1/2 msk tomatpuré
1/2 tsk balsamvinäger
ca 300 g fläskkotletter
1/2 ts maizena
3/4 dl vispgrädde
1 tråg mangold, 70 g
salt & peppar

Sätt ugnen på 225 C. Skala och skär rotfrukterna och lägg i n ugnsform. Ringla över honung, 2 krm salt och 1 krm peppar. In i ugnen ca 25 min.

Grovhacka lökn och lägg i en bunke. Tillsätt olja, tomatpuré, balsamvinäger, 1 1/2 krm salt och 1 krm peppar. Mixa med stavmixer till en marinad. Lägg koteltterna i marinaden och låt dra (gärna över natten).

Rör ut maizenan med lite vatten. Stek kotletterna i marinaden i en traktörpanna med lock. Ca 1 1/2 min/sida. Häll över grädden, 1/2 dl vatten, maizenan och 1/2 krm salt. Puttra under lock på låg värme ca 3 min.

Blanda de färdiga rotfrukterna med mangold, ringla över lite olja. Servera kotletterna i såsen med rotfruterna (och ris om så önskas).

Jag tyckte kotletterna knappt var klara efter så kort tid så jag lät dem gå ca 45 min under lock så de blev möra och saftiga. Smakade upp såsen med mer salt och lite soja, blev riktigt gott. Mangold har jag inte testat förut (smakar lite rödbeta) och det var en kul upptäckt.

Om kassen:

4 middagar á
2 portioner för 550 kr. (3 olika rätter)

Upptäck hur roligt det är att laga mat även i veckorna med nya goda recept som gör vardagen till en fest. En av måltiderna är en dubbelmiddag, så har du mycket för dig om kvällarna blir det lätt att hinna med maten ändå. Den perfekta matkassen för det mindre hushållet! Det kommer att vara en bra variation med många olika sorters grönsaker, 25% ekologiska produkter, svenskt kött, färska varor snarare än frysta (kan förekomma undantagsvis) och produkter som till allra största del är fria från tillsatser, dvs E-nummer.

Nog för att det är bekvämt med matkasse men ca 70 kr för en sån här måltid (1 1/2 kotlett/pers, ris ingick ej) tycker jag är på tok för dyrt!!? Annars tycker jag idén med en matkasse för två är bra, många varannanvecka-familjer är ju bara två varannan vecka och många hushåll består endast av två personer. Extra plus för de utförliga tillagningsstegen i tidsordning i häftet man får med, samt fina bilder på de färdiga rätterna. Minus för priset.

LOADING..