Hemmafru

Asch det blev inget äventyr. Sebbis är hostig/snorig så jag ville inte släpa i väg honom i kylan. Blir en hemma-kurera-dag och fortsatt städande för mig. Synd att jag inte tog någon förebild på tvättstugan, då skulle ni nog gett mig en medalj för min prestation. Från att ha sett ut som nåt ur programmet Extrema Samlare (det var saker högt och lågt och tvätt för ett mindre kungadöme) så är där nu skinande rent och efter över ett dygn med tvättmaskin/torktumlare konstant i gång så är tvättkorgarna tomma.  

Runt runt runt. Sebbe har kikat på tvätten säkert en halvtimma nu utan ett pip..

Olivia försökte lära Sebbe spela memory lite tidigare. Gick sådär. Sitt inte på speeeeeelet. Äääät inte på dem. Du får inte ta miiiina Seeeebbeeee! Snora inte på spelet!!!! Det är inte diiiiin tuuuuur nu!!! – Mamma herregud han är ju inge smart.

Hahahahaha! Inte lätt :-)

Gullungar ♥

Nu ska bara all tvätt hitta in i respektive garderober, och kanske rent av strykas. Never ending story. Känner mig som en riktig hemmafru i dag. Appropå det, DH-kväll i kväll! (Desperate Housewives) tjohoo!

Men först, förbereda middag på fläskfilé. Några tips på vad man kan hitta på???

0

18 reaktioner på “Hemmafru”

 • Charlotte skriver:

  Hej Victoria! Du, jag är nyfiken vad klinkern heter som ni har i er tvättstuga?Storlek? Stort Tack för hjälpen!♥Kram/Lotta

  • Victoria Riis skriver:

   Oj iiiiiiingen aning men den kommer från kakeldax så kanske vet de om du visar den?

   Kram

 • annaisraelsson skriver:

  Måste ändå ge Olivia en eloge för att hon försöker! ;)
  För väldigt länge sedan tipsade du om en kycklingpaj med vitkål och jag sparade receptet men har aldrig provat förrän nyligen. Vilken paj! Jättegod och till och med väldigt skeptiska vitkåls-oälskare tyckte om den! :)

 • Jenjo skriver:

  Kära fina Vickan! Jag älskar din blogg och dina inlägg, bara så du vet. För att inte tala om dina bilder! :)
  Och på tal om bilder… Finns det någon möjlighet att få se en bild på den där såsen som ska vara så fantastisk? Jensen… Jag behöver få veta vad mina ögon ska leta efter på affären!
  I övrigt så önskar jag dig en riktigt trevlig och underbar dag och hoppas ni har lika bra väder i Örebro som vi har i Luleå. (Iofs -12 grader, men strålande sol och värmen kommer säkert lite senare under dagen).
  Kramar!

 • Carla skriver:

  Hej hej!!

  Så skönt med en städad tvättstuga!! Jag tycker det är såå tråkigt att bära upp tvätten och lägga in den, skulle nästan hellre ha nån som gjorde det än städerska :-)

  Jag har tänkt på min fotovägg i flera år, nu ligger äntligen alla bilder i datorn nu ska de bara framkallas också.

  Jag älskar Jensens favoritsås, dock så är jag inte förstjust i restaurangen ;)

  Kram kram

 • matplatsen_asa skriver:

  Skönt att få tvätten fixad!

  Tänker lite på kul/ny påskmat/godis… Har du lite kul tips? :)

 • helenuz skriver:

  Hej!

  Jag brukar marinera min hela fläskfile med oliv olja, citron skal, pressad citron, hackad vitlök , rosmarin , honung , salt & peppar .
  Som jag sedan sätter in hel i ugnen eller grillar:-)

  Super gott med en krämig potatis gratäng och lite tzatzki till;-)

  Ha det gott!

 • pelleplutt skriver:

  Lite sent på kommet men till en annan gång kanske:
  fläskfile i skivor, lite grönpeppar, cremefraich med franska örter, vanlig cremefraich, kalvfon, lite grädde, salt och lite peppar.
  bryn kött och grönpeppar slå på cremefraich och grädde, krydda och låt puttra tills ev tillbehör är klara.
  Sofie

 • Vilsons skriver:

  Hej! Detta har ingenting med inlägget att göra men jag bara måste tipsa om en god, SUPERSNABB middag jag gjorde idag, i sann lchf-anda! Stekte bara kasslerstrimlor och champinjoner, kryddade det och hade på creme fraiche och massa krämig gorgonzola. Kokade blomkålsris i lite grönsaksbuljong o adderade en klick smör efteråt. Åt allt med krispiga salladsblad till. Kanongott och är gjort på fem minuter typ!
  Tack för en riktigt bra blogg! Kramar

 • verni skriver:

  Hej matlagerska! Du brukar tipsa om så goda maträtter. Har du gjort den här förut? Kram! http://matochbakverkstan.blogspot.se/2012/03/tivolipotatis-och-ryggbiff.html?m=1

 • Caroline84 skriver:

  Åh vilka goa ungar!
  Jag älskar, älskar! att städa och tvätta, vilket gör att jag aldrig får något sånt här att ta bita i! Synd att du bor en bra bit från mig annars kunde du hyrt mig för en billig peng! =)

  Kram

 • jennysvardag skriver:

  Finns ju så mycket gott man kan göra. En jätteenkel är steka fläskfilen som man har skärt i skivor, tillsammans med MASSOR med skivade champinjoner i smör och ganska mycke vitpeppar och lite salt. Sedan på med grädde och koka en stund. Så gott! Servera med blomkålsris.
  Visst är de härliga barnen, Det låter ganska lika hemma hos mig, de är 4 år och en på 10 månader. Så söta :)

 • bitte skriver:

  hahahaha härliga ungar :-)
  kramisar ;-)

 • lablomman skriver:

  Hej Victoria!
  Jag har varit hemma med hostig och snorig dotter hela dagen. Man tycker så synd om de små. Lät väldigt gott med flaskfilé, här blir det Mamma scans köttbullar….Inte ett dugg roligt men det är ju bara tisdag. He he. Kram

 • CarinaMR skriver:

  Hihi, fick mig ett gott skratt när jag läste om spelet.. :-) Det e inte lätt, men han försökte ju i alla fall… :-)

 • RebeccaJ skriver:

  Jag vet ett väldigt gott recept på fläskfile..
  http://enlitenchili.blogspot.se/2011/09/dubbelmarinerad-flaskfile-la-sotstarkt.html

  Nu kanske inte du hinner prova detta idag, men gör det en annan dag annars. Vääääldigt gott :-)

  Bra jobbat med tvättstugan, ska ta tag i min egna så fort jag slutar jobbet.. inte direkt så man stressar hem kanske ;-)

 • Ann-Cathrine skriver:

  Här är ett jättegott recept från en annan blogg jag följer. Supergott!!
  http://minbebis.com/blogg/jennysmatblogg/pastasas-med-flaskfile/

 • malinmalin skriver:

  Stek fläskfile i salt och peppar när det är genomstekt så krydda med curry och häll sedan över grädde och smaka av med salt peppar och ev mer curry.. Låt puttra tills det är lagom tjock sås. servera med Jasmineris och en god sallad.. super gott och enkelt .. kram

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen