Krämig fläskfilégryta

Ser ut som ett X i dag. Uppe hela natten med hostig/snorig ledsen kille. Lilla hjärtat ♥ Mår inget vidare själv heller och då har man ju verkligen noll energi i kroppen!! Ska försöka tanka energi under dagen så gott det går. Lillskrutt sover middagslur nu, hade tänkt göra detsamma men måste sitta och köra vagnen fram och tillbaka så fort han hostar så det verkar inte bli nåt av det. Slutgnällt 🙂 Det kunde vara så mycket värre. Detta går ju över!!

Åt jättegod fläskfilé i går, så här får ni receptet på den. (och jag kan nästa sätta en peng på att nån/några kommer lämna en viss kommentar.. 🙂 )

4 port
1 stor fläskfilé
5 soltorkade tomater (Ridderheims)
1 vitlöksklyfta
1 köttbuljongtärning
1 purjolök
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
KNORR Kött & grillkrydda
salt & svartpeppar
smör att steka i

Putsa och skär filén i skivor. Salta och peppra. Stek i rikligt med smör i en panna (i två omgångar, annars blir köttet lätt kokt i stället för brynt om man lägger allt i pannan på en gång!) så det får fin färg på båda sidor. Strimla purjon och soltorkade tomater och låt steka med tills löken mjuknat. Häll på grädde och creme fraiche. Smula ner buljongtäningen och pressa i en vitlökskrydda. Låt puttra tills köttet är genomlagat. Krydda med KNORR kött & grillkrydda efter smak.

Jag åt min med en god sallad, de andra fick färsk pasta till. Gott gott gott!!

Lämnade av sötaste påskakärringen på förskolan i morse. Sebbe var hysteriskt intresserad av alla prickarna 🙂

Ska snart hämta upp henne igen och samtidigt gå på kvartsamtal. Alltid lika kul. Undra om man tycker detsamma om 10 år 😉 Tror jag pälsar på mig och sätter mig på altanen med Sebbe så kanske jag kan småslumra lite mellan varven i solen, solstrålar ger ju energi om nåt!

I kväll blir det pasta med lyxig skaldjurssås och amerikansk äppelpaj. Sjukstuga + lillördag + energilös, behöver en god middag att se fram emot och lite sötsaker.

Ha en fin onsdag! (visst kallas den nånting, denna onsdag i påskveckan??)

LOADING..