Godmorgon världen!

Älskar måndagar! Och en röd sådan med hela familjen hemma är ju bara fantastiskt härligt!! Ska passa på att handla/planera lite inför nästa helg för då får vi finbesök från Skåneland! Bara pusslet att få plats med sängar till alla lär ta halva dan, haha 🙂 Mycket kul kommande månad att se fram emot. Efterlängtat besök, valborgsfirande iväg med goda vänner, välbehövlig klipptid (första gången jag varit förutseende och beställt en ny tid när jag var och klippte mig, vuxenpoäng!) dop i storstan för kidsens finaste lille kusin och sen bär det äntligen av till Kreta 2 veckor med mina föräldrar. Och förhoppningsvis ett varmare grönare skönare Sverige i antågande. Inte illa alls!

Goddagens i Good l/s dress dark indigo (strl 1)

Har på mig en riktig fjortis-parfym i dag 🙂 Sorry, kan inte hjälpa det men älskar den!! Brittans Fantasy (kap från Arlanda taxfree). Perfekt sommardoft, blir glad bara jag ser flaskan!

God middag planerad till i kväll. Till förrätt crostini med getost och dadelkräm. Huvudrätt grillade revbensspjäll med BBQsås och coleslaw, hemfriterade pommes och saltgurka. Och till dessert hemlagad glass. Vad tror ni om det? Ingen aning om vilken glass jag ska göra dock. Har en sprillans ny glassmaskin och inga recept på lager. Har ni????? Tips tack!

Och ett litet tips från mig, pilgrim smycken/solglasögon påCampadre i dag! Dessutom fraktfritt!!!

Nu ska vi fånga annandagen här. Hoppas ni har en riktigt skön och ledig dag!!

 1. Woop woop!!! Vi får sova på hög! Längtar!
  Det blev de guldiga solisarna (pilgrim) får hoppas de inte är för ljusa!!!
  Ps: måste köpa mig en fritös!!!!

  Puss!

  1. Kan bli så 😉 hehe. Kul med guldiga solisar, det vill jag oxå ha!!! (surprise va 😉 )

   kraaamis

   ps) ja det måste du. faktiskt. Kommer säkert på campadre 😉

 2. Såå skönt med ytterligare en ledig dag. Nu frukost sen träning sen mydag med mamma o syster yster. Glass recept, gå in o kolla hos Åse (56kilo) där har hittat många, speciellt philadelphia glass och en med bär o yoghurt. Tror nog med att jag gör lite glass till efterrätt ikväll med. Det är sååå gott med hemmagjord ; )

  Ha en skön annan dag påsk, kram kram

 3. Vaniljglass är alltid gott! Första gången jag gjorde glass med min kitchen aid glassmaskin läste jag recpet på vaniljglass där det föreslogs kaffegrädde alt röd mjölk kombinerat med vispgrädde. Usch tänkte jag, vispgrädde är godast och hade bara i vispgrädde. Det blev väldigt mäktigt, gott men alldeles för gräddigt. Bäst att göra som de skriver i receptet! Ett annat tips, om man gör gräddbaserad glass, är att verkligen se till att glassmeten bara sjuder på spisen och inte kokar. Då blir det mindre bra ;)! Sorbet är lite lättare tycker jag! Lycka till! KRAM

 4. Haha, köpte du också möjligtvis en glassmaskin på campadre när det var Philips-kampanj? =) Det gjorde i alla fall vi, så vi är också på jakt efter smarriga recept. Säg till om du provar nåt som är god! =D

 5. Hej!
  vilken härlig energi du delar med dig idag, blev genast på bättre humör efter att ha tittat in här.

  Hur härligt är det inte med två veckors solsemester som väntar, är så avundsjuk. Vi ska se till att fara iväg såfort lillebror eller lillasyster behagat att komma ut. 😉

  Angående glassrecept vet jag att jag någonstans ska ha ett gott recept på hallonglass som jag fått av min väninna,efter att ha blivit bjuden på kanske världens godaste glass. har dock inte provat det sjäv då jag inte äger någon glassmaskin.

  1. Åh hojta till om du hittar receptet!!!

   Inte illa att ha en lillasyster eller lillebror att se fram emot heller du 😉 Mysigt!!!!! ♥

   kram

   1. 4dl grädde
    3 dl mjölk
    2krm vaniljpulver
    5 äggulor
    2 dl rå socker
    Vispa ägg och socker till ett fast skum, hetta upp grädden, mjölken och vaniljen i en kastrull. Häll sedan gräddmjölken över äggskumet under omrörning och sedan tillbaka i kastrullen igen för att hetta upp det än en gång. Sedan tillbaka till bunken. Låt svalna. Låt sedan svälla i kylskåp gärna över natten.

    500g hallon
    1 dl råsocker
    Koka ihop på medelvärme i ca 20 minuter tills det blir en ganska lös sylt.
    Mixa med stavmixer och tryck sedan sylten igenom en sil för att få bort alla kärnor. Kyl ner smeten ordentligt.

    Blanda sen hallonsmeten med glassmeten låt gärna stå i frysen 20 min innan den körs i glassmaskinen.

 6. Halloj allesammans & God fortsättning på påsken.
  Jag brukar göra hallonglass enl följande.
  500g hallon – tinade
  1 st ägg
  2 st äggulor
  2,5 dl florsocker
  3 tsk vaniljsocker
  3 dl vispgrädde

  Vispa ägget, gulorna, flor- & vaniljsocker pösigt
  Vispa grädden till hårt skum
  MIxa hallonen

  Blanda alltihopa och häll ned i glassmaskinen, kör ca 10-15 min beroende på hur hård ni vill ha glassen.

  Njut!!

 7. Invigde också min nya glassmaskin i helgen, tror dock att det blev lite fel…
  Ska glassen vara helt frusen när den är klar i glassmaskinen?

  Tack för tipset angående underklänning häromdagen, måste dock få fråga vidare. den underklänning jag tyckte var så fin är den som stack ut under Le velour tunic # 986 Silky white. ( hittade bilden i arkivet under dagens outfit)
  Är det samma som du länkade till på ellos?http://www.ellos.se/d/Overdelar-Klanningar-tunikor-Klanningar/jsfn/_/N-1z141qqZ1z141fg?Nr=281405

  1. Aha nej det är en annan underklänning. Minns ej namnet och tagit bort lappen men det finns en nästan identisk på Smultrongården nu från I SAY i olika färger!

   Kram

   1. Ah just ja, testade en omgång vaniljglass när jag fick min maskin och den blev aldrig hård den heller. Men jag tror jag hade låtit blocket frysa för kort tid i frysen, hoppas på bättre resultat i dag!

    kram

 8. Är det en fjortisparfym??? Hellre det än en ”kärringparfym” :)) Finns på parfym.se 100ml för 299kr, såååå billigt!

 9. Det lät gott med fin middag här blev det rester efter påsk! Inte fyskam det heller men….
  Jag älskar cocos glass men det är lite sent på kommet.

  1. Inte sent påkommet, har inte börjat med glassen än! Tänkte köra den i glassmaskinen lagom till kvälls-filmen 🙂 tack för tisp!

   kram

 10. Å denna vackra tunika. Det blev en i indigo för mej. Vad är det för vacker underklänning du har på denna bild? Hoppas du haft en skön påsk. Kram Marita

  1. Ps vilken tjusig användarbild jag fått,har ju så tokigt användarnamn också hi hi (trodde det var lösen när jag registrerade mej) Ds

 11. hahah..skrattar för mig nu när jag läser din kommentar om parfymen! För samma dag stod jag i badrummet o sprutade på mig samma parfym, o tänkte samma tanke! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..