Västerbottencrustader

LCHf men vill ha västerbottenpaj till räkorna eller kräftskivan? Postionskrustader är ett ypperligt alternativ. Innehåller knappt några kolhydrater och blir både snyggt och gott. Använd de stora krustaderna (inte de små man har som drinktilltugg).

Till 6 st behöver man riven västerbottenost, 1 ägg + 1 dl creme fraiche, svartpeppar och lite salt. Fyll crustaderna ca 1/3 med riven ost. Häll på äggblandningen. In i ugnen 200 C ca 10 min tills de fått fin färg och smeten stannat. Låt svalna något. Servera gärna toppade med vispad creme fraiche och finhackad rödlök (som legat en stund i isvatten, men den biten kan ni nu va? All lök blir såååå mkt godare – sötare och krispigare – av en stund i iskallt vatten. Lägg det på minnet nu så slutar jag tjata!)

Beräkna ca 2 st/pers som tillbehör

I går blev de tillbehör till en skål goda räkor med lite röror. Gott! Skaldjur ligger nog i topp på min bästa-lista. Tröttnar aldrig! I sommar måste jag göra slag i saken och ta en tur med Räkbåten här i Örebro. Nån som åkt med den??

Om det nu blir nån sommar i år… Man börjar nästan undra??!

Nu i väg till babysång. Känns som månader sen vi var där, dumma segdragna förkylning! Men nu så.

Tralallala!!

0

0 reaktioner på “Västerbottencrustader”

 • Sara81 skriver:

  Men shit vilket bra tips!! Jag äääälskar VB-paj! Ska absolut testa att göra dessa minivarianter :) Kanske till midsommar!

 • zilla skriver:

  Ska prova göra crustaderna ikväll till lördagsmyset, till det blir det räkor och mousserande rosé, mums!

 • Carla skriver:

  Hej!!!

  Ja, jag vet inte vad jag ska säga om räkbåten;) Vet inte om du skulle uppskatta kvaliten på räkorna, vi åkte med jobbet och det var ju kul för vi va själva på båten, men vet inte om jag skulle åka den annars, ganska trångt och de tio första räkorna smakar bra :-)

  Men men det var ju några år sedan och det kan ju ha förändrats, åker du så hojta till om det var bra!!!

  Vi älskar crustader i vår familj, men dessa har jag aldrig gjort!! Så det måste jag prova.

  Kram kram

 • emmala skriver:

  Hej hej! Roligt att du la upp det här receptet idag, hade nämligen planerat att göra sådana imorgon :D

  Men till frågan, äter ni dem kalla eller varma? kram!

 • Katariina29 skriver:

  Räkor måste vara bland det godaste som finns! Och krustade med västerbottenost, I´m in heaven! Skulle kunna äta mig mätt på såna… =)

  Kram.

 • Girle skriver:

  Åh vad gott det ser ut! Perfekt också att man kan anpassa receptet efter hur många vi blir. Ofta är det ju bara jag och T som äter och då känns det lite överdrivet att baka en hel paj. Det här kanske jag testar redan till fredagsmyset imorgon! Kram

 • KatarinaS skriver:

  Dessa ser verkligen goda ut!

 • casaofmia skriver:

  Åh så gott, vi skall äta räkor ikväll och då gör jag absolut dina krustader till, håll utskick på min blogg så lägger jag ut lite bilder och länk till dig, kram

 • zahsax skriver:

  Hej!
  Har åkt räkbåten och ett tips från mig är att sluta äta räkor när de är som godast. För de vi fick på slutet smakade ingenting. Men det var en mycket mysig och bra stämning på sjön :)

 • caarry skriver:

  Jag har åkt räkbåten och det var något av det bästa jag gjort! Goda räkor och tillbehör och trevlig personal :)

 • Linsfia skriver:

  Oj, det där såg verkligen gott ut. Jag har tidigare använt krustader till kantarellstuvning. Det är så GOTT!
  Kram.

 • helenuz skriver:

  Tack för tipset:-)

  Har strosat runt i kategorin tilltugg och snittar hos dig. Fick mycket inspiration till min inflyttnings fest jag ska ha om 2 veckor.

  Kram Helena

 • katten77 skriver:

  Hej Victoria!

  Oj, vad gott! Tänk vad sugen man blir. Frukosten precis avklarad men sådana där godheter skulle jag kunna äta bums :)

  Skönt att ni är friska nu. Glada och friska barn underlättar en hel del för hur det egna humöret blir.

  Här är det lite sol o moln nu på morgonen. Tror det blir en skön dag! Vi firar ettåring idag :) Vår lilla gullunge <3

  Ha en fin dag och hoppas ni får en kul sångstund.

  Varm kram <3

 • lotte skriver:

  Jag håller med, räkor är vansinnigt gott!! Hade tagit upp en del igår för jag skulle göra en röra till min avokado, men hörde hur det smaskade i köket, då stod katten på bänken och va överlycklig att det fanns en skål räkor….
  Kram Lotte

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen