Revbensspjäll med barbequesås

I senaste numret av ica Buffé var ett recept på revbensspjäll med barbequesås som jag testade. Gooooott!! Blev huuur mört som helst! Köttet bara ramlade av så fort man stack tänderna i det. Till serverade jag dock färdig bbq-sås på flaska, godaste smaken tycker jag 😉 Men såsen i receptet blev jättegott att tillaga revbenen i så byt inte ut den där!

2 rödlökar
1 vitlöksklyfta
4 1/2 cm ingefära
1 msk olivolja
1 dl mörkt muscovadosocker
2 msk tomatpuré
1 dl färskpressad apelsinjuice
2 msk sherry eller rödvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1 msk worcestersås
400 ml passerade tomater

ca 2 kg tunna revbensspjäll

Skala och finhacka rödlök, vitlök och ingefära. räs rödlöken glansig i olja i en stekpanna. Rör ner sockret. Karamellisera löken ca 5 minuter. Rör ner tomatpurén och fräs ytterligare ett par minuter. illsätt vitlök, ingefära, apelsinjuice, vinäger, senap, worcestersås och passerade tomater. Låt småkoka 30 minuter. Rör ibland. Ta från värmen och mixa såsen slät med stavmixer.

Sätt ugnen på 200°C. Lägg revbensspjällen i en långpanna med köttsidan uppåt. Salta. Täck köttet med barbecuesås. Häll över ca 2 dl vatten.

Täck formen väl med aluminiumfolie. Ugnsstek i 1 1/2 timme. Ta bort folien och låt stå i ytterligare ca 30 minuter (passa så de inte blir brända bara, mina var klara efter 20!) Skär upp och lägg på serveringsfat.

Servera med coleslaw, majkolv och god bbq-sås. (Och nyfritterade pommes om så önkas, mums!)

Gillar lite rökiga bbq-såser och favoriten just nu är denna:

Riktigt gott var det och smidigt tillagningssätt av revbenen i ugnen, inget förkokande etc. Testa detta! 😉

 1. Åh så gott det ser ut, blir SÅ sugen på att grilla.
  Vi har ännu inte lyckats få ut grillen, men till helgen är det ett MÅSTE! =)

  KRAM

 2. Hur kan vi bara ha missat detta receptet i Buffé? Tur vi hittade det här hos dej istället, för det låter verkligen som att det skulle kunna falla oss väldigt bra i smaken!

 3. Jag såg också detta recept i buffé, ligger i min ”spara-mapp” just nu:-) Vad kul att få det recenserat då innan jag ger mig på det;-) De hade ju en massa grillgott i senaste numret!

  ha en fin kväll!
  kram

 4. Ser jättegott ut!! Det måste jag göra någon dag, längesen nu. Såg att du frågade efter filmer… Har du sett ”Niceville”? Jag brukar ALDRIG hyra film/gå på bio nuförtiden, men jag hade valt den boken i vår bokcirkel och ville då se filmen också. Den tycker jag var väldigt bra! Men du har säkert redan sett den. 😉

  kram kram

 5. Jag såg receptet, ett dunderrecept verkligen! Jag bara älskar ribs och är SÅ avis på min dotter som ska åka till USA om en vecka och får äta ribs där de är som godast. Ett tips till sommaren och man vill grilla ribs är också att förkoka dem (i en stor kastrull tex). Jag har alltid tyckt det låtit lite ”spooky” men när jag testade och sen griljerade ribsen (som i steg 2 i receptet ovan) med bbq sås så blir de bara såååå ljuvliga. Grilla ribs från början på grillen är ju svårt då det brinner så lätt, så färdigkokta är perfekt. ”Bulls eye” är vår favvosås här hemma, rökig värre. Kram Milla

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..