Varma mackor och var är min fredagsfeeling?

Godmorgon på er! Knepig kortvecka, känns ju inte alls som fredag i dag? Noll fredagskänsla men den kanske kommer. Ska i väg på bokrelease i kväll och i morn bitti åker vi upp till storstan för att gå på dop och passar på att bo över hos mina bästa kompis och henne man och gör Stockholm. Håll tummarna att inte körsbärsträden i Kungsan blommat över, måste få njuta av allt det rosa!!

Det fick bli varma mackor till frukost (lc-bröd i min). Älskar avokado i varma mackor, smakar krämigt och fräscht!

God ost, kokt skinka, avokado, majonnäs, dijonsenap, salt & peppar. Och rikligt med smör på ovansidan bröden innan man lägger den i smörgåsgrillen. Yummi!

Ett kokt ägg blev det oxå. En liten äggfråga så här på morgonkvisten. Hur vill ni ha era ägg?? Jag vill ha mitt krämigt. Inte rinnande och inte torrt utan mittemellan liksom. Men är jag ensam om det, med tanke på att det på hotellfrukostar alltid finns antingen tok-rinniga löskokta (yak) eller snustorra hårdkokta (yak) att välja mellan? Nyfiken!

 1. Helt klart att ägget ska vara krämigt!! Tycker dock det är svårt att få till det.

  Ha en underbar helg! Skönt med utflykt, och hoppas det snart blir bättre med sömnen också så du slipper gömma dig bakom dina solbrillor, hur snygga de än är! =) Stor kram från ett molnigt Malmö

 2. Helt enig med dig, krämigt ska det vara! Det låter som en riktigt mysig helg. Jag blir också dagvill av såna här veckor men njuter ändå av att det är freeedag och att solen faktiskt lyser, trots utlovad snö och jag vet inte vad. Ha det så härligt i storstan! 🙂

 3. Krämigt ska det vara! Mycket godare, har dock också alltid svårt att få till det sådär perfekt. Sen vill alla i min familj har olika. Mannen vill ha löskokt, barnen hårdkokt o jag mittemellan. Ett helt företag att koka ägg 🙂 Kram och ha en bra dag!

 4. Jag håller också med, ägget ska vara krämigt.
  Ha en härlig helg och vi får hoppas solen tittar fram 🙂
  Kram Lotte

 5. Krämigt ska det vara =) Dock kan jag som jobbat på hotell svara på varför det är som du skiver med äggen. Man kokar antingen löskokta och då ofta väldigt löskokta då äggen kommmer ligga hela frukosten och ja dom ska ju fortfarande vara lösa och de som är hårdkokta efterkokar ju dom med och blir stenhårda …. Så under alla mina år på hotell skippade jag äggen så att säga =)

 6. Hej
  Nyfiken på lc brödet, har hört om liknande i andra bloggar men aldrig hittat något själv i någon affär. Vart handlar du det? Vad är det för märke?

  Hoppas du hittar fredagsfeelingen snart 😉

  Kram

 7. Gärna en blandning mellan rinnigt och krämigt, dock lite svårt att alltid lyckas med 😉 Här i Norr snöar det 🙁

 8. Äggen ska vara medium såklart! Fattar inte hur någon kan tycka det är gott med rinnigt eller stenhårt. Jag kokar alltid äggen i 7 sju minuter då blir de perfekta! Jag är också nyfyiken på vilket bröd det är du köper? Vart det finns och pris och om det framförallt smakar gott bröd? 🙂 Kram!

 9. Mums vad goda mackorna ser ut ; )

  Jag vill med ha mina ägg krämiga, det värsta jag vet är rinniga eller för hårdkokta, det är nästa därför jag aldrig äter ägg när vi sover på hotell. I morse blev mina perfekta här hemma ; )

  Ha en mysig fredag, kram kram

 10. Det ska absolut vara krämiga ägg. Gulan får rinna liite,liite men vitan ska vara hård! 🙂 Så jag äter sällan ägg på hotell mera :p

 11. Var i Kungsan igår och då blommade körsbärsträden fortfarande. De började dock tappa lite kronblad, låg en del på marken och en del i fontänen. Du borde ju hinna ändå tycker jag!

  Krämiga ägg ska det vara! Kokar mina i cirka 5 minuter numera.

 12. Nu kommer en avvikande åsikt… De ska vara stenhårda, kokta i tolv minuter! Jag får kväljningar av det minsta lösa gula i ett kokt ägg. Däremot äter jag gärna rå äggula på pyttipanna eller carbonara… Märkligt nog.

 13. Absolut krämiga! Inte rinniga, inte hårda, utan perfekta!
  Tycker också det är otroligt tråkigt på hotellfrukostar där äggen alltid är antingen eller.

 14. Håller med flera här inne om att det ska vara krämig gula och hård vita.
  Mackorna ser riktigt goda ut 🙂 Har inte tänkt på att man kan äta varma mackor till frukost 🙂
  Ha de gott, kram Hanna

 15. Kan glädja dig med att körbärsträde fortfarande blommar, gjorde det igår iaf. Det är dock många blommor som ramlar av nu och färgen har bleknat något, men tror nog du får se dem. Jag var där två gånger under veckan, i början och nu igår och det är så vackert. Vi var ju lite bortskämda när i båda satt så nära förut 😉

  Håller med dig, vill också ha äggen precis så men det brukar vara vårt vid hotellfrukostar och bruncher. Kan det ha något med att göra att äggen fortsätter stelnamedan de är varma och när de ligger ett tag så hinner de stelna….fast det stämmer ändå inte, slopar den idén….

  Ha en härlig helg/Kram Åsa

 16. Krääääämigt! Jag tror art hotellen gör det lätt för sig o kör ”nästan rått” o överkokt (min mening), det är ju så svårt att få till det perfekt krämiga. Det gäller att pricka på minuten. Happy friday, hoppas fredagsstämningen kommer snart!

 17. Mums vilken macka! Absolut kräämig gula och fast vita! Ja det har varit en kort vecka så det känns inte riktigt som fredag idag men känslan infinner sig nog lite senare, kram kram

 18. Jag gillar hårdkokta bäst, men då inte torra eller gröna 😉 Lite mer krämiga i så fall, men lösa kan jag absolut inte äta!!

  Kram, Carina

 19. Krämiga… på turkiska säger man att det ska vara som en aprikos… och precis så vill jag ha min… Men det är svårt att behålla den så länge så det är nog därför man aldrig får det på hotell om man inte beställer roomservice på ett lyxhotell så klart! /Tyglina

 20. Mittemellan är bäst. Hård vita och lite halvlös gula. massor av salt och en klick kaviar….mums. Kan äte att par stycken på rad av det perfekta ägget.
  Finns aldrig på hotellfrukostar, de tar väl det säkra före det osäkra och gör överkokta ägg eller nästintill råa…urk.

  Kram jessica/Kungsbacka

 21. Mellan är bäst. Lite sådär lagom rinnigt tjockt. Nu blev jag sugen, blir nog kokt ägg till frukost, laddade med kaviar senast jag var på Sverige shoppen på IKEA. Äter du med kaviar eller salt? Happy weekend! towe.

 22. Jag håller med dig. Krämigt ska det vara. jag lägger mina ägg i kallt vatten och när vattnet börjar koka stänger jag av plattan och låter dem ligga i ca 5 min till. Nu har jag förvisso gasspis så vattnet kokar snabbt. Men de blir perfekta.

 23. Hoppas det fortfarande blommar i Kungsan! När jag var där förra helgen var det helt maaagiskt – som ett rosa tak :))
  Ha en härlig helg! Kram

 24. Hej hej!

  Krämigt ska det vara! Lägger i kallt och kokar upp. Låter koka i 5 min. Blir kanon tycker jag 🙂

  Hoppas ni har det bra och att du hunnit/hinner med Kungsträdgården. Vi har precis varit på dop. Har för mig att ni också skulle det idag.

  Kram kram <3

 25. Jag älskar äggen på hotellfrukostarna! Speciellt de löskokta, får aldrig till det så bra själv.
  Ha en mysig helg!
  Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..