Popburger

Vilket väder som väntar hemma!! Låter underbart. Grillen kommer gå dygnet runt tror jag 🙂 Sitter på stranden och googlar recept och filar på inköpslista, det riktigt kliar i fingrarna.

Detta recept har jag hittat i Allt om Mat för många år sedan. Så himla söta och kul inslag på mingelbuffé eller barnkalas. Bjud in några vänner och samlas kring grillen en varm fredagkväll och njut små miniburgare och god dryck. Bröden funkar även utmärkt att äta som kuvertbröd till en middag, smakar allra bäst nygräddade men går bra att värma på i ugnen.

Receptet ger 16 bröd och 8 hamburgare. Frys in överblivna bröd eller dubbla receptet på hamburgarna om ni vill ha flera.

16 st små bröd:
25 g jäst
50 g smör
2dl mjölk
1 tsk socker
1 tsk salt
5 dl mjöl

1 äggvita till pensling
sesamfrön

Smält smöret och ha i mjölken. Värm till 37 C. Smula jästen i en bunke och häll på mjölkblandningen. Rör ordentligt. Tillsätt salt, socker och mjöl. Arbeta degen med degkrokar ca 10 min. Låt jäsa under bakduk 30 min. Forma sedan degen till 16 små bollar och låt jäsa ytterligare 20 min på plåt. Pensla med äggvita och strö över sesamfrön. Grädda i 200 C, mitt i ugnen, ca 10 min. Låt svalna på galler.

hambu1

Hamburgare
8 st små:
300 g nötfärs
1 msk barbequesås
1 äggula
3/4 tsk salt
svartpeppar

smör att steka i

Blanda allt till hamburgarna och forma 8 st biffar. Stek i stekpanna, ca 3 min/sida (eller lägg på grillen).

Lägg i hop dem med lite Machésallad och coleslaw. (Går såklart att fylla med nåt annat man gillar i stället.)

hambu2

 1. Kul att få ”följa med” på er semester. Undrar om ni ätit grekiskt? Ex meze med saganaki, dolmades och en massa plock? Moussaka? Souvlaki? När jag är i Grekland äter jag bara grekisk mat, älskar den! Ha en underbar sista dag, och välkommen hem till sommar-Sverige!

  1. Det är en massa grekiskt på buffén dagligen, som grekisk sallad, tsatziki, vindolmar, moussaka etc så det slinker ner lite då och då.

   Kram

 2. Så härligt med matinspiration! Har följt din blogg länge men nu kände jag att jag behövde kommentera!
  Tyckte dina solisar du köpte var så fina! Vad hände med inlägget?
  Härligt att få följa med på er resa via bilder!

 3. Vill tacka för att vi fått ta del av din/er semester 🙂 Härligt med sol och bad!

  Ja ni kommer verkligen hem till ett fantastiskt Sverige, så härligt!

  Kram Hanna

 4. Halsning fran U.S.
  Jag skikar en link har i fran som kanske blir interesant. Det finns manga Amerikanska recept.
  thepioneerwoman.com Dina barn kan lara lite om livet pa en Montana ranch.
  Sjalv bor jag i Seattle. Jag ar inte
  Svensk, men bodde i Goteborg for manga
  or sedan.
  Erna

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..