Inställda planer och champagneost

Bästa dagen!

Solen skiner, ute är det vitt överallt och sakta sakta dalar det ner snöflingor som gnistrar. Så vackert så det är inte klokt! Hoppas ni inte bara suktar efter våren utan njuter av vårat underbara vinterlandskap!

Kunde dock startat något bättre.. Sebastian har åkt på sin första dagis-förkylning och fick stanna hemma i dag (så typiskt, mitt i inskolningen) och Olivia är ledig så vi kör soft soff-mys istället för den planerade Stockholms-trippen. Jaja så är det i bland..

Veckans fredagsblommor hittade jag på Willys. Budgetvariant men ack så fina!! Oftast brukar matvarubuketterna se lita halvslokande ut redan i butiken men ibland hittar man en sån där superpigg bukett som ser ut att hålla en evighet. Dessa 20 st kostade 1/3 av förra veckans bukett på 7 st(!). Viss skillnad.. Men åh vad jag saknar Hötorget ibland!!!

Vi kör lite lchf-tänk här hemma igen. Mår så mycket bättre av det!!

Dagens frukost bestod av finn crips med gräddost (goooodaste osten! Testade Champagneosten ovan men den var inte god till frukost, smakade för mycket efterfest) kokt ägg, en latte (koffeinfri – ny vana för i år – mot min vilja 😉 men förhoppningsvis bättre för blodtrycket) och en skål med kvarg+vispgrädde+vaniljpulver med hallon, blåbär, jordgubbar och lite honung. Gott gott!

Men inte slutar vi baka här hemma för det 😉 Tänkte göra en långpannekaka i dag. Tips på någon god??

Kram

 1. Ha en bra helg, måste nog köpa lite blommor så man får lite vårkänsla, vi ska ha skaldjurs aw med jobbet i em, o även västerbottensostpaj, röror, sallad, Nutellasemifreddon till dessert, lääängtar kan jag säga:).

 2. Snälla kan du inte lägga ut receptet på Pulled Pork och vilka tillbehör du hade till, hade tänkt att göra det imorgon kväll 🙂
  trevlig helg till er. =)

  1. Det gjorde jag ju i går? Ser du inte det inlägget?????

   Verkar vara strul i bland, om man inte är inloggad kan man inte se alla inlägg verkar det som. Håller tummarna att de löser detta snarast!!

   kram

 3. De har äntligen fått in billiga tulpaner till min lokala affär här i London så igår gick jag all in och slog till med två stora krispiga buketter. Älskar tulpaner.

 4. I bland springer man verkligen över de perfekt blommorna till och med i matbutiken.
  Här körs det LCHF med för fullt.Adam har önskat att vi ska baka ngn smarrigt till em när Anton kommer hem från skolan ( har ju varit hemma hela veckan med honom och äntligen är han piggare). Jag får helt enkelt bita i hop och pröva karaktären.

  Ha en toppenfin fredag
  Kram kram
  Lina

 5. Den där förskolan är verkligen en riktig bakteriespridare 😉 Jag har aldrig varit så sjuk i hela mitt liv som när min tjeje började där. Men de var ju värst första året. Nu är hon 3½ och vi har hunnit igenom det mesta. Haha

  Jag gör nästan alltid silviakaka eller kärleksmums. Långpannekakor är bra!

  Hoppas ni får en toppenhelg trots en hängig liten kille!

  1. Samma här men nu har vi ju ytterligare ett dagisbarn och en annan förskola så nu får vi bakterier från två olika håll.. Bara att gilla läget, så länge man klarar sig från magsjuka ska jag inte gnälla nämnvärt!

   kram

 6. Å låter som en god frukost! Ska jag testa. Underbar dag ja! Men nu har jag torka t kräk till o från i flera dagar, usch. Stackars små liv. Kärleksmums gör man ju alldeles för sällan, gott att baka. Längtar till vi är friska ska då prova pulled park du tipsade om. Krya på lillen. Kram

 7. Härligt med blommor!! Så himla kul att läsa dina blogg varje dag.. Jag har provat flera av dina recept, alltid så gott… Var det Revenge igår?? I Love Revenge, hur kan jag missat det. Hittar inte avsnittet på Tv 3 play heller, hm.. Vilken tid var det? Ha en supermysig helg, här blir det oxfile, rotfrukter och potatis i ugn och Jensens pepparssås, mums. Får väl prova din pulled pork en dag.. Låter mumsigt! Stor Kram från Skåne

  1. Hej!! Vad kul att höra ♥ Nej lugn lugn det var inte Revenge på tv, jag har missat den serien och ser den nu från start på dvd-box!! Sååååå bra, redan fast efter 2 avsnitt.

   God middag, tips blanda pepparsåsen med mycket mer grädde än det står, mkt godare tycker jag!!

   kram

 8. Tack Victoria för alla trevliga inlägg, fina bilder, inredningstips och inte minst alla smarriga recept du bjuder på! Tycker så mycket om din blogg. Roligt att du visar utvalda delar från ert hem också, verkar så fint och genomtänkt allt. Önskar en trevlig helg och att ni får bli friska! (Är så glad över att jag i veckan hann klicka hem tulpanvasen från House Doctor som finns på flera av dina bilder, ser fram emot att få den till veckan! Tack också till den läsare som tipsade om var den fanns att köpa!)

  1. Tack vad glad jag blir för din kommentar!! och vilken tur med vasen!!! Jag köpte den för flera år sen så jag trodde verkligen inte den fanns att få tag i längre, tack för snälla läsare som tipsar varandra! ♥

   Kram

 9. Jag gjorde supersmarriga blåbärspajsrutor förra veckan. Väldigt enkla.
  Kan inte skicka länken t inlägget just nu. Sitter i en stendöd, mörk och kall bil och väntar på att hjälp ska komma.

  Trevlig fredagkväll!
  Kram Christine

  http://Www.matikvadrat.se

 10. Heeeeej! Äntligen fredag och alldeles strax dax att kila hem från jobbet! Ikväll ska vi göra ”din” bookmakertoast, såååå himla smarrig ser den ut! Ska bli gott. Nästa vecka ska jag prova på pulled pork, verkar gott och kul! Kram på er lilla fina familj <3

 11. Ja, visst var det en helt fantastisk dag i Örebro i går !! Gick en riktig långpromenad runt gustavsvik med syskonvagnen, var helt slut efteråt 🙂
  Tack för en underbar blogg! Gjorde en mycket uppskattad 3 rätters med dina recept igår kväll! Smörgåsbakelse, bookmakertoast och pannacotta. Tycker nog chokladrutor är bland det godaste i långpanna men jag har länge tänkt att göra leilas Rocky road brownies
  Kram C

  1. Ja gå med vagn är bra träning, puh! 🙂 Lika härlig dag i dag. hoppas du inte har alltför mtk träningsvärk 🙂 Kul att du testat recepten och det blev uppskattat!!

   kram

 12. hej! Som vanligt ääääälskar jag dina härliga inlägg!! Känns alltid så glada och uppiggande, även om det är så synd om dom små när det är sjukdomstid, men du fångar verkligen guldkanten på dagen, love it!!! Tänkte bara fråga vart du köpt skålen/muggen du har kesella/bär i? Superfin, älskar små uppläggningskoppar! På måndag åker jag och sambon till Miami, ska äta massvis med skaldjur och så mycket hummer jag kan, några för dig med! Hoppas barnen dina blir friska snart! Kramar =)

  1. Tack vad roligt att höra ♥
   Jag använde ett glas här. Minns tyvärr inte vad märket heter (fyndat på campadre) men de har snarlika på Lagerhaus!

   Åh så aaaaavis på Miami!!!! Ät så många du kan för mig med 🙂

   kram

 13. Rosen heter La Belle och betyder Den vackra! Och det kan man ju absolut säga att den är, vacker.. Som florist och försäljare av blommor är man inte riktigt glad för att matvarohandeln säljer fina blommor, men visst är det skoj att handla billigt!! 🙂 det tycker till och med jag om ;)!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..