Hur man tjänar pengar på sin blogg

 

Jag får så mkt mail och kommentarer om bloggande och tjäna pengar. Många som är nyfikna och vill tjäna pengar på sin egen (kul! jag hjälper er självklart med tips så gott jag kan) och många som är arga och tycker det är dåligt att jag tjänar pengar på bloggen och allra helst borde ta bort alla annonser och samarbeten.

Hur lyckas man tjäna pengar på sin blogg? Det finns många sidor och artiklar skrivet om detta, googla så kommer det upp massor med bra tips. Tex HÄR. Sen väljer ni det sätt ni tror passar er och er blogg. MEN i grund och botten gäller det ju att ha ett bra innehåll och många läsare. Detta går oftast hand i hand. Annonser ger nämligen oftast inte särskilt mycket betalt och för att det ska ge några kronor krävs ganska många läsare.

Jag började min blogg 2005 med ca 5 läsare/vecka. Efter ett tag hade läsarna blivit 10 (jag visste vilka alla var). Och efter ytterligare kanske ett halvår var de uppe i 200 st! Och då visste jag plötsligt inte vilka alla var längre. Wow, 200 pers!? Föreställde mig dem stå framför mig och fick nästan skrivkramp. Och läsarna tipsade vänner och bekanta (för att de gillade det de läste hoppas och tror jag) och blev fler och fler och så har det fortsatt. Nya läsare kommer och går men många många återkommer (sååå kul) och många har rent av följt mig i flera år nu. Och nu är ni ca 40 000 unika läsare/vecka som läser här! (Ska inte ens försöka föreställa mig er i en klunga framför mig för då lär jag absolut få skrivkramp!)

Jag har numera mitt eget företag där jag bla driver bloggen. För att tjäna pengar på min blogg har jag som ni ser några annonser (Tailsweep har fantastisk support och snygga blogginriktningsanpassade annonser) ibland sponsrade samarbeten och tävlingar. Det är inte på något vis köpta åsikter eller någon annans ord. Jag tackar nej till mycket, jag visar bara och skriver om sådant jag står för, själv gillar och har en personlig åsikt om. Och anordnar bara tävlingar och rabatterbjudande med sådant jag tror ni gillar och har nöje av. Något annat skulle bara skada mitt varumärke och trovärdighet. Sen tipsar jag självklart minst lika mycket om saker jag själv hittar/köper/ser/smakar och länkar så ni ska hitta (gör jag det inte får jag genast x-antal mail med frågor om kläder/smycken/porslin/produkter). Men aldrig aldrig är min åsikt köpt, oavsett om jag fått en chokladkaka i brevlådan jag provsmakar och visar er eller köpt en tröja på H&M och visar upp.

Får många mail om det nämligen, hur kan man lita på en bloggares ord om det är köpt eller inte? Jag kan inte svara för andra bloggare, bara för mig. Ni kan alltid lita på min åsikt. Och bara för att jag visar en tröja jag tycker är snygg så måste ni ju inte hålla med :) Svårare med smaker, men jag får många mail från läsare som skriver att ”- det som är så himla bra är att jag testat så många av dina recept nu och det har alltid blivit lyckade, vi har samma smak. Så nu kan jag lita på att det blir gott och vågar chansa

Jag tycker det är en självklarhet att man ska kunna tjäna pengar på det man gör, är duktig på och brinner för. Vad det än gäller! Det kan ta tid. Det tog många många år innan jag började tjäna några pengar alls på min blogg. Men med hårt arbete och ett brinnande intresse så kan man komma långt. Vad det än gäller. *pepp pepp*

Och för er som inte kan fatta hur man kan ha annonser och reklam på sin blogg och tyckte jag ska ta bort detta. Allvarligt? Skriver ni så till tidningar ni läser också? Att de borde ta bort all reklam, alla annonser, alla produkter de testar och visar och bara jobba gratis?  Tror ni att det skulle bli nån tidning då? Det är nämligen ganska många kommentarer – nästan alltid anonyma men ändå – där ni tycker jag det är fult att jag tjänar pengar på er. (På er??) Till skillnad mot papperstidningar och magasin så är det helt gratis att läsa bloggar. Dessutom är det många som skriver att jag borde vara ärlig redovisa exakt hur mycket jag tjänar. Igen, allvarligt??

Jag lägger ner otroligt mycket tid på min blogg. För att jag vill. För att det är kul. För att det behövs. Jag kollar mailen exakt hela dan. Flera gånger i timman. Och svarar både er läsare och företag så fort jag bara hinner (får sällan mindre än 100 mail om dan). Jag läser varenda kommentar, och försöker svara så gott jag hinner. Jag läser tidningar/kokböcker/bloggar och letar inspiration, handlar, provlagar (allt kommer såklart inte i bloggen, jag delar bara med mig av det jag verkligen gillar, verkligen står för och verkligen tycker att ni ska prova och tror ni uppskattar), fotar, redigerar bilder, skriver recept och postar blogginlägg. Oftast flera gånger om dagen. Jag uppdaterar instagram och facebook för er som följer mig där. Kameran är alltid med och på jakt efter material till bloggen. Och förutom maten så fotar jag kläder/smycken/inredning mm för inspritaion i bloggen. Jag anordnar tävlingar och administrerar, letar rabatterbjudanden och delar med mig av och utöver detta så försöker jag bjuda på glimtar av min vardag och min familj. Bara för att jag vet att jag själv är så nyfiken på personen bakom bloggen, på familjen, hemmet och vardagen. Och allt detta i en salig mix som jag själv tycker är lagom.

Jag är stolt över min blogg. Jag är stolt över receptsamlingen som finns här, för känslan jag själv får när jag bläddrar tillbaka i arkivet och läser och hoppas jag förmedelar den även till er. En lite lyxigare vardag, en lite mer glimmande guldkant utan för stora medel, en känsla av feelgood med fokus på livets goda. Även om livet inte alltid är en dans på rosor. Och jag är stolt över er. Att ni är så många som läser. Att ni gillar min blogg. Att ni vågar testa och provlaga. Och att ni har en så fin stämning här inne, inte bara gentemot mig utan även varandra.

Men utan annonser/intäkter skulle jag inte ha tid att driva bloggen på detta sätt. Det hoppas jag ni förstår.

KRAM

1

128 reaktioner på “Hur man tjänar pengar på sin blogg”

 • Billiga lån skriver:

  Självklart ska man ha rätt att tjäna pengar på något man lägger ner så stor tid och kraft på! Och kan man tjäna pengar på något man brinner för att göra så är det ju ännu bättre! Intressant att läsa att det finns annonsnätverk med specifik inriktning för bloggar.

 • Milandacookie skriver:

  Väldigt bra skrivet. Det märks att du lägger ner mycket tid på bloggen:)

 • Magnus skriver:

  Du har en riktigt fin sajt.

  Blir förvånad över hur fräcka folk är och klagar på din fina och mycket informativa webbplats.

  Du har verkligen byggt en snygg och välfungerande matblogg!

  Tack för info om hur man kan tjäna pengar på sin sajt.

  Magnus

 • Så bra skrivet! =)

  Med vänlig hälsning,
  Johanna
  http://www.rosabubbla.se

 • Jeannaz skriver:

  Det är inte självklart för alla att förstå meningen med reklam. Det handlar nog om okunskap! Keep up the good work :)

 • Skutt skriver:

  Jag gillar din blogg! Den är rolig att läsa och den är inspirerande. Jag har testat många av dina recept och flera av dem har blivit riktiga favoriter! Lycka till med din blogg.

 • Marina skriver:

  Jag tycker att din blogg är fin , intressant och bra. Fortsätt i samma anda. Jag har följt dig i 2 år.Och jag blir alltid glad och inspirerad när jag kikar in i din värld. TACK

 • Johanna skriver:

  Du SKA vara stolt över din blogg – den är superbra. Jag har läste den i många år och tipsat många vänner om dem. Gett mig inspiration till många olika maträtter och gjort att jag har utvecklats i matlagningskonsten :)
  Stort TACK för din fina blogg!
  Må så gott, kram!

 • marita skriver:

  Bra inlägg. Hobby blir till jobb och jobb ska man ha betalt för, så enkelt är det. Grattis till nya egna sidan och jag är en daglig gäst i din stora receptbank. You go girl!

  Kram marita från LA

  http://www.californication.se

 • Jessica skriver:

  Jag tycker du och din blogg är fantastiska! Bästa recepten och mysig stämning så att säga. Jag tipsar många och måste länka recept ofta. Min sambos arbetskamrater blir alltid lockade av det som ligger i hans matlåda när det är något av dina smarrigheter!
  Tack för härlig sida. (Bra val med egen)
  Kram från Jessica

 • Camilla skriver:

  Tack för en kanonblogg. Klart du ska tjäna pengar på all tid du lägger ner det är väl inget konstigt. Kan inte sluta fundera på om det hade låtit annorlunda om du varit av annat kön… det känns som det av många är mer OK att tjäna pengar om man är kille än en driftig tjej!Önskar dig all lycka!

 • jessica Eliasson skriver:

  Du är väldigt duktig på ditt arbete med bloggen. En härlig röra av mat, familj, tips, resor osv.
  Man måste vara duktig och arbeta ständigt för att hålla kvar sina läsare. Klart du ska få betalt för det arbete du lägger ner. Det är fritt fram för vem som helst att starta en blogg v men alla kommer inte att få framgång. Heder åt de som lyckas. Keep up the good work.

  Kram jessica/Kungsbacka

 • Annika skriver:

  Väldigt bra skrivet, du är en bra företagare som driver en väldigt framgångsrik blogg – tack vare dig!
  Du som jag behöver inkomst :)
  Ha en superbra dag och väldigt kul att du tog klivet och vågade bli egen!

 • Therese Lundin skriver:

  Hej!!
  Är en trogen följare sen länge. Skit bra skrivit. Älskar din blogg och maten du lagar. Går nästan inte en vecka utan att där är någon av din rätt=). Och lätt att laga, kanon för en annan som inte är så duktig..
  Ha de gott o tack för en bra blogg
  kram

 • Karin skriver:

  Vilket jättebra skrivet inlägg Vickan! Fortsätt i samma anda som du gjort hittills, din blogg är fantastisk! Önskar dig en riktigt skön fortsättning på veckan! Kram!

 • Matilda skriver:

  Jätte bra och rolig läsning!
  Får själv frågan om hur kan man lita på en bloggares ord om det är köpt eller inte?
  Säger precis som du och väljer alltid samarbeten med företag som jag tycker om och har positiva erfarenheter av!

 • Therese skriver:

  Hej Victoria!
  Jag är grymt imponerad av dig! Förstår att det ligger en hel del arbete bakom din blogg och naturligtvis ska du tjäna pengar på den! Det som är så bra med dina recept är att det alltid blir gott! Allt jag har testat har blivit jättegott!

  Jag tycker även om din mix i bloggen mellan mat, familjeliv och shopping. Och nu till sommaren vore det roligt att läsa om dina tips på läckra grillmiddagar och fina sommarkläder :)

  Återigen, tack för en superbra blogg!

  Kram Therese

 • Annie skriver:

  Hej

  Ja ärligt talat så varför skulle du inte tjäna pengar på ditt jobb?? Din firma och din blogg är ju ditt arbete, liksom mitt arbete är inom en helt annan bransch. Jag tjänar pengar på det jag gör så att jag kan försörja mig och min familj och inte sjutton ber någon mig redovisa vad jag tjänar så varför skulle du inte få tjäna pengar på ditt jobb eller ens få frågan om din inkomst?? Man blir matt!

  Själv har jag länge funderat på om du inte skulle ta några guldkorn ur din receptsamling och helt enkelt ge ut en kokbok, typ ”Matplatsens bästa” :-) Den hade jag i allafall köpt. Jag är mycket matroad och har lagat mat i alla tider och får mycket inspiration (gratis) och recept av dig så om du tjänar en och annan krona på annonsörer eller liknande så självklart!!! Stå på dig och keep up the good work! Kram, och ha en fin dag i vårt soliga Örebro:-)

 • Irene skriver:

  Det är sällan man får så mycket för så lite (gratis).Att köpa en kok/bakbok i den storleken, ja vi vet alla vad det kostar. Dina bilder och text ger vem som helst inspiration till och med dom som klagar, tror jag. Jag kommer ihåg invändningarna mot att du bloggade när du var barnledig. Så småaktigt.
  Det säger mer om den som ”kastar skiten” än den som får ta emot den. Det här är du DUKTIG på och det märks att du trivs med det, så fortsätt.

 • Tack och lov att du tjänar pengar på bloggen så att du kan jobba med den så mycket som du gör, jag älskar din blogg och har blivit intresserad av att laga mat och baka tack vare den. Strunt i surtrutar och kör på! :)

  Ha en fin dag.

 • Camilla skriver:

  Jag gillar din blogg och att du skriver om mat. Jag älskar mat och brukar kopiera receptet för att fixa en god middag till mig själv eller till mina gäster.

  Ska nog hitta ett recept till helgen eller på torsdag.

  Lycka till med bloggen!
  /Örebro

 • Hanna skriver:

  Mycket bra skrivet! Informativt och ärligt!

  Men, den svenska avundsjukan går väl aldrig att komma undan ifrån…

  Kört hårt och fortsätt i samma anda!

 • Hej du! Jag tycker det är helt underbart att du kan leva och ha ett jobb som du älskar och som dessutom är flexibelt. Vem vill inte ha det så? ;) Själv är jag uppe i ca 2100 läsare i veckan och samarbeten börjar så smått att ramla in vilket är fantastiskt roligt. Jag önskar att jag hade tiden att lägga ner på bloggen, men vem vet…den kanske kommer. Jag tycker i alla fall art det är härligt att kika in hos dig och få mig en härlig matboost. Kramar från Jenny

 • Malin Larsson. skriver:

  Du är så duktig och det är klart du ska göra de du är duktig på!! :-) det finns tyvärr rötägg överallt, men all tid som du lägger på dina läsare är det inte mer än rätt att du ska få en liten slant för det fantastiska jobb du gör!!!

  Fortsätt med det du gör och det är nog nyttigt att du faktiskt skriver av dig av sånt här för både dig själv och andra!! :-)

  Kramar<3

 • sarah skriver:

  Herregud, det är ju klart att du inte hade haft kunnat lägga så mycket tid på bloggen om du inte få inkomst! Och dte ska du ha. Detta är ditt jobb! Och du gör en fantastiskt jobb. Jag läser den varje dag :) Och är tacksam att du valt ett yrke som passar dig så bra :) Kämpa på vidare. Och lyssna inte på dem som tycker du ska syssla med välgörenhet. Det är inte många som har råd att jobba gratis idag ;) Knappast dem själva ;)

 • Jennica skriver:

  Gillar din blogg skarpt:)

  Kram Jennica

 • Sofia skriver:

  Bra skrivet! Jag har själv precis startat min första matblogg, och fast jag kanske aldrig kommer tjäna några pengar på den så tycker jag att det är jättekul att få dela med mig till andra av det som jag tycker är gott och kul. Och som du säger, att i framtiden kunna kolla tillbaka i sitt arkiv och se vad man har lagat tidigare, det är så mycket man glömmer så snabbt!

 • Anna skriver:

  Heja! Vilken snygg sammanfattning. De som inte fattar nu fattar helt enkelt inte :) Jag uppskattar din tydlighet o hur du vårdar ditt varumärke. Jag är imponerad. Kram fr Anna

 • Åsa skriver:

  Bra skrivet! Det är ju fantastiskt att du är så bra att du kan tjäna pengar på bloggen! Win-win! Dina recept är alltid goda och det är otroligt praktiskt med veckomenyerna du börjat med. Stort tack för allt du delar med dig av.

 • Karriärkvinna skriver:

  Jag är grymt imponerad över din blogg och förstår att det ligger otroligt mycket hårt arbete bakom allt det fina du visar upp. Att kunna bygga en verksamhet helt utifrån sig själv inspirerar och imponerar på mig!

  Självklart ska du sälja annonser…hur kan man säga något annat?

  Tack för tips och inspiration!

 • Lotta skriver:

  Gillar verkligen din blogg. En hel del bra recept jag provat. Gillar blandningen av mat, lite tips om kläder och allt möjligt och en liten inblick i ditt liv också.

 • Men herregud, att folk orkar? Riktigt bra skrivet iaf!

  Jag klickade precis på alla dina annonser som uppskattning och tack för att du gör ett sånt bra jobb! :) Keep it up! Kram

 • Anna skriver:

  Tack för en fantastisk blogg! Läser varje dag och har så gjort en längre tid! När fantasin lyser med sig frånvaro, kan man alltid kika in på din blogg, för där hittar man alltid nått gott. Både i mat och bak :) Stor tack!
  Kram

 • E M M I L I E S om att leva skriver:

  Bra inlägg Victoria!
  Tack för en bra blogg och självklart ska du ha credd och betalt för alla tid du lägger ner.
  Keep it up!

  Jordens kram!

 • Martina skriver:

  Amen på den! Tack för en härlig blogg :)

 • Erika skriver:

  You go girl!!! Skit i andra! Du är grym!!! Behöver inte redovisa en krona… <3

 • Helena B skriver:

  Bra skrivet!
  Jag förstår inte vad andra har med att göra vad du tjänar och inte tjänar…. Och hur man kan med att kommentera/maila om det, övergår mitt förstånd!
  Du har en bra blogg, och det räcker för mig!
  Ha en jättefin kväll i solen!
  Kram kram från Stenungsund

 • Jenny skriver:

  Hej!
  Har läst din blogg i ett par år nu men aldrig kommenterat eller skrivit ett hej! Usch skäms över det..
  Vill bara tacka för att du delar med dig av allt och tack för alla fantastiska recept jag har fått laga och baka tack vare dig!

  Skickar en stor kram till dig!

 • Anna skriver:

  Tack för en helt fantastiskt blogg, följs varje dag av mig o jag hittar massor med inspiration på din blogg! Fortsätt i samma anda o självklart ska man tjäna pengar på det man jobbar med ! Kram

 • Malin skriver:

  Well written
  Punkt

 • Anna skriver:

  Bra! Läs gärna Lofsans blogg ang reklam och annonser. Hon beskrev det glasklart på sin blogg för nån vecka/månad sedan. Tips! Tack.

 • Anna skriver:

  Tack för en toppenbra blogg! Har följt dig i flera år och provar ofta dina recept. Har aldrig tidigare kommenterat men nu va ja tvungen. Ditt inlägg om att tjäna pengar på att blogga va klockrent, förstår inte hur vissa människor tänker och resonerar. Alla är vi ju olika som tur är men jag håller med dig om att vi behöver lite mer glitter i vardagen

 • Helena skriver:

  Jag vill bara säga…Tack för en superblogg! Alltid full med bra recept och härliga inlägg!
  Ha det gott!

 • Helena skriver:

  Egentligen är det här med bloggar något väldigt underligt även fast jag själv följer vissa. Man liksom fastnar. Kan tycka det är märkligt att man tycker om att läsa om andras liv, människor man inte känner. Sedan tror jag det är skillnad på människor och människor också. Man läser kanske hellre en ”vacker” blogg med vackra ting än en som inte är lika guldglimrande. Att driva en blogg är nog inte lika jobbigt som att gå till ett jobb och slita hela dagarna. Bloggen kan du ju styra som du vill.

 • Anna - Starwoman skriver:

  Klart att det alltid finns dem som är negativa, de som har behov av att skriva av sig sina åsikter som ingen bett om osv, men att din blogg är så stor är ju ett bevis på att den är BRA!!!

  Jag tycker du är fantastisk, både på bloggen och i verkligheten och klart att man ska tjäna pengar på bloggen om man kan, vem jobbar gratis?

  Puss på dig :)

 • Emma skriver:

  Älskar din blogg och går alltid in här när jag behöver inspiration! Har följt dig i 4 år och när jag flyttade hemifrån för 2 år sedan var det perfekt att gå in här och leta efter bra och enkla recept! Tack för en toppenbra blogg :)

 • Zandra Juvél skriver:

  Jag är ny här, men gud vad jag älskar din blogg!! Härlig, ärlig och med bra variation. Tummen upp för dig :)

 • Emma Magnusson skriver:

  Ville bara skriva ett par rader… Jag har följt din blogg sen i höstas och blir alltid så glad över att se vad du gjort och varit med om. Att vissa lämnar negativa kommentarer handlar säkert om den svenska avundsjukan, så tråkigt bara. De är riktiga energitjuvar. Jag tycker iaf att det du gör gör du kanonbra och jag kommer fortsätta att följa din blogg i fortsättningen oxå för mig ger den bara härlig energi!!
  Stor kram till dig vackra Vicktoria!

 • Girle skriver:

  Ett riktigt bra och vettigt inlägg Vickan! Jag förstår att det kan sticka folk i ögonen att bloggare faktiskt kan leva på sina bloggar eftersom man tror att det är busenkelt att blogga. Men en välgenomarbetad blogg är som en tidning, fast det är du som är både chefredaktör, reporter, testlagare, fotograf och redigerare. Och ad, marknadsdirektör och säljare förstås. Det krävs ju inte bara fantasi och ett sinne för färg och form samt det skrivna ordet. Det är ju mängder av administration också! Jag tycker ist fler bloggare borde ha vett att ta betalt!

 • Vbh1 skriver:

  Keep up the good work :-) din blogg är bäst!
  Alla har ett ansvar över sitt liv, är väl toppen när man har ett jobb man trivs med kram

 • Cecilia skriver:

  Jag tycker din blogg e kanon!

 • Sanna skriver:

  Din blogg är utan tvekan en av de bästa!!:) Har jag brist på fantasi när de gäller mat/bakning kan jag alltid gå in här och hitta något bra!!
  Kram

 • Susanne H skriver:

  Strunta i alla avundsjuka!!! Självklart skall du tjäna pengar på ditt jobb, som bl.a. är att blogga.
  Lycka till!

  Kram Susanne

 • Hannah skriver:

  Hej Victoria!

  Otroligt bra inlägg!
  Jag har själv en matblogg (ca 3000 unika besökare/vecka) och hoppas förstås kunna arbeta upp mig mer. Ett jätteinspirerande inlägg för mig som i dagsläget inte kan så mycket om annonser osv.

  Tack för en jättehärlig blogg! DU har inspirerat mig jättemkt!

  Kram
  Hannah

 • Anna skriver:

  Folk hittar alltid nåt att klaga på… Jag älskar iaf din blogg, läser varje dag! Gillar verkligen den sköna blandningen med kläder, resor, mat, familjeliv osv.

  Fortsätt precis som du gör idag!

 • Sara skriver:

  Folk önskar att dom kunde tjäna lika mkt pengar som du gör! Tänk om alla kunde göra det man brinner för och dessutom tjäna pengar, grymt enligt mig! Fortsätt som du gör!!

 • LenaLp skriver:

  TACK, TACK, TACK för en härlig blogg.

 • Sara skriver:

  Hej V, du ska vara oerhört stolt över din blogg och din bedrift, det är det som tagit dig hela vägen hit. Jag har följt dig fr stället innan femme. Jag gillar dina recept, enkelt beskrivet, på sätter hur du skriver. Du är vettig och jag kommer fortsätta att läsa din blogg och laga dina smarrigt recept:) framförallt desserterna.
  Vad du tjänar på din blogg hoppas jag är mkt :)för övrigt har vi läsare inget med det att göra.

  Ha det bäst:)

 • Karin hj skriver:

  Mycket bra skrivet, dels att man får veta lite mer ingående vad det går ut på att driva en blogg och vad det verkar så är det inte ett 5 min jobb, nä mycket bra jobbat och jag säger som många andra : hoppas du tjänar mycket så du vill fortsätta annars blir min vardag mycket tråkigare !! Följer dig varje dag och provar nya recept som du har, dessvärre blir man ju så shopping sugen på allt du visar :-) så det brukar bli dyrt i bland, men vad gör det om hundra år, stoooooor kram till dig och din familj. Karin hj

 • Sara skriver:

  Hoppas att du tjänar massor med pengar på din blogg så att du alltid fortsätter…

 • MI skriver:

  Klart att du ska vara Stolt!! Jag tycker att det år ok att du tjäna pengar på bloggen. De som klagar på din blogg har ju faktiskt ett Val….behöver ju inte läsa din blogg.
  You go Girl!!!
  Kram från Mi

 • B-M skriver:

  Bra srkivet! Klart du ska ha betalt för allt jobb du lägger ner! Och absolut ska du inte behöva redovisa för oss bloggläsare hur mycket du tjänar. Ha det gott! Kram

 • Sara Abrahamsson skriver:

  Självklart ska du tjäna pengar! Du är ju jättedriftig och gör en suverän blogg! Den enda som jag följt stadigt under årens gång, tröttnar aldrig!

  Tack !!!!

 • Marie skriver:

  Hej Victoria..har läst din blogg i ett par år nu men har nog aldrig kommenterat i den, bara läst och tycker den är superbra. Har gjort väldigt många recept och tycker du är otroligt inspirerande..Fortsätt så :-)strunta i de negativa kommentarerna :-)

 • Malin skriver:

  Åh, så bra skrivet! Heja, heja! ;)

  Kraaaaam Malin

 • Malin skriver:

  Jag kan iofs förstå att om man själv driver en blogg att man är nyfiken på vad någon annan som bloggar tjänar. Inte konstigare än att jag kollar lönestatestik för mitt yrke för att veta om det skulle vara lönsamt att t ex byta och arbeta statligt. Kan tänka mig att många som bloggar undrar över frågan när man kan leva på sin blogg, hur många läsare behöver man? Nu har ju inte jag läst mailen du får och vet inte vilken ton de har men det behöver inte alltid vara avundsjuka som gör att man frågar. Dock är det självklart du som väljer vad du vill svara på och just inkomst är ju väldigt privat. Men som sagt, jag kan förstå frågan hos folk som har blogg-drömmar.

 • Tina skriver:

  Kanonbra skrivet! Jag har svårt att tro att dem som klagar kan tänka sig att jobba gratis!

 • Marie skriver:

  Bra skrivet! Du har en fantastiskt inspirerande blogg!
  Kram

 • Cecilia Deli skriver:

  Hej Victoria! Du har en suverän blogg där du också har en så positiv inställning till saker och ting. Att folk skulle tycka att det är konstigt att tjäna pengar på bloggen är ju så typiskt svensk jantelag. Tjänar man pengar gör man nåt ”fult”. Herregud sådana som dig ska man vara stolt över så skriv vidare och inspirera mera! Må gott!/Sissi

 • Ulrika skriver:

  Heja dig Victoria! Jag älskar ju din blogg och dina recept, det är därför jag kollar in din sida dagligen. Du gör ett superjobb, som du självklart ska tjäna pengar på!

  Keep up the good work :-)

 • Linda skriver:

  Heja heja Vickan! Bra skrivet, även fast det är galet att du måste förklara dig. Att vara bloggare är ju en ny typ av yrkeskategori, klart man ska kunna tjäna pengar på sitt yrke. Konstigare än så är det ju inte.
  Är impad av antalet följare du har, gissar att det är mkt mer än många tidningsupplagor. Du gör ett jättebra jobb som du lägger ner din själ i, precis som man gör i ett jobb man brinner för.
  Kör hårt med nya sidan :) Kram Linda

 • Frida skriver:

  Du ÄR bäst <3

 • Sofia skriver:

  Så himla bra skrivit för mig får du självklart tjäna pengar med tanke på all den tid du har och lägger ned på denna härliga blogg! Tycker också att du är himla tydligen när det är tex produkt tester etc. Nä hurra för dig och fortsätt med din härlig och ärliga stil!
  Ha en mysig dag i solen!
  S

 • Lotta skriver:

  Bra skrivet! Jag har följt dig länge nu, långt innan ni flyttade till huset. Vilken resa du gjort med din blogg. Du ska vara så stolt över den. Kommer ihåg för länge sedan när du blev ifrågasatt och var nära på att ge upp bloggen då avensjuka människan promt skulle sätta dit dig. Bra att du nu en gång för alla lagt korten på bordet och tala om för ”vissa” att så här gör JAG! Jag önskar dig all lycka och mycket pengar. Och vad beträffar annonser så är det väl upp till företaget som vill ha en annons på din sida hur mycket pengar dom vill ge dig. Det har ju inte jag med att göra, lika lite som om vad min granne tjänar på sitt jobb.

  Jag kommer iallafall stanna här lääänge!

  Kramar och Grattis till DIN EGEN BOSS!

 • Summer skriver:

  Jag hoppas du tjänar maaaaassor med pengar på din blogg! För då slutar du förhoppningsvis inte! :)

  Underbart om man kan göra något man tycker är kul och samtidigt tjäna lite pengar på det! Jag tycker det är härligt och inspirerande med driftiga tjejer och entreprenörer som du!

  Heja, heja! :)

 • Anette skriver:

  Bra skrivet!
  Bara fortsätt ditt suveräna jobb med din blogg. Det är en härlig blandning.
  Har följt dig flera år nu och kommer att fortsätta.
  Stora kramen :)

 • Karin skriver:

  Bra skrivet Victoria! Elaka, avundsjuka och ogina människor kommer det alltid att finnas men utan ett försvarstal som blir patetiskt förklarar du hur det fungerar för dej i din blogg. Själv är jag imponerad av att du lyckats och kommit så långt med ditt bloggande. All lycka med allt du företar dej framöver!

 • Caroline Andersson skriver:

  Bra skrivet! Men så tråkigt att man ska behöva förklara sig ens. Tycker du gör ett toppenjobb med din blogg :) Och tycker att du är väldigt bra på att svara på kommentarer, vilket jag har full förståelse för om man inte hinner alltid. Kramar!

 • Anne skriver:

  Blogga på – tyvärr är det alltid någon som måste skriva något negativt, ser att de flesta jag följer som skriver bloggar råkar ut för det. Hoppas bara du kan ta till dig av allt positivt och försöka överse det negativa. Du har en jättefin blogg, recepten är jag inom rätt ofta, och en del blir faktiskt lagat här hemma. Läser din blogg varje dag :) Ha en bra dag hälsningar Anne

 • Nettan skriver:

  Tycker du har en fantastisk blogg med mycket variation. Kul! ..”borde vara ärlig redovisa exakt hur mycket jag tjänar”…hur tänker folk egentligen? Undrar hur många manliga bloggare som får den frågan? Typiskt kvinnor att vara avundsjuka på varann istället för pusha och stötta kvinnliga företagare. Vi behövs! Tycker bara det är hur coolt som helst att du tjänar pengar på din blogg. Härligt! Go girl! :)

 • Busmimmsan skriver:

  Viktoria, du har en underbar blogg som jag älskar. Att människor lever kvar i en värld från förr och inte förstår att idag kan man ha detta som sitt yrke, är deras problem. Vi har många kände bloggerskor som utvecklar sig själva och sin blogg precis som vilken annan yreksroll som helst. Du är värd vartenda öre du tjänar och kanske lite till ;-) Precis som jag är värd vartenda öre jag tjänar på mitt yrke. Så, vi för visa ödmjukhet för dessa okunniga männiksor som helt enkelt inte vet bättre :-)
  Kram

 • Malin skriver:

  Du är duktig på det du gör och att du kan tjäna pengar på det är ju bara fantastiskt! Bloggen är amazing! Och inte att förglömma; Välj ett jobb du älskar och du kommer aldrig behöva arbeta en dag i ditt liv! Tack för allt fint du gör för oss läsare!

 • Anna T skriver:

  Hej
  Jag har följt din blogg länge, trots att jag sällan lagar mat, ha ha. Men jag gillar stämningen och tonen. Den härliga blandningen av allt goda i livet.

  Jag måste erkänna att jag funderat på hur mycket du tjänar, men bara för att jag skulle vilja göra det jag med och undrat om man kan försörja sig på enbart bloggandet. Men det får jag väl aldrig veta om jag inte provar…

  Heja dig!
  Kram Anna

 • Linda skriver:

  Hej!!
  Jättebra skrivet även om jag tycker att du inte ska behöva förklara dig. Typiskt den svenska avundsjukan som finns… så mycket tid du lägger ner på bloggen och inte har tid med ett heltidsjobb också, så måste du ju få in en inkomst. Räkningarna måste ju betalas vare sig man vill eller inte… Det fattar väl alla, eller??
  Fortsätt i samma stil för det är ju uppenbarligen många som gillar det du skriver.
  Kram Linda

 • Dragica skriver:

  Hej Victoria,
  kör på i samma anda! Jag hade gjort samma sak (om begåvningen funnits, men tiden och orken finns inte). Tittar in på din blogg minst 1 gång per dag (oftast flera). Har svårt för din nya sida, men det brukar oftast ge med sig efter ett tag. Har provat fleratalet av dina recept eller använt dem som grund och modifierat. Senste Londonresan och hotellet finns nertecknat i minnet att när vi åker till London då blir det nog det hotellet!

  Fortsatt Lycka till!

 • Anne skriver:

  Du SKA vara stolt över din blogg!
  Jag har faktiskt aldrig funderat på hur mycket du tjänar på din blogg. Det är liksom inte min business. Däremot har jag ofta tänkt att vad mycket tid och engagemang en blogg måste ta. Och nu när jag läste ditt inlägg så inser jag att det är mycket mer än jag kunde föreställa mig. Jag får känslan att man aldrig riktigt kan släppa bloggen som många kan släppa sitt jobb när arbetsdagen är slut. Hoppas inte negativa inlägg inte påverkar dig för mycket. Ta till dig av alla som gillar din blogg istället.

 • Hannah Karlsson skriver:

  Bra skrivet!!
  Jag gilla din blogg jätte mycket och måste in och kolla varendaste dag….Det kommer alltid att finnas människor som är elaka och som vill missunna andra, men lägg ingen energi på sådana folk. Det är bara tråkigt att du får massa skit! Hur som helst jag tycker att du är super bra!!

 • Du är en så otroligt klok och fin människa! Fortsätt på precis samma sätt som du gjort! Du utstrålar värme på något vis och man känner sig alltid välkommen här! Tack!

 • natalie skriver:

  Jätte bra blogg som jag följt i ca 2 år nu. Jag undrar vilka de här människorna är som vill att du ska berätta hur mycket du tjänar , hur har du råd med diverse grejer m.m Ärligt talat vad är det för fel på folk? Jätte kul att din blogg går bra och klart som fan du ska tjäna pengar på den då det blir ett heltidsarbete plus lite till.
  Länge leve svenska avundsjukan:) Kram

 • maya skriver:

  TACK!

  mycket bra skrivet.

  att du/ni orkar, skulle bara lägga mig ner efter ett tag.
  att ständigt vara uppdaterad, suck.

  nä se till att ta 1-2 dagar i månaden med bara familjetid och njut utan alla måsten!

 • Trebarnsmamma skriver:

  bra skrivet! Rakt o ärligt!
  Som jag sagt förrut har du en inspirerande blogg’
  Skit i dumma inlägg ,av 40.000 följerså är det väl ngr avundsjuka o dyl
  Mvh

 • Hanna skriver:

  Mycket bra skrivet.

 • Cazi skriver:

  Jag har följt din blogg sen.. hmm, långt före Sebastian föddes… Minns inte exakt, men länge är det ;-) Förutom att jag är ett matvrak och tycker om dina recept (för att de inte är för invecklade), så tycker jag det är så härligt att läsa din blogg då du är en livsnjutare som verkligen sprider positiv energi! Du påminner om att njuta av vardagen och göra det bästa av den. Det tycker jag om! Sen varifrån du får dina pengar struntar jag fullständigt i ;-) Är mera imponerad över den tid du lägger på bloggen varje dag. KRAM!

 • Jenjo skriver:

  Jadå! Jag förstår! Annonser och reklam är bara roligt, så jag har då iaf inga problem med det! :)
  Kram på dig!

 • spiderchick skriver:

  Jag kan förstå att bloggläsare stör sig på smygreklam eller på bloggare som är konsekvent otydliga vad som är reklam (sånt stör jag mig också på) men att störa sig på sponsrade inlägg som är tydligt utmärkta eller på synliga annonser… Kom igen. Det finns inte många medier idag som inte är reklamsponsrade. Reklamen är ju det som genererar pengar, det finns inget företag som vill ge pengar till ngn utan att få exponering i utbyte. Och för vems skull ska bloggare tacka nej till betalning och istället jobba gratis? På vilket sätt är det mer legitimt att tjäna pengar på till exempel en krönika eller en artikel i en tidningen, än att tillhandahålla samma texter/bilder på sin blogg? Nej jag förstår inte riktigt tänket där. Fortsätt tjäna pengar på ditt jobb :-)

 • ullie skriver:

  Självklart ska du vara stolt över den ! Den är jätte fin och jag har följt dej nu i några år tror ja
  Men det är skönt för du blandar lite olika inte bara mat utan livet i allmät o barna de små söta Jätte kul
  Man får inspiration och man hoppas att några hittar in till en s egen lilla blogg oxå
  Kram till dej och ha en bra start på veckan

 • Ann skriver:

  Din blogg är en av de bloggar som har kvalitet och som bjuder på så mycket, dels i matväg, shopping, spännande tävlingar och framförallt glimtar från ditt privatliv. Tycker du gjort helt rätt att ställt dig på egna ben. Du lägger ner så mycket arbete på din blogg så varför ska du inte tjäna pengar på det?
  Är man emot det så är det bara att sluta att läsa, det är helt frivilligt.

  Fortsätt som du har hittills gjort, vi är så många som gillar dig!

  Stor kram

 • Therése skriver:

  Jag tycker du driver en fantastisk blogg och det är tydligt att du lägger ner väldigt mycket tid på den. Att folk gnäller över annonser/reklam eller att du ibland är sponsrad. So what? Så länge det inte är stötande reklam så spelar det väl ingen roll. Klart du ska tjäna pengar (för min del gärna mycket pengar :))! Och tänk på att de som gnäller är ju de som hörs – vi andra som inte bryr oss om annonser hit eller dit skriver ju inte och säger det…

  Förresten wow – 40.000! Jag var på Bruce Springsteens konsert i fredags, där var det 55.000 personer. Tänk att nästan så många, nästan hela stora Friends Arena, följer dig. Imponerande.

  Kör hårt!

  kram Therése

 • Mallan skriver:

  Har följt din blogg läääänge, började läsa innan Sebastian föddes och jag har älskat din blogg från dag 1. Är glad om du kan tjäna på din fina blogg, det är du verkligen värd så mycket som du ger oss! ♥
  Kram ♥

 • Carina Bengtsson skriver:

  Du ska vara mkt stolt över din blogg för du måste ju lägga ner mkt tid för att få till alla fina bilder o recept. Hittade din blogg för några år sedan o det första jag gjorde var den där enkla päronkakan med färdig sockerkaksmix över. Jättegod sen var jag fast o tipsade dottern o flera på jobbet så den kakan cirklade runt ett tag…du är verkligen värd det du tjänar. Kram Carina

 • Evelina skriver:

  Heja dig!!! Hoppas du tjänar jätte mycket!!! Älskar din blogg och alla roliga/härliga inlägg. Låt alla energitjuvar ta någon annans energi och fortsätt som du gör.
  Kram

 • Marita skriver:

  Jättebra skrivet Victoria. Jag har ärligt aldrig tänkt på hur mycket du tjänar på din blogg. Det rör mig inte i ryggen. Du har en superblogg som jag läst i många år och det kommer jag fortsätta med. Gillar den eftersom du får med ALLT enl. mig. Och wow vilket enormt jobb du lägger ner varje dag. Här snackar vi inte 40 tim. arbetsvecka precis.Önskar dig allt gott och stort lycka till det är du värd❤

 • Anna-Maria skriver:

  Väldigt bra inlägg! Varför tror folk att man jobbar gratis? De har verkligen inte fattat att det är ett jobb att blogga och de har inte heller fattat hur mycket tid det tar. Att blogga är en livsstil och man tänker på det hela tiden. 365 dagar om året, dygnet runt.

  http://stureplan.se/bloggar/bloggkommentatorerna/2013/05/06/are-you-not-entertained

  Ha en fin dag i solen!

 • Eva skriver:

  Hej! Jag förstår absolut att det måste vara ett heltidsjobb att driva en blogg på det sätt som du gör.
  Självklart ska du tjäna nånting på allt jobb du lägger ner.
  Ha d gott fina du:-)

 • Anne skriver:

  Tack Victoria för en underbar blogg! Och självklart ska du ha betalt för allt arbete du lägger ner. De som säger något annat är bara avundsjuka!

 • Mamma med M skriver:

  Som alltid, riktigt bra skrivet.
  Din blogg är en riktig inspirationsblogg, både när det gäller mat o vardagslivet…positiv anda, en härlig livslust och ni verkar vara en mysig familj.
  Har följt din blogg några år..och har inga planer på att sluta med det.
  Tack för att du delar med dig!

 • Therese skriver:

  Heja dig Victoria!!
  Så trist med avundsjuka människor som inte har nåt bättre för sig än att klaga.
  Tycker din blogg är toppen! Älskar att få inspiration av din matlagning & jag är kock.
  Stor kram till dig & din familj!

 • Veronica skriver:

  Väldigt bra skrivit!!
  Har läst din blogg väldigt länge, du är väldigt duktig och ger mig mycket inspiration inom både matlagning och mode/inredning.

  Att människor kan vara så otroligt avundsjuka, typiskt svenskar??
  Tycker du är grym och förtjänar varje öre du tjänar på bloggen.
  Bloggandet tar otroligt mycket tid!

  Tack för en grym blogg!!

 • Carro skriver:

  Jättebra skrivet!

 • MalinSt skriver:

  Jag tycker det är helt rätt att tjäna pengar på sin blogg! Kan man – så varför inte.

  Sen när det gäller trovärdigheten på vad man tycker om saker (sponsrad eller inte) så är det ganska tydligt hur det skrivs i olika (inte bara din) blogg. Nu senast har nog Dove haft en bloggkampanj med sin lotion med BUS. Läser man många bloggar så står det på vissa att det är i samarbete med Dove, eller att det är en annons. På de bloggar där någon i exakt samma veva skriver att de precis köpt in denna produkt på någon skönhetsbutik och att det är det bästa som finns – då tappar jag lite trovärdighet för just den bloggaren.

  Din nya – alldeles egna sida är jättefin. Du gör ett bra jobb.

  //Malin

 • Milla skriver:

  Victoria, du har förklarat så himla bra vad det handlar om. Det är nog många – lite inskränkta – som inte förstår vad det handlar om att driva något alldeles eget och unikt, eget företag helt enkelt. Alla vi som bloggar har ju inte alls samma driv, tid, kunskap, behov, förutsättningar, vilja – ja allt det som tar bloggen ett steg till. Och som du gör så proffsigt och lyckats med så himla bra! Skulle jag inte vara nöjd med det eller tycka att det sticker i ögonen med reklam eller vad det nu må vara så skulle jag dra direkt och inte hålla på att påpeka en massa trams. STOR KRAM!

 • Eva skriver:

  Mycket, mycket bra Victoria. Så bra jobbat sedan 2005 också. Att göra det man vill och brinner för är så viktigt och går om man verkligen strävar dit. Och du har ju även en lång bakgrund med jobb utomlands och lång utbildning. Allt är inte bara rosor i vardagen men du förmedlar verkligen att vi bör sätta guldkant på den. Mycket bra jobbat! Jag vet vilket oerhört jobb det är som ligger bakom. Och att vara anträffbar och ha sitt jobb med sig 24/7 är ju rätt speciellt. Stor kram<3

 • Malina skriver:

  Bra skrivet! :)

 • Alli skriver:

  Bra skrivet!! Jag gillar din blogg för att du och den inspirerar mig! Mycket tips om allt möjligt, fina bilder och massor av goda recept! Jag har provat många av dom!
  Jag läser hellre din blogg än köper en tidning just för att jag får mixen på Matplatsen. Inte många tidningar dom har lyckats med det än…
  Klart du ska tjäna pengar på bloggen, den måste ta mycket tid!

  Tack för att du inspirerar!!
  Kram Alli

 • Emma skriver:

  Men hallå, din blogg är ju superbra, jag är verkligen avundsjuk på dig som lyckas så bra:) o till skillnad mot många andra så kan jag erkänna! Jag älskar dina klädtips o recept! Du har visat mig en ny värld o inspirerar mig till o kanske själv våga bygga upp något, jag fattar inte hur folk orkar! Klart du måste ha sponsorer.. Skulle oxå vilja ha en sådan fin blogg! Kram

 • Jenny Holm skriver:

  Jag tycker du gör ett jätte bra jobb och synd att du ska behöva skriva ett sådant inlägg för att idioter/avundsjuka gnäller på dig.
  Kram!!!! :)

 • Rebecca skriver:

  Bra skrivet!!

 • Åsa/Keramikrik skriver:

  Jättebra skrivet Victoria!
  Jag tycker du gör ett fantastiskt bra jobb och du är verkligen seriös.
  Du är alltid så inspirerande och dessutom himla duktig på att svara dina läsare när de kommenterar både i bloggen, på FB och Instagram.
  Du ska absolut vara stolt över din fina blogg (nya sidan är toppen) och fortsätt jobba som du gör.
  Ha en härlig vår!
  Kram från Åsa

 • Mia Jumlin skriver:

  Härligt Victoria! :) Jag har aldrig ifrågasatt dig och kommer aldrig göra det heller. Jag älskar din blogg och tackar dig för allt du delar med dig av, kanske framförallt för alla recept :) Jag har gjort en liten egen ”Victorias-receptbok” där jag klippt och klistrat in mina favoriter av dina recept (ja den är full nu..) :)

  Stor kram och fortsätt göra det du är så bra på!

 • Nazima skriver:

  Jättebra skrivet, Victoria! Och jag måste säga att jag uppskattar din ärlighet i att du berättar som det är och inte hymlar med något, tycker annars många bloggare gör det.
  Sedan gillar jag verkligen blandningen i bloggen, så fortsätt som du gör!!!

  Stor kram och tack för all inspo vi får här!

 • Jenny Johansson skriver:

  Skit i det negativa och sug åt dig av det positiva. Svensk avundsjuka är så himla tråkigt! Du gör ett kanonjobb och jag ( och såååååå många andra) tycker det är skitkul att läsa om en annan småbarnsmamma och dennes vardag, med lite guldkant! Sträck på dig och var stolt, för du gör ett FANTASTISKT jobb!

 • al68 skriver:

  Förstår dig precis, jobbar ju med reklam så jag förstår hur det fungerar. Är så tacksam för att du delar med dig av allt, speciellt dina goda recept ; ). Vet inte hur många år jag följt dig, men det är MÅNGA. Du är en sann inspirationskälla och jag hoppas att du fortsätter länge.

  Ha en skön måndag, snart cyklar jag in till stan och lunchar med systeryster, kram kram

 • Charlotta skriver:

  Word Viktoria! Och det där med köpta inlägg – ja, jo de erbjudanden får jag också ibland men det tackar jag alltid nej till med hänvisning till att jag bestämmer vad jag ska skriva om och hur och det är alltid mina åsikter.

  Det är inte ett seriöst sätt att samarbeta med en bloggare på – de företagen förstår inte att en blogg är en redaktionell produkt. Inte ett ställe att köpa texter på!? Jag upphör inte att förvånas hur usla en den förfrågningar är formulerade. Nej tack säger jag!

  Däremot är ju annonser på själva sidan en annan sak. Det är ju precis som i en tidning – det finns redaktionellt material (bloggen i det här fallet) och så det finns det köpta annonssidor.

  Du har en jättebra blogg som du med all rätt ska vara stolt över. Har en liknande resa med min blogg även om du drar betydligt fler läsare :-) Men det är ett långsiktigt varumärkesarbete man ägnar sig åt och den resan är fantastiskt spännande, rolig och utmanande!

  Kör hårt! :-)

  Varma hälsningar Charlotta
  http://blogg.familyliving.se/tillbakadaralltborjade/

 • Ann-Sofie skriver:

  Så bra skrivet, på pricken :) Jag går in här för att få inspiration, till både det ena och det andra. Gillar mixen av allt och jag uppskattar verkligen när man får en glimt av familjen, av ditt vardagsliv. Förstår att det tar en stor del av din tid att fota uppdatera och fixa tävlingar. Jag önskar att jag både hade knskapen, tiden och möjligheten att driva en populär blogg. Ser fram emot nästa inlägg! kram ♥

 • Daniella skriver:

  Jag tycker det är helt perfekt!

 • Lise-Lott skriver:

  Men seriöst?! Att folk har så lite att göra så de måste klaga, det är ju bara sluta läsa om det inte passar!!
  Du gör det bra som det är, fortsätt så!!
  :)

 • Lotte skriver:

  Jag gillar din blogg just därför att det är just en blandning av allting :-)
  http://www.lotte4.blogspot.com

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen