Samurajkyckling

ch2 ch1

Sååå god (och snygg) kryddblandning från Nicolas Vahé

 

Mamman V/S Vällingen, 1-0

När det gick upp för den lille vällingälskaren att det inte blev nån välling mitt i natten så var det inga glada miner och när han väl lugnat sig så fick jag aaabsolut inte gå ut ur rummet så jag låg som en kanelbulle i den lilla sängen. Vid 6 snåret lyckades jag smita ut och la mig i sängen exakt 10 minuter innan väckarklockan satte fart. Trött är bara förnamnet.

TACK för alla tips!! Det känns alltid bättre när man hör att man inte är ensam och det känns alltid bra med ”beprövade” tips som funkat för andra. Nu vill vi inte sluta med vällingen helt, en flaska när han lägger sig får han gärna ett tag till – han är ju bara 2 år, men det där småätandet om nätterna vill vi vänja honom av med. (Olivia drack aldrig välling så fenomenet är liksom nytt).

Nog om det. Nu ska ni få en god kycklingrätt i stället. God att servera som den är med en sallad till (LCHF) eller till ris eller pasta. Vi åt spagetti till, äter sällan pasta men nu är jag inne i nån pastaperiod och mums så gott det var!!!

Samurajkyckling

4 kycklingfiléer
1 pkt bacon
100 g champinjoner
1 gul lök
Smör att steka i
1 liten burk taco sås medium
1 dl créme fraiche
1 dl grädde
Kycklingkrydda
Salt & peppar
Persilja

Bryn kycklingfiléerna i smör. Krydda med salt, peppar och rikligt med någon god kycklingkrydda. Stek i en annan panna bacon, svamp och lök tills de fått fin färg. Häll detta över kycklingen och tillsätt tacosås, grädde och creme fraiche. Låt puttra tills kycklingen är genomstekt och såsen tagit smak ordentligt. Smaka av med salt & peppar. Klipp tillslut över lite färsk persilja, så gott till!

ch3 ch4 ch8

Mustigt och gott, perfekt i detta vinterväder. Testa detta!

ch5 ch7

Blusen är av märket Culture och finns hos Smultrongården. Söta detaljer som ”skinn”-kanter och fin knapp.

Nu ska jag beställa lite nya kapslar från Nespresso. Eller väldigt många menar jag, lär behövas framöver.

Önskar er en fin dag!

KRAM

0

20 reaktioner på “Samurajkyckling”

 • Andi skriver:

  This is a neat sumamry. Thanks for sharing!

 • Martina skriver:

  Saknade uppslag till kvällsmat och testade detta recept, ny favorit i familjen – supergott:)!!. Barnen tog två gånger händer inte ofta. Rekommenderas starkt och snabbt tillagat.

 • Anita skriver:

  När min stora pojke var liten åt vi middag kl. 16 och även han. Sedan vid kl.18 skulle han ha sin vällingflaska när han gick o la sig. Sov sedan hela natten. Besvärligt när de vill ha nattmål när de börjar bli lite större.

 • monica skriver:

  när min dotter skulle sluta med välling så gjorde vi som du sa bara att näpp kom nu ihåg att ingen välling i natt om du vaknar,hon vaknade nån natt och sen var det över å visom gruvat oss så för att nu kommer vi att få kämpa i flera veckor så håll ut.välling innan sängdags japp men inge mer

 • Annica skriver:

  Hej, finns nu att köpa på Ica (nespressokapslar) i alla fall i Göteborg. Tips! kram

 • Wictoria skriver:

  Vart är det snygga halsbandet ifrån?

  /Tack för en bra blogg hälsar Wictoria

 • Annica skriver:

  Hej, låter fantastiskt gott:) vill gärna ha receptet på lasagnen också snälla, Kram

 • Towe skriver:

  Ser riktigt smarrigt ut! Nu ska jag surfa runt hos dig och leta efter inspiration till skaldjursplatå. På lördag är det skaldjursplatå dags, det är ju så gott när man gör det själv också. kram towe.

 • Sandra⭐️ skriver:

  Hej fina du!
  Var kommer din snygga stekpanna ifrån? Har snöat in på vitt vitt ;)
  Kram

 • Lina skriver:

  Hej! Vad har du för foton på kylskåpet? Är det egna foton på magneter? Var har du gjort dem? Superfina i alla fall!
  Hälsningar Lina

 • Helena skriver:

  Vi måste också köpa kapslar men är nya i sverige så vart köper man dem online billigt? Innan handla jag dem alltid i Nespresso affären i Oslo.
  Ha en bra dag!

 • Therése skriver:

  Ett bra tips ang barn som inte låter en gå igen på natten är att köpa en stor säng till barnen. Alltså inte hålla på med juniorsängar. Det eller en madrass under deras säng man kan dra fram. Då kan man ju sova där, helt ok i alla fall.

  Hoppas natten blir bättre!
  Kram Therése

  • Victoria Riis skriver:

   Tack för tips, Olivia har en stor säng så där får man plats. Men Sebbe har alltid älskat sin juniorsäng han fick ärva av henne och tidigare har jag aldrig behövt ligga i den så jag hoppas det är snabbt övergående :)

   Kram

 • Ingela skriver:

  TAck för tipset! Måste testas, kanske redan i helgen! kram! Testa gärna om fler webbshopar!! Kram!

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen