Samurajkyckling

Sååå god (och snygg) kryddblandning från Nicolas Vahé

ch2
ch1

 

Mamman V/S Vällingen, 1-0

När det gick upp för den lille vällingälskaren att det inte blev nån välling mitt i natten så var det inga glada miner och när han väl lugnat sig så fick jag aaabsolut inte gå ut ur rummet så jag låg som en kanelbulle i den lilla sängen. Vid 6 snåret lyckades jag smita ut och la mig i sängen exakt 10 minuter innan väckarklockan satte fart. Trött är bara förnamnet.

TACK för alla tips!! Det känns alltid bättre när man hör att man inte är ensam och det känns alltid bra med ”beprövade” tips som funkat för andra. Nu vill vi inte sluta med vällingen helt, en flaska när han lägger sig får han gärna ett tag till – han är ju bara 2 år, men det där småätandet om nätterna vill vi vänja honom av med. (Olivia drack aldrig välling så fenomenet är liksom nytt).

Nog om det. Nu ska ni få en god kycklingrätt i stället. God att servera som den är med en sallad till (LCHF) eller till ris eller pasta. Vi åt spagetti till, äter sällan pasta men nu är jag inne i nån pastaperiod och mums så gott det var!!!

Samurajkyckling

4 kycklingfiléer
1 pkt bacon
100 g champinjoner
1 gul lök
Smör att steka i
1 liten burk taco sås medium
1 dl créme fraiche
1 dl grädde
Kycklingkrydda
Salt & peppar
Persilja

Bryn kycklingfiléerna i smör. Krydda med salt, peppar och rikligt med någon god kycklingkrydda. Stek i en annan panna bacon, svamp och lök tills de fått fin färg. Häll detta över kycklingen och tillsätt tacosås, grädde och creme fraiche. Låt puttra tills kycklingen är genomstekt och såsen tagit smak ordentligt. Smaka av med salt & peppar. Klipp tillslut över lite färsk persilja, så gott till!

ch3
ch4
ch8

Mustigt och gott, perfekt i detta vinterväder. Testa detta!

ch5

ch7

Blusen är av märket Culture och finns hos Smultrongården. Söta detaljer som ”skinn”-kanter och fin knapp.

Nu ska jag beställa lite nya kapslar från Nespresso. Eller väldigt många menar jag, lär behövas framöver.

Önskar er en fin dag!

KRAM

LOADING..