Grillat är godast

gr2

 

Goddagens!

Fler som grillade i går kan jag tro?? Vi körde med marinerad fläskkarré, en himlans massa såser, sallad, grillad ananas, baconlindad haloumi.. ja lite av det mesta.

gr1
gr3
gr4
gr7

Och en krämig rotfruktsgratäng till. Mums!! Recept på den här:

2 stora potatisar
1 stor morot
1 stor palsternacka
1 gul lök
1/2 kålrot
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm muskotnöt
ca 150 g riven västerbottenost
3 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
salt & peppar

Skiva rotfrukterna ganska tunt. Lägg i en bunke, slå på grädden, vitlök, muskotnöt, salt & peppar plus ca hälften av osten och rör om. Häll ner allt i en smord ugnsform. Strö resten av osten över och lägg folie över formen. In i ugnen, 225 C ca 45 min – 1 timma Känn efter med sticka. När rotsakerna börjar bli mjuka så ta bort folien och låt stå ca 10 min tills ytan fått fin färg och gratängen är mjuk.

gr6

Mitt i städartagen här hemma. Vi röjer och kör till tippen i skyttetrafik. Hoppas hinna med en sväng till blomsterhandeln och ikea med men det går lite i slowmotion när en liten lintott rymmer mest hela tiden 🙂

KRAM på er och hoppas ni har en skön helg!

LOADING..