Hello Africa

k13

Vilken kväll! Satt i spabadet och drack bubbel långt efter att solen gått ner och njöt av kvällen.

 

Hej hej!

Vaknat ovanligt pigg trots sen kväll med bubbel & bubbel i går och denna tryckande värme som får sovrummet att koka. Varenda fläkt i stan verkar slutsåld, pust!

Vännerna i huset bredvid som flyttat till Afrika är hemma för semester hela aug, tjohoo. I går satt vi ute i den ljumma kvällen och åt kräfträkor (eller heter det räk-kräftor?) med tillbehör och bubblade i bubbelpoolen och pratade kvällen lång.

k7

Har ni inte testat kräfträkor så måste ni göra det. Blir sååå gott! Som att äta kräftor fast i mer lättskalad variant 🙂 Superenkelt att göra, förbered dem dagen innan och låt stå i kylen ett dygn så blir de perfekta!

Räkor i kräftlag

1 kg frysta räkor (tinas ej!)
2 liter vatten
1/2 dl grovsalt
2 knippen dillkronor (ca 15 kronor)
1 1/2 msk socker

Koka upp vatten, salt, socker och hälften av dillen. Låt sjuda några minuter och låt sen lagen kallna. Lägg de frysta räkorna i en bunke och blanda med de resterande dillkronor. Sila lagen och häll över räkorna. På med lock och ställ i kylen ca ett dygn. Servera med en krämig västerbottenpaj och hemlagad majonnäs. Såååå gott!

k1
k2
 
k9

Godaste Västerbottenpajen

Pajskal:
3 dl vetemjöl
125 g smör
1 msk kallt vatten

Fyllning:
4 ägg
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
200 g västerbottenost
salt & peppar

Blanda samman pajdegen och tryck ut i en pajform. Förgrädda 10 min i 225 C.

Vispa samman ingredienserna till fyllningen och grädda pajen i 200 C, ca 20-30 min. Den ska fortfarande vara lite lös och dallrig i mitten, den sätter sig lite när den svalnar. Servera den ljummen eller kall.

k10

Hemlagad majonnäs (finns ingen godare köpevariant, detta blir aaabsolut godast!)

2 äggulor
1 msk vinäger
1 msk dijonsenap
salt & vitpeppar
ca 3 dl matolja/rapsolja (neutral smak! inte olivolja och dyl)
ca 1/2 dl mjölk

Blanda ägg, vinäger, senap, salt & peppar i en skål. Blanda med stavmixer. Häll på lite olja i taget och kör runt med stavmixern så det blandar sig ordentligt och tjocknar. Fortsätt tills all olja är i. Späd tillsist med mjölk till lite tunnare konsistens.

k8

Supergott i denna värmebölja! Juli 2014 måste ju gå till tiderna till den varmaste härligaste soligaste nånsin??! Det här med svensk sommar när man letar skugga att sitta i, bästa jag vet! Helt fantastiskt!

k11
k12

Skrattade ihjäl oss åt Emelies vurpa på studsmattan! Det var bollar och ben åt alla håll, hahaha

 

Ha en underbar dag!

KRAM

 1. Hej.
  Visst hade ni köpt poolen från Rusta. Undrar bara om ni sett att de återkallat ett antal pooler eftersom de blivit strömförande. Det kanske inte alls är modellen ni har, men tråkigt om det är det och ni missat informationen.
  Härlig blogg du har.
  Kram

  1. Hej. Tack för omtanken men nej det är inte dessa året om pooler utan de två de visar på bild på rustas sida. Som tur är!!

   Kram

 2. Ja jag tycker hela sommaren varit magisk solig, varm och helt underbar =)

  Jag var arbetskollega med Emelie för några år sedan =) Hur gör dom med sitt hus när dom numera bor i Afrika?

  Kram

  1. Vad roligt 🙂 världen är liten. De hyr ut huset medan de är borta, med start efter denna sommar. Så just nu bor de där 🙂

   Kram

 3. Den där västerbottenpajen hade jag gärna gjort nu till alla skaldjur man frossar. Men bor i Spanien under ett år och det verkar inte finnas västerbottenost här. Men letandet fortsätter i alla tänkbara affärer som har svensk mat..:)

 4. Idag ska vi äta just detta till middag tillsammans med lite gott vin. Blev så sugen när jag såg ditt inlägg. Ska för första gången i mitt liv göra en majonäs. Ditt recept låter enkelt men håll tummarna för mig ändå! Önskar dig en härlig fredag kväll

 5. Hej och tack för den bästa bloggen 🙂
  Jag undrar var era markiser (eller vad jag ska kalla dem) kommer ifrån som ni har på bilden i detta inlägg? De över utemöblerna på trädäcket 🙂

 6. Hej!

  Är nu i sista dagarna av att ta ett beslut kring spabad och det står emellan Rustas som ni har och Bauhaus Rimini för 35’…. Skulle betyda massor med lite feedback kring Rustas pool. Tycker ni att den låter mycket? Tar det lång tid att värma vattnet? Är det bra tryck i massagestrålarna? Ser att ni också har poolen uppe på en altan, när dom leverera poolen kom dom då med bil som har lyftkran?

  Skulle betyda massor med lite hjälp i min beslutsångest…

  Kram

  1. Vi lyfte den på plats själva (ett gäng starka karlar :-)) låter inte mkt alls och vi är jättenöjda på alla sätt!

   Kram

   1. Tack snälla för svar!! Blir nog ett sånt… Just nu målas huset om men så fort det är klart ska spabadet beställas 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..