Kung Carl & Grönan

kc7
kc1

 

God morgon nya vecka!

(Och atjoooo fy farao vad förkyld jag är i dag och dessutom så ont i ländryggen så jag inte kan böja mig trots värktabletter. Sebbe fick ta på mig skorna i morse när vi gick till förskolan och varje hostning känns som knivar. Tips på what to do??)

Checkade in på Hotell Kung Carl i lördags, ett av favorithotellen i Sthlm. Ligger mitt i smeten (Stureplan) med gångavstånd till allt. Och urcharmigt med högt i tak och gammaldags stil. Inte bott där med barn förut men familjerummet vi fick var verkligen toppen. Våningssäng till de små, gissa exalterade! Och i en garderob/hall stod korgar med leksaker och böcker att leka med. Sån enkel gest men sååå uppskattat.

kc2
kc6
kc3
kc5
kc4

Åt middag i deras restaurang på kvällen, Kung Carls bakficka – Tre Rum & Kök. Barnen fick pannkakor med sylt, grädde och chokladsås (!) och Micke och jag beställde varsin 3-rätters med bla kantarelltoast, kalv entrecote och creme brulée. Yummi! (Bara älskar engångsunderläggen med besticken, nån som vet om de finns att få tag i?)

ckb2
ckb1
ckb6
ckb7
ckb4
cm1
cm2
ckb3
cm3
cm4
cm5
cm6

Började söndagen med rejäl sovmorgon (eller ja lugn i backen Sebbe vaknade 06.30 men roade sig med tågbanan i förvånansvärt många timmar så vi kunde dra oss. Sovmorgon var nog fel ordval :), klev upp lagom till brunchen och tankade en massa energi inför grönan. Älskar brunch!! Fanns mycket gott, extra plus för kycklingklubbor hälsar Sebbe som åt typ 10 st (bästa han vet) och godisklubbor (åt nog 10 såna oxå). Varma mackor, caesarsallad, ribs, bacon, äggröra, räksallad och marängsvisch bla på mina tallrikar. Ojoj så gott.

br1
br2
br3
br4

Och sen avslutade vi helgen med Gröna Lund. Det skulle vara uppehåll och SOL hela söndagen nämligen men så fort vi kom till biljettkassan öppnade sig himlen och sen vräkte regnet ner i omgångar. Siktade in oss på attraktionerna under tak (typ kärlekstunneln och lustiga huset) men det gjorde ju alla andra med så köerna var gigantiska. Dyngsura!! Efter nån timma lyckades vi få tag i ponchos åtminstone. Nöjda barn ändå, roligaste dagen i år tydligen. 🙂

IMG_6772.JPG

Nu ska jag ska faktiskt göra något jag aldrig gör, unna mig att vara sjuk och krypa ner med ipren, en påse halstabletter, nässpray och varm choklad i sängen och se en film, kurrera mig och vila ryggen. Mår verkligen pyton och ska lyssna på kroppen för en gångs skull.

Önskar er en finfin start på veckan. Dela gärna med er vad ni hittat på i helgen, det är så kul att läsa!

Stor kram på er!

 1. Hej! Låter som en härlig helg i Stockholm. Krya på Dig kramar. Låter bra att lyssna på kroppen. Vetevärme kan ju lindra lite ( beror ju på vad för typ av smärta förstås) liniment spikmatta massage är några fler tips som du ju såklart känner till. Men vila och gå t sjukgymnast/läkare om det inte går över på ett par veckor. Själv ska jag kolla klart (somnade i från den i går) på den ljuvliga filmen Mr Morgans sista kärlek. Måndag fm är nog den enda lugna stunden denna vecka. Ha det så bra du kan. Kram Lina

 2. Usch stackars dig som blivit sjuk :(. Sjuksyster här undrar om du har ont i ryggen av annan orsak el kan det vara så att det är relaterat till förkylningen ( hostning/lungorna)? Stor varm krya på dig kram <3

  1. Nej jag tror jag suttit/sovit/buritbarn tokigt bara, får lätt ont i ryggen då.

   Tack för kryapåmigkramen. Kram tillbaka!

 3. Trist att vara sjuk! Krya på dig! Är också hemma idag, höstens första vab-dag. Det tig inte lång tid efter semestern !

  1. Tack! Nej det dröjer väl inte länge här heller, de åker nog på min förkylning snart.

   Krya på er!
   kram

 4. Hej, ville bara säga att det låter som början till ryggskott. Då ska du absolut inte ha värme på ryggen då det är inflammation. Googla på övningar vid ryggskott och gör dessa. Då luckrar du upp och kan slippa ett riktigt ryggskott, det är inget kul alls. Talar av erfarenhet. Super bra blogg du har och krya på dig. Du gör rätt i att unna dig en vilodag 🙂

 5. Usch vad trist att du är sjuk, skickar en massa krya-på kramar ❤️
  Vilken härlig helg ni haft, så kul med små tripper som uppskattas av hela familjen!
  Själv har jag forit runt som en taxi( blir lätt så med stora barn som ska vara på alla möjliga ställemn, gärna mitt i natten..) och tittat på fotboll, druckit vin och umgåtts med vänner. Skjutsade maken till tåget igår, konferens HELA vecka, så det blir toppstyrning hemma nu…hehe och fjärrkontrollen är MIN:)

  Vila nu ❤️

 6. Hej! Härligt med hotellvistelse och Grönan:) Trist att du är sjuk nu, krya<3
  Jag har varit på 50-årsfest i lördags , mannen fick vara hemma med ont i halsen och feber. Igår var det kalas för min yngre syster så då var vi där på gott fika och fick gosa lite med hennes bebis som är snart 4 månader:) Nu till ryggen, skickar dig en länk och hoppas du kan öppna den, det är 3 övningar som är sååå bra, har hjälpt mig mycket när ryggen kraschat.Kram Jeanette
  http://jardenberg.se/bota-ryggskott-sjalvhjalp-marknadsforing-som-fungerar/

 7. Hej fina Victoria!

  Ni verkar haft kul ändå, trots regnet, vilket inte var förvånande antar jag då ni verkar vara regnförföljda!

  Lider med dig och ryggen! Mitt tips är att äta Voltaren några dagar, maxdos, samt vila och ta lugna promenader! Absolut inga lyft eller sneda vridningar… Det brukar hjälpa mig… Jag har ett opererat diskbråck så vet hur vidrigt det är med ryggont!

  Sköt om dig och krya på dig!

  Kramar

 8. Åh vilken härlig helg i huvudstan ni fick, trots regn… Jag var på släktkalas i helgen, vi var 64 st & då var det ändå några som hade förhinder(!) så kul att träffa sina kusiner som man bara ”ser” på FB annars & så roligt för ”di gamle” att få se våra barn annat än bara på bild 🙂 Vi kör inskolning på föris denna veckan & på torsdag börjar man riva vårt uterum då vi skallbygga till, alltså borde jag rensa & lägga ner i lådor så allt går snabbt att få undan men är heeeelt slut o ligger framför TVn o surfar på mobilen medans lillan sover som en stock efter att ha speedat loss med alla nya kompisar på förmiddan! Kram & sköt om dig!

 9. Inte roligt m förkylning! här kom den oxå började känna väldigt torr i halsen inatt o nu på jobbet har jag nog nyst en sisådär 200 ggr, usch! Krya på dig ! Härligt att se bilder från er sth tripp:)! Själv var vi till sth på 30-års fest i helgen:)! / Marie-Louise

 10. Mysig helg ni haft trots regn. Läser bloggen dagligen, men det är sällan jag skriver ner nåt till dig. Är väl en sådan som skriver bara när jag har nåt vettigt att säga, annars är jag tyst:-). Därför tänkte jag nu tipsa om ett klipp på youtube för onda ryggar. Kan tyvärr inte länka men, sök på ryggskott, det är Fredrik Jensen som är Naprapat som visar en kanonövning för onda ryggar.

  Lycka till och krya på dig!

 11. Usch stackars dig, fy att så må såå dåligt. Hoppas du kryar på dig fort 🙂

  Här har det flyttats i helgen. Vi flyttade till hus från lägenhet. Ett äldre hus så det är mycket att renovera. Sovrummen är klara, eller i alla fall målade osv. Men sen kommer vi göra allt lite allt eftersom. Så det var min helg. Nu ska jag snart åka till doktorn och göra ett mindre trevligt besök 🙁

  Kram och krya på dig stort!
  PS. om du inte har något för dig sängen kolla gärna in min nystartade blogg.

 12. Hej!
  Visst är Stockholm underbart! Hoppas ni hade en bra helg!
  Har du problem med ryggen? Tänkte så du inte åkt på UVI? Vi kvinnor åker lätt på det 🙁 men enkelt att ta en urinsticka hos din husläkare. Hoppas du snart mår bättre! Sari

 13. Hej, det var länge sen jag skrev nu och undrar när var det du och Micke var i Barcelona? Har surfat runt lite i bloggarkivet men hittar inte inlägg om resan. Jag tror att det var ca två år sedan. Vi ska snart dit och vill ha lite tips.
  Krya på dig!
  Kram

 14. Jag måste få höra med dig om det är bordslampan Kartell ( eller Barocko, vetinte skillanden riktigt 😉 ) som du har på ditt sidebord i matsalen?
  Jag är såååå sugen på en sådan men eftersom den kostar en slant kollar jag runt lite hur den ser ut
  ” uppställd ” på plats 😉
  Får man fråga vart du har köpt din i så fall?

  Tack för övrigt för alla underbara recept och att du delar med dig av din familj och vardag!
  Så inspirerande och härligt att få ta del av detta!

  Önskar dig en fin dag!
  Kramar Jenny

  1. Den där lilla är en kopia köpt på Lamplagret i Örebro för länge sen 🙂 Har en stor äkta Kartell också, underbara är de!

   kram och ha en fin dag!!

 15. Vilken otur med förkylning och regn när ni var i Stockholm… Hotellet ser verkligen härligt ut! Bra idé med leksaker! Konstigt nog inte så vanligt på familjerum! Vi bor på Värmdö. I helgen var mina föräldrar från Skåne här. Vi hade kräftskiva. Gjorde urgod och lättgjord Caymansås till skaldjuren. Rekommenderas! Vila på och krya på dig!

  1. Hej! Har sökt med ljus och lykta efter recept på caymansås men ej funnit något. Vore dig mycket tacksam om du vill skicka det till mig. Mvh, Lasse S

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..