Change of plans

k1
k2

 

Goddagens

 

Lite piggare Sebbelutt i dag men gårdagen var ingen hit. Lille plutten. Inte mkt sömn i natt heller men i dag verkar det vända. Håll tummarna. Nu hoppas jag bara resten av familjen klarar sig för till helgen ska vi på liten kryssning med grannarna och barnen är såå pepp! Och jag med 🙂 Det räcker med att dagens planer blev inställda tycker jag. Micke och jag skulle åkt upp till Sthlm i kväll och varit med på Åses bokrelease och ätit på restaurang och sovit på mysigt hotell i Gamla Stan men det var ju bara att avboka nu. Det blir en kväll i pyjamas och Lazytown i stället 🙂

Tips på en god kycklingrätt får ni här.

Chicken a la champ
2 port
2 kycklingfiléer
1 liten burk hela champinjoner
2 dl grädde
1/2 dl creme fraiche
1 msk tomatpuré
1-2 tsk Knorr kött & grillkrydda
1 tsk soja
salt & peppar
1/2 vitlöksklyfta
finhackad bladpersilja

Stek kycklingfiléerna nästan färdiga. Hacka champinjonerna grovt och lägg i stekpannan. Låt fräsa med en stund. Häll på grädde, creme fraiche, tomatpuré och soja. Pressa i vitlök och krydda med grillkrydda, salt & peppar. Låt puttra tills kycklingen är genomstekt och klipp lite persilja över. Servera med ris eller blomkålsris, mums!

Kram på er!

 1. Usch vad trist och blä för magsjuka! Så synd att ni missar Åses fest ikväll, det är ju alltid mysigt att komma iväg.
  Jag spritar mig för fullt, går magsjuka på jobbet och på söndag lyfter vi mot solen och vi SKA INTE bli sjuka….

  kram

 2. Trist med inställda planer men vad gör man. Vabruari är här, dagens lapp på dörren på dagis: det finns skabb bland barnen. Bläää, får lite panik bara vid tanken.

  Kika in pp min blogg för ett tips på bra film, om mat, vänskap och att följa sina drömmar.

  Kram

 3. Jag tycker att det är så svårt att steka kycklingfiléer och veta när de är klara. Hur brukar du göra, tar du tid eller plockar du fram en termometer?

  1. Lite olika, enklast eftersteka i ugn så de inte blir torra tycker jag men kollar med termometer annars.
   Kram

 4. Huahh, vi har magsjuka här med. Lång ikubationstid, 5 dygn mellan de som insjuknat. Hoppas hoppas ni klarar er, våran har dock varit ganska lindrig ändå.
  Kycklingen ser supergod ut.

 5. Hej!

  Jag har en fråga du säkert svarat på några tusen gånger förut, och sparkar du bakut av tristess är det fullt förståeligt =).

  Jag undrar hur som helst om hur du lever ditt LCHF-liv. Jag har testat LCHF några gånger och upplever att jag mår bra av det – godissuget släpper, liksom de känslor av ständig småhunger jag ofta har. Tyvärr har jag svårt att hålla fast i dieten då en av mina största koppla-av-ventiler efter en stressig dag är att få stå i köket och baka, gärna både matbröd, mjuka kakor, croissanter och wienerbröd (som jag vet att du också gillar!).

  Jag har sett på dina ”LCHF-tallrikar” att det ibland förekommer någon liten croissant, potatisgratäng eller annat kolhydratladdat och jag (gissar) att du i alla fall ibland äter lite av goda (sockriga) efterrätter och kakor du bakat.

  Det jag undrar är alltså… Kan man våga tro att det för en normalviktig person fungerar att tänka låghydratkost så långt som möjligt, men att IBLAND ändå smaka på den citronmarängpaj man fixat till eller en bit nybakat bröd? Hur strikt är du för att hålla dig i form?

  Ska man tänka ”strikt” i veckorna för att kunna koppla av under helgens restaurangbesök/bjudning med vänner och familj? Eller är det okej att hålla vardagstallriken till 90% LCHF men i största allmänhet undvika kolhydrater?

  Förlåt långt inlägg om något du säkert skrivit om/fått frågor om förut. Men jag har kommit till ett läge i livet där jag gärna vill ta ett långsiktigt beslut gällande kost och hälsa. Helt klart mår jag bra av LCHF, men lika klart är att jag uppenbarligen inte är beredd att helt säga upp mitt kärleksförhållande till kolhydrater…
  Nätet är fullt av tyckanden och tänkanden för eller emot, men det är svårt att hitta personer som tycks leva LCHF så som jag innerligt hoppas att det skulle kunna fungera.. !

  Tack för trevlig och fin blogg.
  Allt gott! // Caroline

  1. Ingen fara, fråga på!! Precis så gör jag, undviker kolhydrater så gott det går men är jag sugen på något så smakar jag. Tar en liten bit kaka/dessert/potatisgratäng eller vad det nu kan vara men oftast skippar jag de kolhydrats-tillbehören. Äter nästan aldrig mackor/bröd (äter finn crips!) och sällan vanligt ris, pasta eller potatis. Det räcker långt. I övrigt tänker jag inte så mkt på det, räknar aldrig några kolhydrater och äter inte strikt lchf på något vis, men mår så mkt bättre när jag inte äter så mkt kolhydrater så det går av farten numera att välja annat.

   kram

 6. Såg att du ville ha tips på restaurang i New York. Min dotter bodde där ett år o dansade på Broadway Dance Center så vi var där ett par gånger förra året. Alltså lova att ni besöker den här restaurangen som är hemlig. Men kom ihåg att boka bord minst två veckor innan, Det var det var så sjukt gott! Jag hittade tipset på Hanna Graafs blogg, vi varit varje gång vi varit i NYC

  http://petranyman.blogspot.se/2013/11/tips-pa-hemlig-restaurang-i-new-york.html

  Hoppas ni får en underbar New York vistelse! Här är det Thailand som står på tur! Kramar Petra <3

 7. Hej! Provade göra dem här rätten nu men blev lite fundersam, ska det verkligen bara vara 1/2tsk tomatpuré och 1 tak soya..? Såsen på bilden ser rätt mörk ut och det kan omöjligt 1 tsk soya göra..?

   1. Tack för svar! Jag ökade på med både soya och tomatpuré men min sås fick in närheten den fina bruna färg som din rätt har på bilden…måste gjort något annat galet, suck, jag kan verkligen inte laga mat 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..