Kladdkaka med kolafyllning och krispigt chokladtäcke

DSC_0309

 

Hej igen!!

 

Vi hade svärmor och Mickes bror med fam här i fredags och då bjöd jag på den här kakan till dessert. Fick smaka på detta hos min granne Lottie för några dagar sedan så receptet fick jag av henne (tror hon hittat det hos min gamla kollega Jennys matblogg) men jag gjorde om det lite så det passade mig. Använd mitt klassiska kladdkake-recept och använde färdigkokt kondenserad mjölk (dvs karamelliserad mjölk) men hittar man ingen sådan gör man det själv genom att koka en burk kondenserad mjölk i 3 h. Se till att den är täckt med vatten hela tiden och låt den svalna när den är färdig innan ni öppnar den.

 

DSC_0198

Kladdkaka med kolafyllning och krispigt chokladtäcke

Klassisk kladdkaka:
3 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
6 msk kakao
2 1/2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 krm salt

Fyllning:
1 burk dulce de leche (karamelliserad mjölk, färdig eller koka egen)

Topping:
3 dl rice kris pies
200 g mjölkchoklad

Smält smöret och låt svalna. Blanda samman de torra ingredienserna och rör sedan ner smöret. Rör ner äggen ett i taget tills en smidig smet. Häll hälften av smeten i en form med avtagbar botten (spänn gärna ett bakpapper i botten eller smöra/bröa formen). Klicka ut dulce de lechen och bred ut den lite försiktigt. Häll över den resterande smeten kladdkaka och se tills å den täcker kolasåsen. In i ugnen 180 C ca 25 min. Ställ den sedan svalt att kallna. (Den ska vara lös i mitten, det sätter sig sen!)

Smält chokladen till täcket över vattenbad. Låt svalna något och rör ner rice krispies. Bred ut smeten på kladdkakan och låt kallan. Servera med vispad grädde till. Yummi!!

 

DSC_0199
DSC_0310
DSC_0311
DSC_0312

 

Riktigt smarrigt så den här tycker jag ni ska testa!!

Kram!

 

LOADING..