Skagencheesecake

schee31

 

Hej hej

 

Den här klassikern måste ni bara göra till påskbordet, ni måste faktiskt. Den brukar vara mkt poppis och få mycket beröm!

 

Matplatsens Skagencheesecake

Botten:
Ca 6-8 skivor kavring
75 g rumstempererat smör

Cheesecakesmet:
400 g räkor med skal
4 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 burk färskost med pepparrotsmak
½ dl finhackad dill
2 msk röd stenbitsrom
½ finhackad rödlök
4 st. gelatinblad

Garnering:
100 g räkor med skal
1 citron i tunna skivor
1 burk röd stenbitsrom
dill

Mixa smör och kavring till en smulig massa. Tryck ut det i en form med löstagbar botten, klädd med fastklämt bakplåtspapper i botten. Ställ kallt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Skala och hacka räkorna grovt. Blanda dem med ca 3 dl av crème fraichen, majonnäsen och färskosten. Blanda ner finhackad dill, rödlök och stenbitsrom.

Krama ur gelatinbladen ordentligt. Värm resterande crème fraiche försiktigt i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och låt smälta på låg värme under omröring. Häll ner detta i cheesecakeblandningen och blanda ordentligt. Häll över smeten i formen och täck med plastfolie. Låt stå i kylen minst 5 timmar, gärna över natten.

Garnera cheesecaken innan servering med stenbitsrom, skalade räkor, citronskivor och dillkvistar.

 

schee2

 

Lova mig att den dyker upp på påskbuffén nu :) (har ni instagram så tagga den gärna så jag ser era varianter!)

 

KRAM

0

15 reaktioner på “Skagencheesecake”

 • Carolina skriver:

  Hej!

  Jag undrar vilken storlek på formen du brukar ha?

  Vänligen Carolina

 • ThereseH skriver:

  Har länge velat testa göra denna och nu kom jag äntligen till skott, såå god den var! och vacker

 • Jenny skriver:

  Men åh va gott det låter! Sitter dock just nu me en kräksjuk dotter så får väl se om vi andra klarar oss. I så fall ska den nog stå på bordet

 • Åsa skriver:

  Den här cheesecaken är så grymt god. Har gjort den de senast x antal åren på både påsk och midsommar och den gör alltid succé. Eftersom jag inte alls gillar pepparrot så kör jag på en naturell ost och det blir också jättegott. Vet inte om jag någonsin tackat för att jag får så mycket beröm alltid när jag bjuder på den här, så ett tack är väl det minsta jag kan komma med. Tack och glad påsk!
  Kram /Åsa

 • Camilla skriver:

  Den är ett stående inslag på julbordet och till midsommar, brukar ha i mer rom och även finhackad gravad lax i själva cheesecaken. Supersmarrigt! Måste nog fixa en nu till helgen när jag tänker på det… :D

  Glad påsk!

 • Åsa skriver:

  Den är fantastisk och jag kommer göra den i påsk igen :-)

 • Marie Bergman skriver:

  Åh det ser så jäkla gott ut!! :)

 • Mian skriver:

  Den vet jag en karl som hade dött för, men då får han göra den all by himself…haha : )

 • Katarina skriver:

  Gjorde den förra året och ÄLSKADE den! Ingredienserna står redan på inköpslistan så på fredag blir det en ny :)

  Min sambo tyckte tydligen den var lite besk förra året. Inget jag minns dock. Vet du vad det skulle kunna bero på?

  Tack för supersmarriga recept!

  • Camilla skriver:

   Jag tycker den kan bli lite besk om den får stå för länge, tror att det är på grund av rödlöken. Brukar därför försöka att göra den samma dag som den ska ätas.

  • Victoria Riis skriver:

   Testa att lägg rödlöken i iskallt vatten en stund när den är hackad så drar den ur den ev beska smaken och blir söt och mild och krispig istället!!

   Kram

 • Fnulan skriver:

  Jag är smart, jag ger receptet till mannen jag…. Puss

 • Anne-Li skriver:

  Den är fantastiskt god!Vi gjorde den senast till förrätt på Nyår, smaskens!

  Tack igen för en inspirerande och god :-) blogg.

  Glad Påsk!

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen