Såå god plommonmarmelad

DSC_9847

 

 

Hej hej

Sen jag upptäckte det här med syltsocker kokar jag marmelad i tid och otid. Det är ju så enkelt och sååå gott! Har alltid en klick god marmelad till ostbrickan och denna blev sååå god att ha till just ost.

Plommonmarmelad

500 g plommon
3 dl syltsocker
1 kanelstång
1 vaniljstång, snittad

Kärna ur plommonen och skär dem i små bitar. Lägg frukten, sockret, kanelstång och vaniljstång i en kastrull. Koka upp och låt puttra ca 10 min under omröring. Höll över på ren burk med tätslutande lock. Klart!

 

DSC_9846
DSC_9848
DSC_9850
DSC_9854
DSC_9926
DSC_9927

 

Den blev sååå god, ni måste testa! Och jag måste nog plantera ett plommonträd 🙂 Tål inte att äta dem naturella (gäller alla stenfrukter tyvärr) men tillagade går bra.

Ha en fin kväll!

KRAM

 

 1. Jag gjorde nästan samma härom dagen (kors i taket att jag kokar marmelad?) men jag kokade med kanel och en bit ingefära istället. Kan jag också rekommendera!?
  Kram på dig!

 2. Åh fy fader vad gott!!! Tur att jag inte är så huslig av mig. Jag skulle äta scones med plommonmarmelad hela dagarna då.

 3. Oj vilka flash backs jag fick nu, den enda som jag vet i min närhet som gjort plommonmarmelad var min mormor när hon fanns.
  Minns smaken, det var så himla gott.
  Kanske dags för mig att ta upp den stafettpinnen.

  Ha en fin dag!

  Inredningshjälpen/Anette

 4. Jag hade varken kanelstång eller vaniljstång hemma nä4 jag fick plommon som det var dags att ta hand om. Jag använde malen kanel och vaniljpulver. Det blev jättegott.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..