Planti

 

DSC_2560

Hej!

Jag har i samarbete med Planti fått prova några av deras produkter. De är växtbaserade och helt laktosfria och fria från komjölksprotein. Har ju många läsare som efterfrågar just såna produkter så det var kul att få testa, blir inte så ofta att jag köper det om jag inte råkar ha laktosintolleranta gäster på besök eller liknande. Så det var kul att få anledning att testa – annars hade jag ju aldrig provat dessa yoghurtar som var sååååå himla goda!!! Blåbärsvarianten påminner om blåbärsglass (barnen älskade!) och vaniljvarianten har vi gjort olika smoothies på, de blir sååå krämiga och fluffiga!!

DSC_2554
DSC_2555

Provade även deras ”matlagningsgrädde” Creamy cooking i matlagningen. Tex denna fisksoppa som jag fann receptet på på baksidan av förpackningen.

DSC_2473
DSC_2474
DSC_2484

Ganska tjock och verkligen krämig konsistens på den, gav en fyllig och len smak på soppan.

Krämig fisksoppa
4 port

400 g fisk (jag använde lax)
1 st gul lök
800 g krossade tomater
2 dl Planti Creamy cooking
1 st fiskbuljongtärning
1 näve hackad persilja (jag tog dill istället)

Skär fisken i bitar och hacka löken. Fräs löken i en kastrull i lite olja och tillsätt krossade tomater, Planti Creamy cooking och buljongtärningen. Låt koka några minuter. Lägg i fisken och låt koka på svag värme, 2-3 min. Smaka av med salt & peppar. Strö över örterna och rör om.

Så det blir dagens tips till er som letar laktos och mjölkproteinfria livsmedel och för alla som kanske vill tänka lite extra på miljön eller bara smaka något gott 🙂 Produkterna är även fulla av bra omättade fettsyror och vegetabiliska proteiner.

KRAM

I samarbete med Planti

 1. God morgon!
  De senaste veckorna har jag minimerat mitt intag av mejerier, då jag noterat att min mage inte riktigt är ”match in heaven” med det. I och med detta åt jag blåbärsyoghurten när jag bodde på hotell för en månad sedan, och den var sååå god! Så jag ska verkligen testa grädden också.
  Ha en fortsatt fin dag!
  Kram från ett grått Avenyn

  1. Många som mår bättre av mindre mejerier! Visst är blåbärsyoghurten goood, smakar som blåbärsglass 🙂 Kram från lika grått Örebro

 2. Vi har kört mjölkfritt och ägg i snart 9 mån, för vår lilla skull. Älskar med blåbärs soygurten. Din chicken cashew är så god och ett helt perfekt alternativ då. Men du kan väl bjuda på smoothie recepten med, blev så sugen. Stor kram

  1. Gör bara som mina vanliga smoothies, mixar tex yoghurt (soyghurt) med en näve frysta bär, en gnutta vaniljsocker och en skvätt honung. Stor kram tillbaka!

 3. Låter smarrigt och dessa är säkert jättegoda, synd bara att de innehåller så himla mycket socker! Mer än coca cola…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..