Trifle med hallon

 

DSC_2320

Hej hej

Tog mitt pick och pack (dvs en väska packad med lite kläder att fota, dator, laddare, kamera, mobil, kvitton, en halv äppelkaka + vaniljsås :)) och åkte hem till mamma & pappa efter jag lämnat barnen. Skönt med mobilt kontor. (snickare som jobbar hemma). Så nu sitter jag här och får frukost serverad medan jag knappar på datorn.

En favorit i år är trifle till dessert. Går att variera i det oändliga och smakar typ som tårta fast tusen gånger enklare. Gjorde med frysta hallon i häromdagen, syrligt saftigt och gott!

Jag använder mig av denna kardemummakaka, den passar så bra i denna dessert, testa gärna den men annars går det bra med vilken sockerkaka som helst (och även färdig köpevariant om man har lite brådis).

Trifle 2 port

4 skivor sockerkaka
ca 2 dl vaniljkräm
ca 2 dl vispad grädde
frysta hallon
några msk portvin
röda vinbär

Börja med att lägga en skiva sockerkaka i botten på 2 dessertglas. Droppa över portvin efter smak och låt stå och dra lite. Varva sedan med vaniljkräm, hallon, vispad grädde, sockerkaka + portvin osv och avsluta med grädde. Toppa med röda vinbär.

DSC_2319
DSC_2318

Smarr!

Måste nog hugga in på den där äppelkakan jag hade med mig snart.. 😉

KRAM

  1. Var noga med att hallonen är svenska om de ska ätas direkt utan upphettning. Hallon kan visst ge magsjuka om de inte värms upp ordentligt. Det är ofta det som händer när det blir magsjukeutbrott på äldreboenden.
    Är det svenska hallon så ska det visst inte vara nån fara. (Men jag chansar inte ?)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..