Still in Barcelona..

Hej hej 

Vaknade upp till klarblå himmel och milt väder imorse. Lite annorlunda i Sverige va? Känns extra lyxigt när jag ser alla snöbilder hemifrån. Doppade tårna i poolen men mer än så blir det nog inte i badväg 🙂 

Grymt god frukost på hotellet. Bellini i glaset och nygjord omelett, churros (!) mm. 

.

.

Sen gav vi oss i väg mot ett par av Torres vingårdar för en heldag med guidade turer, vinprovningar och lunch. Fick testa helt fantastiska viner, några som inte ens kommit ut än (bl.a. lanseras snart en Bag in Box som jag tror ni kommer gilla!) och gamla dyra fina viner. Alla goda på sitt sätt men så väldigt olika. Även ett par goda alkoholfria alternativ (tycker dock vitt vin  gör sig bäst, svårt att få till det röda). 

.

.

Diskuterade det här med alkohol i olika länder och hur många rynkar på näsan i Sverige när man dricker ett glas vin till maten till vardags (men svepa en flaska eller två bara för att det är helg är visst mer ok!?) och spanjorerna kan bara i n t e förstå den mentaliteten. Inte jag heller men det känns som det ändrats lite på senare år? Vi är 4 bloggerskor med på resan och kände alla samma sak. Märker ju att det är färre såna (sura) kommentarer i bloggen nu mera också även om det för vissa är ett laddat ämne. Mat och vin går ju hand i hand och lyfter varandra!

.

.

En helt fantastisk lunch precis i min smak bjöds vi på. Med passande viner till såklart. Wow!

.

.

Lämnade den sista vingården precis när solen gick ner. Så magiskt vackert!! (Och omöjligt att fånga på bild såklart) 

.

.

Kom precis tillbaka till hotellet så nu blir det en snabb sväng upp på rummet och byta om inför kvällens middag på Michelinrestaurangen Angle. 

Önskar er en riktigt härlig kväll! 

KRAM

 1. Kan meddela att det är höjda ögonbryn och även ifrågasättande mot oss som tackar nej till alkohol, framförallt vid tillfällen man förväntas dricka….men kan ju tro att det borde försvinna efter tonårstiden men icke! Problemet med svenska drickandets utveckling är som många experter förklarar det: är inte ett glas till maten på vardagen utan att det blir ÄVEN glas under veckan utöver helgkonsumtionen…

 2. Håller med ovan jag dricker alkoholfria alternativ och det undras och kommenteras alltid kring det. Sen är det ju mycket mer leverskador i sydligare länder. Att inte låta levern vila är det sämsta så ur den synvinkeln bättre att dricka 3-4 glad på helgen och inte ett glas om dagen.

  1. Det kan jag inte heller förstå, människor får väl dricka (och äta) vad de vill! Men däremot håller jag inte med dig att det skulle vara bättre att dricka mycket på en gång istället. Citerar läkarstudier” Det är skonsammare för levern att dricka lite och ofta, än att dricka stora mängder sällan. Detta för att levern hinner med att bryta ner de farliga gifterna om du bara dricker lite åt gången.”

 3. Jag hade inte kunnat sagt det bättre själv! Att det ska fällas dumma kommentarer eller att man har alkoholproblem för att man tar ett glas vin till maten ibland! Tycker det är fantastiskt att laga en god middag en fredagskväll och ta ett glas rött till detta! Känna att nu är helgen här!
  Med vänlig hälsning emelie

 4. Nja sådär sant. Vi gjorde studier på det på läkemedelsbolaget och om du kan hålla dig till ca 1,5 dl/glas varje dag är det okej, de flesta som tar vin till middagen tar kanske 3 dl dvs ett större glas alt två glas och kanske dessutom dricker något mer på helgen med ex drink med starkare sprit etc. Om man ska dricka ett litet glas om dagen ska man göra det även på fredagen och lördagen och inget mer. Sen menade jag inte en fylla som är det mest skadliga för levern och fylla i studier räknas när man dricker 2 flaskor inom loppet av kanske 5 timmar. Jag menade 3-4 glas under en middag i veckan vilket var vad jag själv drack tidigare. Sen tränar jag 3-4 ggr i veckan och det ska man ju inte göra med alkohol vare sig före eller efter om man vill ha någon effekt av träningen så då slutade jag helt. Vill vara rädd om min kropp särskilt efter 50 års ålder. Vill i alla fall inte påskynda försämringen av levern och andra organ.

 5. Hej! Jag håller med dig, jag tycker att det kan vara jättegott med ett glas vin mitt i veckan, lite lyxkänsla en grå vardag!

 6. Lite kul att se ”mina” fyra bloggerskor på samma bild
  ! 🙂 Era bloggar läser jag dagligen (plus starwoman).
  Tycker dock att din blogg är bäst. Eller ja…. Den faller iaf mig mest i smaken med en blandning av ALLT!

 7. Håller helt med dig. Tror man har ett mindre behov av att dricka ”mycket” på helgen om man känner balansen i att kunna ta ett glas vin i veckan om man vill. Behöver ju för den delen inte vara varje dag 😉 Men är som du skriver väldigt känsligt här fortfarande… Bra att du vågar visa att det är ok, och att det inte är något konstigt. Tack för en inspirerande blogg 🙂

  1. Har man ”behov” av att dricka ska man kanske fundera……….. sen är rekommendationen att man ska dricka ett litet glas dvs inte ens 2 dl och bara det inte ens 2 glas samma dag på helgen och tror många ”unnar” sig vin till ex en finare lunch och sen ändå tar till middagen. Minns när barnen var i 12-16 års ålder och skulle skjutsas och hämtas till partyn och aktiviteter på fredag och lördagkvällarna. Då drack jag inte på många år och inte heller när de började gå ut med kompisar på helgerna. Då ville jag vara ”stand-by” om något skulle hända så jag behövde hämta. Det var nyttigt för kroppen och jag kände så otrolig skillnad på mig själv. Piggare och fräschare och träningen kom till en ny nivå. Maten smakar väldigt bra med alkoholfria alternativ eller smaksatt bubbelvatten med.

 8. Trist att min kommentar inte publicerades ang medicinska studier på att dricka ett glas vin om dagen kontra mer på helgen men jag förstår att alla inte vill höra hur det fungerar för kroppen men oavsett det gör man ju som man vill. För mig är inte ett glas vin i veckan lyx som andra verkar se det. Lyx är något man nästan inte har råd med eller kan göra och jag tror idag att de flesta har råd med ett glas vin då och då när det finns så billiga alternativ och i stan AW med vin för 29 kr. Lyx för mig är egentid och kanske ett fotbad och något som är mer egoistiskt . Men vi är alla olika………… att jag valt att inte dricka mer är ju för att jag sett i mitt yrke vad det gör med människor och tycker kanske att ett litet glas vin lika gärna kan kvitta. Bubbel gillar jag bäst men nu finns ju bra alkoholfria alternativ framförallt Richard Julins, så bra!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..