Krämig citronmousse med lakritschips

 

dsc_9466

Hej hej

Här ska ni få tips på en superenkel men tjusig dessert att svänga i hop, kanske till fredagsmyset? Älskar ni också citron i desserter som jag så kommer ni gilla denna!! Len och krämig och fluffig och söt och syrlig på samma gång. Mums!

Citronmousse med lakritschips
6-8 port

250 g mascarpone
2 dl creme fraiche
1 dl lemon curd
skal & saft av 1 citron
2 kick lakritsgodis

Vispa i hop mascarpone, creme friache och lemon curd fluffigt med elvisp. Smaka av med citronsaft och skal. Klicka ut moussen i portionsglas och ställ kallt.

Klicpp kick-godisarna i 4 bitar var och lägg på en plåt med bakplåtsåpapper (en bit från varandra, de smälter ut i ugnen). Ställ dem i ugnen 250 C ca 5 min tills de flutit ut till tunna flarn. Se till så de inte bränns! Låt stelna.

Servera moussen toppad med lakritschipsen.

dsc_9414
dsc_9415
dsc_9468

KRAM

LOADING..