Saffransrutor med creamcheesefyllning

 

dsc_0044

Godmorgon freeeedag! 

Här har vi precis kikat på 2:a avsnittet i årets julkalender och såå bra den är. En riktigt mysig och spännande julsaga, vi sitter som klistrade. Sebbe har laddat ner spelet som hör till också, en ny bana att klara varje dag, det är också toppen hälsar han.

Åh som vi längtat efter den här helgen, en riktigt julmyshelg ska vi ha! Berättar mer sen. Vågar inte ropa hej förrän vi sitter på tåget med tanke på alla inställda helgplaner på sistone pga sjukdom 🙂 Tänkte börja med att tipsa om lättbakade och snabbakade bullar i långpanna istället. Den här smeten brer man bara ut i plåten och jäser en gång. Smarrig creamcheesefyllning med philadelphia och russin, muuuums! Ni måste testa!

Saffransrutor med creamcheesefyllning
ca 30 st

5 dl mjölk
1 pkt saffran
150 gram rumsvarmt smör
1 pkt jäst (50 gram)
1 dl strösocker
½ tsk salt
10-12 dl vetemjöl

Fyllning :
150 gram rumsvart smör
200 gram philadelphiaost
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
russin efter smak

pärlsocker
1 uppvispat ägg

Värm mjölken och saffran till 37 C och rör ut jästen med. Tillsätt det rumsvarma smöret, sockret, saltet och mjöl. Arbeta degen smidig, gärna i maskin. Använd en ugnplåt täckt med bakplåtpapper. Häll ner degen på plåten och tryck ut den i kanterna (degen blir ganska kladdig och lös, men den ska vara så!). Täck med en bakduk och låt jäsa 30 minuter. Rör under tiden ihop ingredienserna till fyllningen.

Gör sedan små hål jämnt fördelat över degen med mjölad tumme. Fyll varje hål med fyllningen och tryck ner några russin. Pensla ytan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 200 grader ca 15-20 min, eller tills den fått fin färg. Skär upp i rutor och frys in de som inte ska ätas direkt så håller de sig saftiga.

dsc_0033
dsc_0035
dsc_0040
dsc_0048

Äääälskar allt med saffran, bästa julstämningshöjaren.

Önskar er en riktigt fin start på dagen!

KRAM

LOADING..