Jul i Göteborg

dsc00783

 

 

Hej hej

 

Vi ligger här som fyra kryss med brasan tänd och magarna fulla med gulaschsoppa, eller ja barnens blev nog inte så fulla men de proppar dem fulla med clementiner just nu. Ska försöka få dem i säng och lägga mig tidigt sen, helt färdig efter helgens äventyr :)

Vi har som tradition att åka till Göteborg i jul. Denna gång bodde vi på Gothia towers, har bott där fler gånger tidigare men nu var ju tredje tornet klart och vi hamnade där på 21:a våningen. Sååå maffig utsikt över Liseberg! Älskar dessutom att äta där jag bor, så bekväm av mig när jag reser, så vi stannade på hotellet och bokade bord på West coast i bottenplan och åt fredagkvällens middag där. Lekrum i närheten för barnen att smita i väg till, perfekt.

 

dsc_0905 dsc_0899 dsc_0896 dsc_0897 dsc_0915 dsc_0916 dsc_0918

 

Låg och drog oss länge i hotellsängarna i lördags och åkte sen upp till 29:e våningen och åt frukost with a view. Beställde omelett, gillar när den möjligheten finns på hotellfrukostar! Sen tog vi en liten promenad genom tornen och kikade runt, hotellet är bra stort.

 

dsc_0924 dsc_0931 dsc_0938

 

Kl 12.00 hängde vi på låset till Liseberg. Rekommenderas. Det var inte en kotte i kö där inne så vi hann åka en massa karuseller innan parken fylldes på. Efter lunch var det knökfullt. Mysigt på sitt sätt men skönt att åka av sig lite först. Körde en riktig heldag och var där inne drygt 6 h. Barnen hade nog kunnat stanna lika många till :) Köpte lite smått och gott i stånden, tävlade och Sebbe den turknutten vann sig en Pingvin, smuttade på god glögg för att hålla värmen och förlorade en himla massa pengar på chokladhjul.

 

dsc00716 dsc00723 dsc00728  dsc00752 dsc00755 dsc00771 dsc00780 dsc00782

 

Vi åt julbord på Gothia till middag. Ett riktigt gigantiskt sådant med allt och lite till och livemusik. Och ett helt bord med bara godis (och lekrum bredvid, pluspoäng för sådant när man är ute med barn). Tog min rymligaste glittriga klänning..

 

dsc_0943 dsc_0952 dsc_0954 dsc_0959 dsc_0960

 

.. och blev så mätt så klänningen stod rakt ut när jag stapplade till hotellrummet sen :)

På söndagen var det Universeum på schemat (både Liseberg & Universeum ligger tvärs över gatan från hotellet) och vi gick på en guidad tur i regnskogen. Så himla kul! Grym guide hade vi som förklarade allt så barnen hängde med och lärde sig massor.

 

dsc_0968 dsc_0973 dsc_1001 dsc_0985

 

Efter det tog vi en skön brunch på LIPP. Och vilken brunch sen! Beställde in lite olika rätter och delade på, Mimosa & Bloody Mary (grymt gott ju, inte druckit tidigare!) och barnen ritade på duken. (Ja alltså man får det ;) kul grej!) Rekommenderas varmt om ni är sugna på brunch!

 

dsc_1019 dsc_1024 dsc_1023 dsc_1033 dsc_1036 dsc_1042 dsc_1044 dsc_1046

 

Sen sladdade vi in på Arkaden för lite julklappsshopping (jag fick med mig något efterlängtat från Tara, visar sen :)), barnen fick köpa varsin adventspresent och sen gick tåget hem.

En riktig underbar härlig mysig familjeweekend med julstämning deluxe! Tack för denna gång Göteborg. På återseende nästa jul!

 

KRAM

0

6 reaktioner på “Jul i Göteborg”

 • Annika skriver:

  Visar sen … vad som köptes på Tara ??? När är sen , stod ju på insta att du skulle skriva det på måndagen eller ??

 • Emilia skriver:

  Vilka härliga bilder. Vart har du köpt din fina glitterklänning?

 • Johanna skriver:

  Vad mysigt!! Vi bor alltid på Gothia. Och alltid sky-rum. En fråga: håller dina barn sams när ni tar en sån här weekend? Mina är 10 och 6 och även om vi har super mysigt på resor så tjafsar de ganska mycket. Lite trist, men så är det väl att ha syskon? Är ensambarn och har svårt att förstå :)

  • Victoria Riis skriver:

   Är också ensambarn och har svårt att förstå :) Det är alltid en prövning att åka i väg haha, men kors i taket så höll de ganska sams mestadels av tiden. Med vissa undantag ;) Kram

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen