Snabbmiddag

 

dsc_9538

Hej hej

Fler måndagströtta? Bara tanken på att laga mat i dag får mig att sjunka i hop. Haha, noll energi! Tänkte satsa på julgodis istället. Om det är fler tröttmössor därute så tänkte jag tipsa om en favoritmiddag vid sådana dagar. Köp en färdiggrillad kyckling eller två. Lägg den på varmhållning i ugnen. Koka en kastrull potatis och gärna en kastrull med brysselkål och sväng under tiden i hop världens enklaste och godaste gräddsås till kyckling.

Världens enklaste och godaste sås till kyckling

4 port

3 dl vispgrädde
1 1/2 dl creme fraiche
1 hönsbuljongtärning
1 msk soja
1 msk svartvinbärsgelé
salt & peppar
1 msk mjöl utrört i lite vatten

Blanda grädde, creme fraiche, soja, buljongtärning och gelé i en kastrull. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Tillsätt redningen (mjöl + vatten) och låt puttra en stund så såsen tjocknar.

Tranchera (skär) kycklingen som en kalkon, servera med kokt potatis, brysselkål, såsen, inlagd gurka och gelé. Rena rama festmåltiden utan större ansträngning.

dsc_9546
dsc_9544
dsc_9538
dsc_9551
dsc_9540
dsc_9553

Muuums så gott!

KRAM

 1. Smarrigt! Den här veckan blir det rester för hela slanten. Mannen åker till Brasilen och när han reser blir det rester. Det är för tufft för mig med utmattningen att laga mat. Inte själva matlagningen egentligen utan kravet på att leverera. Idag blir det kycklingköttbullar och i morgon blir det nog rödbetssoppa, matmässigt går det ingen nöd 😉 Kram

 2. Hej, perfekt tips. Har skrivit ut receptet och lagt i väskan. Som stressad mamma till två barn 5 och 8 år är detta perfekt så man slipper hamna i korvträsket när man inte kommer på något snabbt att laga.
  Önskar dig en fin dag! Kristina

 3. Men så gott, smidigt med färdiggrillad kyckling ju! Kan behövas såhär en måndag 😉
  Älskar brysselkål dessutom, mums!
  Önskar dig en fin vecka! Kram ♥

 4. Mmm, grillad kyckling är grymt! Undrar om du vill tipsa mig om en riktigt god och festlig varmrätt, som till stor del går att förbereda dagen innan, och som inte innehåller lax? Skulle hjälpa mig massor inför lördagens bjudning för 6 vuxna och 6 barn…känner mig totalt fantasilös…Tack för bästa bloggen!

 5. Herregud! Såsen var helt MAKALÖST god! TACK!!!! Den kommer jag göra många gånger.
  Har du något tips på en lite julig och piffig förrätt till fredagens dammiddag?

 6. …alltså, jag ÄLSKAR gbg. Min barmdoms/ungdoms/student-stad. Bästa. Bor där inte längre, huvudstaden vann jobbkampen. Spenderar dock somrarna i Bohuslän så jag överlever. MEN, är det något gbg inte är så är det en julstad. Basta. Snålblåst 0 grader och grått. Nja, där vinner Sthlm (eller Öret kanske, passerade där i lördags morse minus 7 och rimfrost…)med hästlängder.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..