Julgodis – ljuvlig citronkola

dsc_1165

 

 

Godmorgon

 

Har sällskap av målare här hemma i dag, tur det kanske annars hade jag lagt mig i sängen i min gamla morgonrock (där har vi något till önskelistan Tomten, i stort behov av en ny morgonrock!) och jobbat och säkert somnat haha, trött som ett ösregn! Piggar upp mig genom att smaka på lite julgodis jag gjorde i går kväll i stället. Dessa kolor m å s t e ni testa!! Syrlig citron som bara smälter i munnen, ljuvliga! (Receptet kommer från Mat-Tina)

 

Citronkola

5,75 dl socker
3 st citroner
125 g smör
350 g vit choklad
225 g kokosfett

Koka upp sockret med saften och skalet från citronerna. Sila ner sockerlagen i en tjockbottnad vid kastrull och låt det koka tills att temperaturen uppgår till 114 grader. Tillsätt smöret och låt det koka vidare tills att temperaturen uppgår till 119 grader. Rör ner den vita chokladen och rör om ordentligt tills chokladen smält. Rör därefter ner kokosfettet lite i taget så att det blandar sig ordentligt med smeten.

 

dsc_1058 dsc_1060

 

Häll smeten i en form ca 25 x 30 cm och ställ kallt över natten. Skär kolorna i bitar. (Hittade en så bra låg form på IKEA, tips!)

 

dsc_1151 dsc_1152 dsc_1154

 

De blev lite klibbiga så jag skakade runt dem i florsocker, blev ju ännu snyggare och gott med det söta mot det syrliga!

 

dsc_1156 dsc_1159 dsc_1161 dsc_1164

 

Galet goda!!

Kram kram

1

18 reaktioner på “Julgodis – ljuvlig citronkola”

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen