Marshmallows i mikron

dsc_1230

 

 

Hej hej

 

Nu så. Jag testar julgodis på löpande band här. Det här var ett busenkelt godis att göra, inget kokande och termometrar och brända kastruller här inte. (recept från ica) Nimåste bara testa, man kan inte misslyckas!

 

Persikomarshmallows med sting

Florsocker
300 g marshmallows
160 g persikogodisar
2 dl kokos
1 tsk chilliflakes

Blanda marshmallows och persikobitar i en stor skål som tål mikro. Smält i mikrovågsugn i 2 1/2 min på 750 w (full effekt). Rör om ordentligt. Blanda i kokos och chiliflakes. Häll upp smeten i en form fylld med florsocker och platta ut den. Ställ formen kallt och låt stelna. Skär längs kanterna för att få ut smeten ur formen om den fastnat (blir lite klibbigt). Vänd den och lägg ovansidan i sockret. Klipp bitar med sax och doppa kanterna i florsocker.

 

dsc_1219 dsc_1220 dsc_1221 dsc_1222 dsc_1223 dsc_1224 dsc_1229 dsc_1232 dsc_1235

 

Sött och syrligt och sting av chilin, ett riktigt kul godis!!

 

KRAM

Print Friendly

2 kommentarer

  1. Marielle skriver:

    Kul med nya smaker! Jag har testat varianten med turkisk peppar och geléhallon… sååå sjukt gott!!! Du som också gillar den kombon borde testa! Det är favoriten bland julgodiset här hemma sedan något år tillbaka.

  2. Haha hann tänka precis din första mening innan jag läste den… guuu så mkt gott du bjuder på! Kram