Fudge med Ahlgrens bilar

dsc_1242

 

 

Hej hej

 

Mera julgodis! Man kan aldrig få för många sorter! Den här varianten av fudge blev väldigt poppis hos barnen. Tror jag kokade min liiite för kort bara, det blev inte så mkt fudge över det hela utan snarare seg godiskolaaktig. Men lika poppis ändå :) Receptet hittade jag hos Arla.

Fudge med bilar

2 förpackningar Ahlgrens bilar
150 g smör
2 dl strösocker
3 dl vispgrädde
150 g vit choklad
3 droppar grön hushållsfärg
3 droppar röd hushållsfärg

Sortera bilarna i 3 färger. Blanda smör, socker och grädde i en kastrull och sjud på svag värme ca 10 min. Hacka chokladen och rör ner i smeten. Dela upp smeten i tre kastruller och tillsätt en färg bilar i varje kastrull. Värm tills bilarna smälter under omrörning till en temperatur på 120°. Droppa i några droppar grön och röd karamellfärg i den gröna och röda smeten. Täck en avlång form som rymmer ca 1 liter med bakplåtspapper och börja med en färg (låt stelna något mellan lagrena) och häll de andra på så det blir 3 lager. Låt stelna och skär därefter i bitar.
dsc_1261 dsc_1272 dsc_1269 dsc_1273 dsc_1274

 

 

KRAM

0

1 reaktion på “Fudge med Ahlgrens bilar”

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen