Helgen som gick..

dsc_1460

 

 

Hej på er!

 

Jag har haft en himla G O D helg får jag säga. I fredags hade vi fam Gillberg över på middag. Dukade med pepparkakor (det var ju pepparkakans dag), bjöd på favoritdrinken i juletider Don Saffron och en 3-rätters meny medan alla barnen fick tv-dinner på övervåningen.

 

dsc_1458 dsc_1468 dsc_1465 dsc_1471 dsc_1488 dsc_1513 dsc_1517dsc_1461

 

Don Saffron

1 drink:
4 cl vodka
1 cl Aperol
2 cl citronjuice
1 cl apelsinjuice
2 cl saffranssyrup

Saffranssyrup:
Koka upp 2,5 dl socker med 2,5 dl vatten tills det löst upp sig, tillsätt sedan 0,25 g saffran. Låt svalna.

Blanda alla ingredienser förutom Aperol i en shaker fylld med is. Skaka sedan i cirka 10 sekunder så att shakern är väl kyld. Sila upp i ett passande glas fyllt med is. Droppa ned ca 1 cl Aperol. Enjoy!

I lördags var vi ute och åt på Stallyktan (och jag glömde ta med kameran?!) med fam Hedenborg och mötte upp halva grannskapet över en drink på Fratelli.

I söndags åt vi traditionsenligt julbord med svärföräldrarna på Stora Hotellet. Jättegott!! Revbensspjällen var nog de godaste jag smakat. Pluspoäng för lekrum med tomte, film och pyssel till barnen.

 

dsc_1521 dsc_1528 dsc_1529 dsc_1531 dsc_1533

 

Vi tog vägen förbi Ica Maxi på vägen hem och köpte första bästa gran vi såg (men den var himla fin faktiskt, vi skrek i kör: den ska vi haaa) och sen stannade vi till hos fam Andrén/Östergren för glöggkväll.

 

dsc_1538 dsc_1540 dsc_1543

 

Och sen borde vi kanske inte beställt onlinepizza för jag var så mätt i natt så jag var helt svett, haha! Men gott var det :)

I dag är det ingen vanlig dag för det är min mans födelsedag! Hipp hipp hurra för dig i dag <3 Så nu ska jag svänga i hop lite fika till kvällens släktkalas.

KRAM

0

12 reaktioner på “Helgen som gick..”

 • Emia skriver:

  Åh va mysigt! Var har du köpt de grå små bubbliga ljuslyktorna på bordet?

 • Anna skriver:

  Hej! Vad var det för rätt ni åt som varmrätt under middagsbjudningen? Ser vansinnigt gott ut :) Kram och tack för en superbra blogg med massa inspiration!

 • Bodil skriver:

  Har du ngt recept på efterrätten? Den ser smarrig ut?

 • Jessica skriver:

  Jag är med i det gänget som inte heller gillar julmaten särskilt mycket. Tycker det räcker med julbord en gång, påskmat en gång och midsommarsill och sen äter jag hellre annat. Hela julhelgen går ut på att föreslå när man träffat vänner och familj att ha alternativ till glögg och julmat och dessutom gillar jag inte must heller. Världens tristaste gäst.

  Brukar sluta med ett par mackor med ost, nån köttbulle och prinskorv och så tre sillbitar med en potatis. Sen är det gott och väl nog.

  Risgrynsgröt däremot kan jag äta året om!

 • Fanny skriver:

  Älskar julbord, just eftersom det är sådan variation på maten; kallt och varmt. Vegetariskt, skaldjur, rökt ål, kött. Bröd och så vidare. Är ju något för de flesta tänker jag! ♥

 • Fördrinken tackar jag för och lägger till i minnet, den måste testas. Kram

 • Camilla skriver:

  Halloj, vad gjorde du för efterätt i fredags, den ser smarrig ut :)
  Trevlig måndag…

 • Annika skriver:

  Mjo, jag äter vissa av grejerna, men inget som ger mig nån wow vad gott känsla. Tar lite skinka, nån köttbulle och korvbit, en skiva lax på knäcke, men jag blir liksom inte glad av att dessa saker. Såååå tråkigt! Tur att snapsen skänker lite värme och glädje, hehe ;-)

 • Annika skriver:

  Jag som inte uppskattar julmaten har upplevt en icke så god helg. Jullunch hos vänner på lördag och spontan julmiddag med vänner igår.
  Känner mig utsvulten idag..

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen